Den här dagen

Hann till dagis i tid, inga problem att lämna. Hem, ner i sängen med tidningen. Slumrade lite, kollade lite på nätet. Upp slängde i en tvätt, fick mess från Jennie, begav mig dit med kantareller och pasta. Lagade lunch tillsammans, som blev MYCKET god. Satt kvar och pratade bort lite tid, iväg och hämtade Ia på dagis. Fixade fruktfat till mellis, såg lite på barnprogram.
Iväg till Jennie och Hugo med muggar som vi fyllde med blåbär från blåbärsskogen. Hem till dem igen och bakade blåbärspaj. Barnen lekte en stund, vi fikade. På vägen hem ville Alva leka med Ia så nu är hon här, suttit en stund ute när de lekt på gården. Nu leker de inne och jag har dammsugit nedervåningen och städat toan.
Snart blir det kvällen för tjejorna då ska Ia bada med skum, vi ska koka korv till kvällsmat och sen tror jag vi båda stupar i säng.


Min dag har alltså varit bra, med trevligt sällskap och små mysiga aktiviteter. Samt en del härlig städning. Men min rygg dödar mig snart. Har en punkt på vänster sida som gör så förbbbaaaaaaaaaaaassssssskkkkkkkkkkaaaaaaat ont. Kanske kan jag tigga mig till lite massage ikväll.

Finns en sak som jag hoppas på otroligt mycket. Gissar att inom en vecka så vet vi mer. Då får ni veta med;)


Trevlig kväll!

/ A

"mamma, jag har haft en bra dag"!

Elvira har kommit hem från dagis. Vi har fixat en frukttallrik till mellis och den intas framför barnprogrammet på tv. När vi skar frukt så sa Ia helt spontant: "mamma jag har haft en bra dag!".

Så underbart!

Älskar!

Det där med sova..

Det är inte ofta jag och petter lägger oss samtidigt, jag är kvällstrött och petter är kvällspigg;) Vilket leder till att jag ofta redan har snarkat ett par timmar när han kryper ner. Det är lungt även om det skulle vara trevligt att krypa ner tillsammans och prata lite ibland, men jag har ju oftast Ia hos mig så kramas får jag ju alltid;)

Men med tanke på detta så är det ju med mycket glädje som jag idag fick frågan om vi inte allihopa kunde krypa ner för natten när fångarna på fortet börjar.. för att titta på det tillsammans i sängen och sedan sova! Så klart vi kan! Myspys! Så nu är jag lite sen hörrni, för nu ska jag ta natten! Somna när jag vill med tvn och hela min fina lilla familj som sällskap! Det är inte fy skam!


God natt!


Måndagsbarn..

Nu har vi precis kommit hem från Lena och Alva där vi varit och lekt hela förmiddagen och fram till nu. Tjejorna har lekt relativt bra och mammorna har fått prata lite grann ostört iaf!;)  Det blev bara lite catfight, men det får vi nog komma att räkna med när det gäller våra donnor!
Vi blev bjudna på god mat så vi är mättna och belåtna.

Jag är oxå rätt nöjd över att jag kom fram till FK nyss och att de infört att de ringer upp. För att vara nr 456 i kön kändes inte så speciellt lockande.. men nu kan jag lungt vänta tills de ringer upp! Ska bara ladda mobilen innan vi drar oss mot stan och ICA för veckohandling.


Så ligger vi till!

Fryser gör vi med...:(


Ciao!

Nöjd

Jag gillar när gräset är nyklippt, när nerfallna äpplen är bortkrattade, när vindskivan och altanräcket är nymålat. Att det är relativt undanplockat och nystädat inne. Att spjälsängen står på plats. Att solen skiner och det är helt underbart höstväder. Att jag fick ligga kvar och sova/vila efter en totalt värdelös natt.


