Torsdagsstädning på en onsdag. Det går det med!

NU har jag med Elviras hjälp avverkat halva torsdagsstädningen redan nu! Härligt. Kände att jag behövde tjuvstarta så att jag hinner med att åka till stan imorgon innan Ia ska ha hämtning. Stan och göra ärenden, optikern, hämta paket och helghandla. Städa det som är kvar. Sen tupperwareparty hos Kajsa. Sen är det helg!
Härligt!

På fredag kommer några mammor och barn hit och fredagsmyser med oss på förmiddagen. Kul!

Idag kom det vi väntat på i postlådan, offerten. Jag känner mig glad idag. Gladare än på länge. Jag hoppas den glädjen får sitta i. Jag vill det här så mycket och behöver ha det att se fram emot nu. Om vi har tur tas första spadtaget i helgen. Då är det på gång. ;)


Nu ska vi ut och köra cykel- och vagnsrace. En ska sova och en ska trampa. Men först en ny torr blöja på bejbin! ( JA hon är en bebis än!!))

Over and out!

God mat!!

Idag hade jag tidsnöd innan jag skulle hämta på dagis. Tidsbristen i sig berodde på trevlig kaffestund med kär vän. Hursomhelst så vart det bråttom med lunchen! Men den blev kanoners, så jag tänkte dela med mig till er!! Jag hade sallad kvar sedan middagen igår, den innehöll: isbergssallad,paprika,gurka,tomat, syltlök o fetaost. Till det knaperstekte jag ett halvt paket bacon och voila! Gott, enkelt, och GI okej. Kommer göras fler gånger här hemma! Gi går helt ok! Inte samma förändring som första veckorna men förändring! Ikväll ska jag köra ett styrkepass när kidsen sover. Det behöver jag!

Godnatt!!

img_6283 (MMS)

Godnatt!!


Titta på folk, det är grejor det! ;)

Jag hade kul igår. En spontantripp till puben här i byn. Det är fantastiskt roligt att lyssna på musik och titta på människor! Det gick bra här hemma oxå! kul! Duktiga tjejer!

Idag är det mamma och Ia dag, en tur till badet står på schemat. De ska bara öppna först. Tur att vi fick lite hjälp genom att ställa fram klockan. Men det gäller nog att hitta på saker annars blir det en jobbig väntan tills de öppnar vid ett!


Trevlig söndag på er!

Det är tur att jag har sånna här solstråla...

img_1673 (MMS)

Det är tur att jag har sånna här solstrålar i mitt liv, annars skulle det kännas ännu tyngre just nu. Det är det här jag valde o jag skulle aldrig för några pengar i världen välja annorlunda. Synd att det inte uppmuntras, att plugga direkt, skaffa familj. Nä det enda viktiga verkar vara pengar. Jag skulle aldrig åka till Norge o jobba, jobba två jobb, eller liknande. ( inget ont om de som gör det alltså). Men mitt val var det här.    Så jag är inte rik på pengar, men jag har fast jobb o är HÖG på lycka o kärlek. Men jag behöver ett större hus, vilket verkar vara stört omöjligt:(. Synd. Finns det nåt stort billigt hus i Vanå måntro!?


Lycka!!!

img_4506 (MMS)

Lycka!!!


Kära kära

... låt oss få lånet till utbygget. Jag behöver ett hus, ett större hus. NU.

Gruvsamt.

Jag förstår och tycker att när man bor i ett litet samhälle så ska man vara med och hjälpa tiill och driva saker för lokala föreningar. Allra mest tycker jag det är viktigt då man själv har barn. Det är ju ändå smidigast och viktigt för oss att Elvira och Stina kan utöva några av sina kommande intressen här på hemmaplan! Så missförstå mig rätt i detta inlägg. Jag är absolut för att arbeta ideellt!
MEN. Ibland blir det för mycket. Jag gruvar mig för helgen. På fredag kommer P hinna in och säga hej här i stugan innan han ska försvinna ner till bygdegården och göra iordning inför lördagens fest. Klockan sju ska han vara där nere och det prickar precis träff med när vi lägger våra tjejer. Maten för honom lär dröja tills han är hemma igen.. På lördagen måste han vara på festen, då han gratis lånar ut sina grejor och dator för att kunna spela musik när bandet slutat. Ett pass i baren då också förstås. Hemma igen runt 02?!
På söndag hinner han nog vakna och äta frukost med oss tjejer innan det är dags för städning av bygdegården. När han är hemma igen så är det dags för middag och lek med tjejerna innan det är kväller för dem. Och det var den helgen det. Självklart har jag inget emot att han går på partaj, jag fixar självklart tjejerna själv en kväll, det är nada problem. Men det blir lite mycket. På en helg så anser jag det viktigt att vi hjälps åt och delar lite på ansvaret. Att jag får ta lite egentid och kanske en sovmorgon. Att vi delar på läggning och andra måsten.
Den här helgen känner jag att allt hamnar på mig. Det blir liksom sak samma som i veckorna men sämre eftersom två kvällar hamnar på mig själv. Jag behöver Petter på helgerna för att få lite andrum.

Innan den här helgen har Petter även lagt många kväll- och helgtimmar på att fixa band till festen, gå på festmöten samt göra finfina affisher.


Hu vad jag gnäller nu. Men hallå!! Kan man ibland bara se till att olika personer har olika lägen i livet?! Är det ingen skillnad på att ha två små barn och att vara ensamstående? Att ha vuxnabarn eller att jobba natt? Kan vi inte lära oss att bättre ta vara på varandras kvaliteter och inte använda samma till allt? Då tar vi slut på varandra tror jag!