Så jag är rätt nöjd just nu. Vi hann massor igår, tog vara på det fina vädret och var ute hela dagen. Hann precis gå in och börja med en sats hallonmuffins när regnet började ösa ner. Då bjöd vi över grannarna  på fika och blev sen sittande med dem ett bra tag innan vi gjorde kvällen. Mys framför tvn med kantarellmacka avslutade våran kväll. Vi var inställda å att det skulle regna hela dagen idag, så när vi vaknar och ser hur underbart fint det är idag oxå så blir man ju lycklig. Frågan är bara vad vi tar tag i idag. Jag ska nog föreslå att vi får ner smultronplantorna någon annanstans än de sitter jus,t nu. Sen tror jag det räcker för mig. Jag ska återhämta mig efter natten, vet inte vad som hänt riktigt.

Sov bra ett par timmar tills Petter kom och la sig, sen började jag få ont i magen, förvärkar, och låg bara och vred och vände på mig. Vid fyra vaknade jag och behövde kissa, när jag tog mig till toaletten började jag skaka helt vansinnigt. Frös och skakade så att det gjorde ont i hela mig, petter fattade inget när jag väckte honom och bad om "hjälp". Livrädd var jag. När klockan var halv sju så hade jag slutat skaka och kröp närmare Ia i sängen för att värma mig. Då slumrade jag om. Men då var det ju nästan dags för Ia att gå upp!

I efterhand undrar jag om det var en släng av panikångest som drabbade mig i natt. För det första hade jag väldigt ont  i natt och för det andra så vet jag att jag drömde om förlossningen och när jag gick till toan så vet jag att jag tänkte att jag klarar det aldrig. Kanske var det en släng av förlossningsrädsla som slog till och fick mig att skaka så sjukt. Hursomhelst var det otäckt. Vill inte att det ska hända igen.

Nähä, då ska jag väl ta tag i dagen och utnyttja det fine vädret!

Gör det ni oxå!


/ Anna

Tålamod är en mammas bästa vän!

Mitt tålamod sätts på prov gång på gång på gång på gång just nu. Oftast hanterar jag det bra men ibland räcker det inte till just nu. Vet inte om det beror på mitt tillstånd med stora magen, tröttheten och så vidare eller om det bara är så. Men shit vad trotsig man kan vara när man är tre år.

Efter att ha skrikit ett bra tag i eftermiddag så har hon nu somnat i soffan här ner och jag får inte liv i henne. Det betyder alltså att det blir sen kväll idag. Efter övervägande tillsammans med P så bestämde vi oss för att det får vara okej. Hon behöver väl sova lite och imorgon har vi ju inga tider att passa eftersom hon är ledig från dagis så hon får sova en stund nu så hittar vi på något när petter kommer hem.


Jag bakar klart våra kärleksmums så får hon äran att provsmaka när hon vaknar! Efter korvstroganoff och ris. Mums. Jag är VRÅLHUNGRIG!!

Jag blir så trött...

Försökt flera dagar att komma fram till försäkringskassan då jag har ett mycket brådskande ärende. (vilket jag aldrig aldrig mer ska ha har jag bestämt). Det enda som händer är att när jag knappat mig fram enligt instruktionerna så säger en automatisk röst: "Vi på kundtjänst har för närvarande hög belastning, vänligen återkom vid annat tillfälle..".
Så har de sagt sen i tisdags. När F-N är det där andra tillfället undrar jag?!
Okej en timmes telefonkö är inte kul, men då kommer jag ju fram tillslut iaf, det här är riktigt bedrövligt dåligt. Så det så.


Har intagit "second breakfast" för dagen och inväntar nu Lena för att snacka ihjäl någon timme med henne.. Längesen så det ska bli mycket trevligt.
Sen får vi se vad dagen har att erbjuda i övrigt. Känns som jag skulle kunna lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet. Men jag gissar att lillskrutt inte är så sugen på det samma! Och vi vet ju båda vem som bestämmer här hemma!

Trevlig torsdag på er, alla utom försäkringskassan.

Första riktigt lediga dagen!

Japp, idag var det då första lediga dagen. Än så länge är jag kompledig men snart om en och en halv veckan går jag på föräldraledighet.
Har haft en bra dag. Ia kom iväg till dagis och det var nemas problemas att lämna! När jag kom tillbaka för att hämta möttes jag av en bautakram! Härligt!

Själv hann jag med att under de fem timmarna, vila, städa, klippa gräs, äta och prata lite skit. Bra jobbat! Det känns så bra både för mig själv och för Elvira att hon är på dagis och kommer in i lite rutiner igen. Det behövs. Fem hade nog varit lämplig läggtid idag men hon höll ut till efter middagsmat och pappamys, men vid kvart över sju slog hon igen de blå och sussar nu söt på min kudde. Jag ska hoppa in i duschen och göra mig redo för att återuppleva fredagskänslan från "barndomen", går ju väldigt bra med fångarna på fortet med Gunde i spetsen! Mys!

Imorgon tänker jag ta mig till staden på mina timmar och göra en storhandling. Både med mat och även lite bakgrejor. Här ska nu bakas i stora lass och putsas fönster! Det är min plan för resten av veckan!

Min duktiga make håller till på altanen ikväll och röjer upp sådant som hamnat där när vi rensat inne. Han ska bära upp spjälsängen oxå så att jag kan fixa till den någon dag! Men det vill Ia hjälpa till med, så det blir efter dagis eller på fredag!


Kärlek / A

Nästan träningsvärk!

Jag har nästan träningsvärk i nacken efter att Elvira har kramat mig stenhårt hela natten! Men den typen av träningsvärk kan jag ta!;)

MMMMMM...

Den här eftermiddagen har i stort sett bara handlat om pussar och kramar och kärleksförklaringar. Vi var till och med tvugna att ta pauser på vägen mellan affärerna i Linköping för att Elvira skulle få pussa oss. Och gissa om hjärtat brister när hon i bilen gång på gång tittar på oss och säger: mamma, jag älskar dig, pappa jag älskar dig. Jag älskar er mamma och pappa!
Jag tror nog hon saknat oss lite iaf;)

Vi har hunnit med att komma hem, kollat in det nya, provat alla kläder som jag plockat fram till bebisen, för säkerhetsskull som hon sa, så att hon verkligen växt ur storlek 50 och 56. Och det hade hon. Vi har bildbevis! Vi har duschat och spelat äggspel, sett på två filmer och myst med chips i soffan. Nu har jag precis kommit upp efter att ha myst i sängen tills hon somnade, på ca 5 minuter! Undrar om hon är trött efter sin semester! Vi får se hur länge hon behagar sova imorgon bitti!

Petter och jag däremot är typ helt medvetslösa. Ligger i varsin ände av soffan och halvsover. Helt slut. Om det beror på väder eller bliåkande, eller vad det nu är det har jag ingen aning om. Men det gör inte så mycket. Vi är klara för kvällen, skruttan sover, och vi kan ligga kvar i soffan tills vi är redo för sängen! Härliga lördag!

Det är underbart att ha fått hem våran finis igen! UNDERBART!!


Mot norr!

Nu så åker vi snart norrut för att hämta hem våran prinsessa! Hon ringde mig just och pratade länge! Gud vad jag längtar!
Men trött är jag med, så jag tar med kudden i bilen och hoppas att P tänkt sig att köra första biten! Den är ändå tråkigast;)


Ha en fin lördag! / Anna

Förhandskänsla..

Jag mådde illa hela vägen till Västervik i morse. Undrade vad som skulle hända och beslutas. Det var en speciell känsla att stiga in på förlossningen och veta att om några veckor är vi här för att få fram vårat lilla mirakel. Togs emot av en mycket trevlig BM och fick ligga med CTG maskinen en halvtimme eller så. Såg bra ut. Hon kände och klämde och trodde nog att den låg rätt men ville inte säga säkert innan UL. Så kom läkaren och vi fick byta rum och genomföra ett ultraljud, dels för att se hur bebis låg men även för att se hur stor den är. Det visades sig att den faktiskt låg åt rätt håll även om den inte låg stilla speciellt många sekunder;)
Något chockad fick vi också se att storleken ligger precis under normalkurvan just nu. Idag vägde bebis 2557g. Så det verkar inte bli någon stor bebis denna gång, tvärsemot vad alla säger och tycker! Såklart blev ju ingen gladare än jag, men det känns också lite konstigt då det pratats så hemst mycket om kejsarsnitt eftersom det förmodligen är en stor bebis etc. Nu vart det helt plötsligt självklart att det ska bli en vanlig förlossning och allt vad det innebär.

Jag bestämde mig för att släppa alla tankar på det när vi åkte hem och låta det sjunka in. Väl hemma kröp jag ner och sov ett par timmar, och så skönt som jag sov dessa timmar har jag nog inte gjort på sex månader. Som en ängel. Det var svalt och tyst och mörkt i sovrummet och jag var nog väldigt tillfreds med att ha fått ett besked. Det finns bara ett scenario att ställa in sig på nu. Inte två. Jag behöver inte ta ställning. Och att ställa in mig på förlossning, det hinner jag. Och som jag sagt innan, ut ska den ju, så det är ju bara att ge sig in i matchen! ;)


Imorgon kommer min stora tjej hem. Ska bli underbart. Känns alldeles för längesen jag träffade henne. Oj vad vi ska leka imorgon! Massor;)


Tjingling!

Uppochnernerochupp?!

Torsdag. Det har alltså gått fyra dagar sedan jag träffade min lilla prinsessa. Hm. Det får inte hända för ofta att vi är ifrån varandra så här länge. Så kan jag väl säga. Jag saknar henne. Massor. Men jag har även vilat och fått lite egen tid vilket nog ä väldigt bra. Då kommer kvoten med tålamod att öka förhoppningsvis;).

IDag var jag ju på MVC för en extra koll om bebisen vänt på sig eller inte. Det gick inte att säga. Hon tror inte att den har det. (Inte jag heller med tanke på hur det trycker och sparkar ner mot urinblåsan...). Så då blir konsekvensen att vi ska infinna oss på förlossningen i Västervik imorgon bitti halv tio. Där ska det göras UL, undersökningar ev ett vändningsförsök. BM sa att vi får bestämma. Det är inget måste. Det går att välja kejsarsnitt. MmM, härligt, då ska vi bara fatta det beslutet då.. suck. Hur sjutton lätt kan det vara?! Jag har ingen aning om hur vi ska göra. Men vi har bestämt oss för att avvakta resultat och så imorgon. De får väl vänta en halvtimme om det är så... det är ju vårt beslut. Få se hur det blir med sömn i natt!

OM det går bra imorgon och vi är klara snabbt så kanske jag åker och hämtar hem min prinsessa redan då. Men det lutar kanske ändå åt att det får bli på lördagmorgon. Men jag borde kanske göra det imorgon så att mamma och pappa får vila. De verkar vara rätt slutkörda;) Vi får se.


Högst upp på min önskelista just precis nu denna sekund är att den förbaskade rethostan ska ge sig och försvinna för alltid. Så det så.

Nightie!


Uppochnernerochupp?!

Torsdag. Det har alltså gått fyra dagar sedan jag träffade min lilla prinsessa. Hm. Det får inte hända för ofta att vi är ifrån varandra så här länge. Så kan jag väl säga. Jag saknar henne. Massor. Men jag har även vilat och fått lite egen tid vilket nog ä väldigt bra. Då kommer kvoten med tålamod att öka förhoppningsvis;).

IDag var jag ju på MVC för en extra koll om bebisen vänt på sig eller inte. Det gick inte att säga. Hon tror inte att den har det. (Inte jag heller med tanke på hur det trycker och sparkar ner mot urinblåsan...). Så då blir konsekvensen att vi ska infinna oss på förlossningen i Västervik imorgon bitti halv tio. Där ska det göras UL, undersökningar ev ett vändningsförsök. BM sa att vi får bestämma. Det är inget måste. Det går att välja kejsarsnitt. MmM, härligt, då ska vi bara fatta det beslutet då.. suck. Hur sjutton lätt kan det vara?! Jag har ingen aning om hur vi ska göra. Men vi har bestämt oss för att avvakta resultat och så imorgon. De får väl vänta en halvtimme om det är så... det är ju vårt beslut. Få se hur det blir med sömn i natt!

OM det går bra imorgon och vi är klara snabbt så kanske jag åker och hämtar hem min prinsessa redan då. Men det lutar kanske ändå åt att det får bli på lördagmorgon. Men jag borde kanske göra det imorgon så att mamma och pappa får vila. De verkar vara rätt slutkörda;) Vi får se.


Högst upp på min önskelista just precis nu denna sekund är att den förbaskade rethostan ska ge sig och försvinna för alltid. Så det så.

Nightie!


Jobb och barnfri..

Jahapp, då har jag jobbat en dag på höstterminen då. Det tog lång tid innan jag bestämde mig för hur jag skulle göra i höst men det känns helt okej att jobba en vecka nu, skönt att vara med på uppstarten och att få träffa alla nya och gamla kollegor. Har mest ägnat dagen till att styra upp med engelskainstitutionen så jag lämnar över en städad och organiserad avdelning till min vikarie;) Schysst va?!

Det är himla konstigt att Ia inte är hemma, visst brukar hon sova vid farmor och farfar då och då men då är hon ju bara nån kilometer bort. Nu är hon över fyrtio mil bort och ska vara det i fem nätter till. Så här är det: Självklart så saknar jag henne, så klart så att det gör ont i hjärtat ibland, hon är ju ändå min fina fina dotter! Men jag har bestämt mig för att njuta av den här tiden som jag får för mig själv nu också utan att sakna för mycket. Vi har ju de senaste dagarna gått varandra på tårna lite grann och med tanke på att vi kommer ha hur mycket tid som helst tillsammans nu en lång lång tid framöver så gör det nog absolut ingenting, tvärtom så är det nog nästan bra att vi får längta lite grann efter varann.. (Jag hoppas ju hon längtar efter mig lite grann iaf..)!
Hon får ju full uppmärksamhet däruppe så det går ingen nöd på henne, hon har det knaon bra! Utan tvekan! Men jag vet också att jag ska krama henne sååååå hårt när hon kommer hem på lördag! ;)


Idag efter jobbet klippte jag gräset här hemma, hamnade en stund hos grannarna, handlade, lagade mat, duschade och nu ligger jag här i soffan och läser bloggar och glor på tv. Petter har skruvat ihop våra nya hyllor till hallen, det blev kanon!! Så jag tycker jag hunnit massor idag! Kul!

Ciao!

Tovfehultare

Idag tog Elvira och jag med oss svärmor och Dadda till Tovfehults cafe. OJ vad jag vart kär i stället! SÅ himla fint. Ett sånt ställe skulle jag vilja driva någon dag. Helt fantastiskt! Gott fika och miljön och inredningen var superb! Dit kommer det lätt bli fler besök!
Jag åt en tovfehultare med salami och briefyllning. Mycket gott. Sedan en noblessekaka som efterrätt! Ia körde på glass och hallongrotta! Hon var nöjd hon med;)

Vi har kommit hem och fått hem våran slitande make/pappa som jobbat idag. Nu sitter jag med hårfärg i håret och Ia har Alva här och de sitter och äter bananpengar! Petter har nog slumrat i Ias säng.
Resten av dagen består väl i en tur till affären för det nödvändigaste, packning åt Elvira som åker på egen semester till Dalarna imorgon, middag samt soffhäng skulle jag tro!
Shoppat en liten försenad present till jennie med så jag kanske tar en sväng och överlämnar den.

Så imorgon blir det alltså Örebro för att möta upp mamma och pappa och överlämna lillskrutt. EEn vecka utan henne känns väldigt konstigt, men å andra sidan tror jag mor och dotter behöver en paus från varandra just nu. Vi kommer ju träffas massor så småningom och jag vet ju att hon har det alla tiders hemma hos mormor och morfar. Hennes största bekymmer är faktiskt att moster Elin inte är där, det har hon svårt att acceptera. Men när jag berättade att Elin ju kommer hit sen när bebisen kommit så vrålade hon rakt ut samtidigt som hon sträckte händerna i luften: YEEESSS!


/A

När inget är som det ska.. så känns det rätt ledsamt.

God morgon!

Idag ska jag och lillskrutt alldeles strax åka till dagis och hälsa på lite grann. Det börjar ju dra ihop sig för henne att börja igen, efter tio veckors sommarlov!! Även om hon bara ska vara där några timmar om dagen så är det nog bra att börja prata lite om och hälsa på någon gång i förväg!

Igår var det MVC dags igen. Och det var faktiskt riktigt jobbigt igår. För det första så utbrister hon att måttet på magen är stort när hon mäter, och ja, visst jag vet att min mage är stor. Hon är inte den första som sagt det. Och visst är det så att jag gärna hade fått bara en liten liten kula som alla de där supersnygga modellerna som blir gravida men nu verkar det ju inte vara så jag ser ut när jag är gravid och jag är jäkligt trött på att få höra det hela tiden. Snacka om skillnade när det kommer någon och säger " Vad fin du är" eller " VIlken underbart fin mage du har nu". Då blir man glad!
Hursomhelst så är väl chansen rätt stor att måttet är stort för att det är en stor bebis därinne. Igen.

Sen så visar det sig att bebisen fortfarande ligger med rumpan ner, vilket resulterar i att om den inte vänt sig på torsdag så ska vi till förlossningen och få göra ett vändningsförsök. Med tanke på hur ont det gjorde igår när hon klämde och tryckte på magen så är det ju inte så att jag ser fram emot att försöka snurrar runt en förmodligen STOR bebis genom att trycka på magen. Risken med en vändning är att det händer något med bebisen, eller med navelsträng och då blir det en akut förlossning där på en gång. Det är också enligt BM inte så stor chans att vändningen går att genomföra om det är en stor bebis. Och ligger bebisen fel så blir det snitt. Då bara är det så.


Jag är jätteglad över bebisen i min mage, ser jättemycket fram emot att få träffa det lilla miraklet snart och över att vi förmodligen snart har två friska fina barn här hemma! Det är helt fantastiskt att vi har lyckats med det. MEN. Jag är faktiskt inte speciellt glad över att ingenting med den här graviditeten har flytit på speciellt bra. Jag har haft nästan varenda åkomma som det verkar som man kan råka ut för och nu verkar det inte ens finnas en liten liten chans till att det ska bli en vanlig hederlig förlossning. Lite depp är jag allt. Hur bortskämt det än verkar. Suck.

Efter att hon klämt på magen igår hade jag så ont på kvällen att jag bara grät. Men ett par alvedon senare så kunde jag åtminstonde somna så jag fick några timmars sömn. Tack och lov. Dock har Ia någon "Nattförkylning" så det har varit mycket gnäll och tröstande i natt! Men det kanske jag kan ta igen senare idag då Petter ska sluta tidigt idag! Nice!


Nähä, nu är det dags för dagis!


Såpa!

Jag känner mig nöjd med mig själv. Varje dag sedan i lördags så har jag utfört små projekt här hemma. I lördags var det hallen, i söndags var det sovrummet, i måndags uträttade jag ärenden i både hultsfred och vimmerby, i tisdags gick jag igenom och rensade och städade nästan alla köksskåp. Idag har jag städat övervåningen. Och just den här härliga rena lukten av såpaskurade golv vill jag komma hem till med den nya familjemedlemmen. Tänk att bara kunna komma hem och njuta av det rena, rensade och välluktande hemmet och bara få ta hand om varandra och lära känna våran nya medlem. Visst låter det som rena drömmen? Mitt mål är åtminstonde att ha gått igenom hela huset innan det är dags samt att hålla efter, sen gör det mig inget om jag har hunnit skura samma dag som jag måste åka iväg eller om min käre make eller så ser till att det är nyskurat när jag kommer hem;) Haha! Önskedrömmar!


Ia är på ALV med farmor och farfar. Jag ska dammsuga hallen innan jag tar en välförtjänt dusch, sen får vi se. Lite småplock! Ikväll är det styrelsemöte. Imorgon har jag MVC tid. Annars inte mycket mer inplanerat den här veckan, det borde alltså finnas tid att tömma tvättkorgen oxå!!


Nystädade hälsningar! / Anna

Borta med vinden....?!

Vart tog motivationen vägen?! Jag skulle ju röja köket för fullt nu!



Slöa måndag!

Oj vilken konstig dag det är idag.. För det första var det våran första "gå upp dag" på jättelänge, alltså klockan var ställd på sju. Det gick rätt bra att komma upp även om det blev lite stressigt på slutet. Men vi kom iväg omot vimmerby och tandläkaren där Ia hade tid vid åtta. Efter det så åkte vi till Hultsfred och mitt jobb för att få iväg lite papper till försäkringskassan. Sen handlade vi och åkte mot Vibo. Då var vi båda supertrötta så det blev att krypa ner i sängen igen vid tio tiden. Ia somnade på två minuter och när jag slog upp ögonen senare så visade klockan strax före ett!!! Vi hade alltså sovit i nästan tre timmar! Men jag gissar att vi behövde det båda två. Nu har vi ätit lunch och Alva har kommit hit för att leka. Det går sådär. Jag tror att de är lite för små för att förstå det här med att leka, det verkar mest handla om att fika eller äta något;) HAHA!

OM en timme är det dags för Ia och mig att åka mot stan för min klipptid. Sedan ska vi hemåt igen och grädda pannkakor tills Petter kommer hem.

För övrigt har Anticimex varit här och tagit bort två stora getingbon, väldigt skönt! Och vilken trevlig kille som var här sen! Kul med serviceminded personal!

Igår såg Petter och jag till att storstäda sovrummet, som uppföljning på hallprojektet. Tvättade täcken och kuddar och sängkläder, skurade golvet med såpa. Gissa om det var härligt att krypa ner i sängen igår och känna att det nog var renare därinne än det någonsin varit! Idag är en paus i mina dagliga projekt. HÅller undan bara. Imorgon blir det förmodligen övervåningen om Ia ska på ALV med farmor och farfar. Sen har jag bara toan och köket kvar. Det ska jag väl hinna innan det är dags för förlossning!?

/Anna

Projekt hallen, check!

Jepp, jag tog faktiskt tag i ett av mina tänkta projekt den här sommaren idag. Eftersom vädret var sådär så valde jag att ta tag i hallen. Med min käre makes hjälp så tycker jag att resultatet blev kanon! Jag rensade bland skor och kläder och sorterade i kartonger medans han tog med sig Ia in till stan och införskaffade tre hyllor som åkte upp på väggen. Där passade våra korgar (som bara stått och tagit plats i vardagsrummet) perfekt och jag kan få undan sådant som jag inte vill ha framme! Härligt! Är det något vårat hus saknar så är det just förvaring. Och nu när vi blir ännu fler så är det säkrast att hitta lite funktionibla lösningar.

Haft en vilopaus på en timme med, men kan nog känna att jag gjort lite för mycket idag, när jag känner hur förbaskat ont det gör i rumpan ikväll.. men jag kan ju trösta mig med att nu är det gjort och jag kan med gott samvete ligga i soffan ikväll och njuta av varma mackor och film!

Imorgon tänker jag ta mig an ett till projekt, vilket det blir återstår att se. Förmodligen skåpen i köket, eller garderoben i sovrummet!

Kvällen är grå och regning, en riktigt höstkväll. Kan inte hjälpa att jag faktiskt ser fram emot den här hösten väldigt mycket. Dels så klart för att bebisen kommer, men även för de lite kylslagna kvällarna när man får gå ut på promenade och känna att det biter lite i kinderna, för mörka kvällar där levande ljus och filtar höjer mysfaktorn enormt! Att få vara hemma hela dagarna och bara njuta av min familj och vårat liv här på landet. FÖr det är verkligen det jag vill göra. Jag tänker njuta av varje dag som jag är mammaledig, mysa och njuta! Det ska bli fantastiskt!


Nähej, nu så, in med mackorna i ungen!

/ A

FÖrresten har Lizette lämnat en hel kasse med böcker med små "tipslappar" på, är så sugen på att slänga mig in i någon så jag har svårt att hålla mig borta, men det får vänta tills det är dags för sängen iaf! Tack kära du för att du är så snäll!

Bara lite sen..

Min plan för kvällen var att vara klar med mat och läggning vid sjutiden för att då få bänka mej framför tvn och DNgalan. Jag håller på att koka ägg och pasta till räksalladen och sen är det en dusch kvar innan jag är färdig. Petter ligger hos elvira så jag hoppas det går bra så att jag slipper ta över om en stund.

Sen blir det inte mycket mer för mig idag. Ont ont och ont. Sex veckor kvar. Sex veckor.

Efter stockholm kommer sömn...

Nu är vi åter hemma i torpet efter en minisemester i huvudstaden. Vi kom hem sent igår kväll och jag och Ia hann bara in och borsta tänderna innan vi somnade utmattade... sov länge idag och låg kvar ännu längre i sängen och myste och kollade nya favoriten Rorri racerbil!
SEn har vi haft en lugn dag, tack och lov, för jag får erkänna att det har varit kämpigt att vara höggravid och traska runt i Stockholm i tre hela dagar. Men jag har tagit det i min takt och haft mycket trevligt!

En summering av resan:

Vi anlände till Elin vid tiotiden på söndagkväll, efter ett stopp på Tropicarium på Kålmården. Det stoppet var mycket uppskattat av oss alla tre. Petter och Elvira är precis lika facinerade av djur, det är häftigt att se;). Vi åt kvällsmat, myste lite och busade innan vi somnade i nästansyster matildas stora säng. Dock visade det sig att nattsömnen inte skulle bli den bästa då det saknades gardiner som stoppar ljuset samt att det är betydligt fler ljud i Stockholm på natten/morgonen än i Vibo. Det uppmärksammade Elvira ganska snart.

På måndagen tog vi med oss Elin in till city och shoppade lite, käkade lunch på Subway och åkte sedan hem till henne igen för att invänta mamma, pappa och emma som anlände runt fem tiden.. Då begav jag och petter oss mot Östermalm för att införskaffa Elins 20 års present, vi lyckades självklart gå vilse och bli irriterade innan vi utförde uppdraget. Väl hemma igen så åt vi tacos allihopa och sedan kom mina kusiner Erica och Liza, samt Lizas kille och Ericas två barn förbi och umgicks en stund. När de hade åkt var det hög tid för oss att åka ut till hotellet och checka in. Väl där upprepade vi proceduren, vi duschade och somnade!

God, mycket god hotellfrukost och firande av Elin på hennes 20års dag inledde tisdagen som sedan blev en heldag på skansen följt av gröna lund. VI hade en överlycklig treåring som åkte alla tillgängliga karuseller och som sken som en sol (med undantag av ett hysteriskt utbrott som dock berodde på sömnbrist och hunger, en sovstund senare och två varmkorv så var hon på topp igen). Mina systrar och make och även pappa för den delen tog sig an de lite mer jobbig karusellerna och mamma och jag vi tittade mest på och käkade sockervadd! Sent, mycket senare än planerat tog vi oss till gamla stan och käkade mycket gott och efterlängtat på Vapiano! Rekommenderas! Ännu senare anlände vi tillbaka till hotellet och det blev inte mycket mer än hopp i sängen denna kvällen heller!

På onsdagen checkade vi ut och tog oss sedan med bil in till Elins lägenhet, eftersom hon jobbade så gjorde vi stan ett tag innan vi tog oss ut till fridhemsplan och lunchade där med henne innan min familj valde att åka hemåt småland igen. Ett stopp i SKHLM för att köpa en bärbar dvd, vilket sket sig då de var slut, sedan rullade bilen hemåt.

Tusen miljoner tack till mamma, pappa, emma och elin för att vi fick komma och "semestra" lite med er i huvudstaden. Det var mysigt och intesivt! Jag längtar efter er redan och Elin jag är redan på väg till dig igen i tankarna. Ska bara vänta in bebisen först;).


Nu väntar en mysvecka med Ia innan hon ska åka till Dalarna helt själv en vecka då jag ska jobba. Kommer känns mycket skumt att vara utan henne så länge, men å andra sidan får jag verkligen chansen att vila, vilket kommer vara positivt inför stundande förlossning. Det är faktiskt bara fem veckor kvar nu! Helt sjukt!

Kärlek / Anna

RSS 2.0