Nu hör det ju till saken så klart att min kära make borde bli bättre på att säga ifrån. Han är lite lite för snäll! Men jag älskar ju honom ändå! ÄVen om jag var extremt gnällig nu. Men nu känns det lite bättre!


Trevlig måndag på er sköningar! ;)


Stina älskar sin vattenflaska!! Den är lät...

img_2671 (MMS)

Stina älskar sin vattenflaska!! Den är lätt favvo just nu:)


Frid

Jag hade sömnbrist, är rätt säker på det. Petter fick höra mycket imorse innan jag arg o ledsen gick tillbaka in o kröp ner. Säker på att inte kunna somna om. Så fel jag hade. Tre timmar senare, tre underbara timmar, väckte petter mig o jag var en ny människa! Tackar min fina man för detta, vet inte vad som hänt annars. Jag är piggare i förkylningen även om jag är tung o tät. Huset har Ia o jag hjälpts åt att städa sp nu är det skinande rent, ljusen är tända o middagen avklarad. Ia tog om av maten o det hör mammahjärtat glatt. Stina sover i sin säng efter att med god aptit ätit upp 110 ml välling för första gången!! Stolt!! Med blandade känslor jag inser att vi är på väg att sluta amma.. Min stora tjej! Ingen brådska för mig men det verkar som om Stinis fått smak för riktig mat nu. Förresten firar hon 6 månader idag! Hurra:) Men skämt åsido: menade jag just att det är ett halvår sen förlossningen!? Herrejösses, vart tar tiden vägen? Det är fridfullt i torpet o i mitt hjärta. Petter har utlovat en sovmorgon i helgen med, jag längtar redan!! Nu mot duschen!

Sjuk

Jag är sjuk. Å jag saknar att få vara sjuk i lugn o ro. Sova bort skiten. Vilken möjlighet tror ni jag har till det? Ias dagisvecka är slut.. Bara att bita ihop o hoppas jag vaknar frisk! Vilken lyx det var att vara sjuk innan man fick barn hörrni....

Back on track!

En lång och härlig fika/lunch träff idag med massa härliga människor! Sånt förgyller vardagen och sätter guldkant! Känner mig piggare och lättare idag!

Hem och landat, städat Ias rum, rensat Stinas kläder. (Det blir en kasse bort varje gång känns det som) Nu är det dock rätt tomt bland hyllorna då det verkar som att 68 är en storlek som Ia hoppat över. Får kanske till och med gå och införskaffa donnan några nya byxor och bodys... Men bara kanske! 74 finns det dock en hel del av i lådorna!


Ätit. Är barnvakt. Strax iväg på styrelsemöte. Imorgon blir det banken och förmodligen ett beslut om utbygget. Hoppas!


Kram på er!

Back on track!

En lång och härlig fika/lunch träff idag med massa härliga människor! Sånt förgyller vardagen och sätter guldkant! Känner mig piggare och lättare idag!

Hem och landat, städat Ias rum, rensat Stinas kläder. (Det blir en kasse bort varje gång känns det som) Nu är det dock rätt tomt bland hyllorna då det verkar som att 68 är en storlek som Ia hoppat över. Får kanske till och med gå och införskaffa donnan några nya byxor och bodys... Men bara kanske! 74 finns det dock en hel del av i lådorna!


Ätit. Är barnvakt. Strax iväg på styrelsemöte. Imorgon blir det banken och förmodligen ett beslut om utbygget. Hoppas!


Kram på er!

Del två

I lördags skulle mamma och pappa dyka upp någongång på förmiddagen typ. De skulle åka hemifrån när de vakande, inte ställa någon klocka utan bara komma. På fredagskvällningen började jag känna mer och mer på mig att de redan skulle ha åkt mot småland. Ia tjatade och tjatade över att få ringa mormor och berätta att hon sovit hela natten i sin säng, men hur vi än ringde så fick vi inget svar. Och när mamma varit hemifrån i typ fem timmar så kändes det som att jag brukar veta var hon håller hus! Jaja, svaga känslor av något dök upp iaf. På något konstigt sätt tyckte mina känslor även ana att fler ur familjen var med. Vet absolut inte varför jag trodde det men jag kände nog som att Elin och Emma skulle vara med också.

Hursomhelst så dök det upp en bil på lördagmorgon runt kvart i tio. Mamma och pappa anlände, mamma sjöng så fint och jag fick MASSOR av fina tulpaner samt paket från både dem och mostrar, morbror och mormor och morfar. Anledningen att de kom så tidigt var att de skulle ta melodikrysset med mig;) MYS! Men DEKTEKTIVEN i mig kunde inte låta bli att inse att om de kommer vid tio på morgonen så måste de ha åkt klockan fem typ från Vansbro.. WHY???
Efter melodikrysset och fika fick vi order om att klä på oss för att vara ute ett tag. Vi drog på oss kläder, packade ner Stina i vagnen och Ia på cykeln och drog i väg. VIsade sig att vi skulle mot Möckeln. En tipspromenad startade där frågorna handlade om olika personer i vår omgivning. Det var mamma, pappa, kajsa, ingvar, emma, erik, elin, johan och amanda. Då började jag känna mig säker på att det var dessa människor som skulle finnas vid sjön. Varför var inte Anton och Lizette med annars!?

Vi kom ner och Ingvar upplyste mig om nästa lek. Att leta! Tack vare Lotta så löste Elvira och jag problemet ganska snabbt och hittade bakom en båt: Emma, Erik och Elin! LYCKA!!
Lekarna fortsatte och sedan grillades det olika korvar, potatissallad och cocktailtomater. Varm choklad och cider. Mums! Efter några fler lekar samt överlämning av fina paket från mina systrar så åkte vi hemåt igen. Till Vibo för att amma coh packa om.

Vi for vidare mot den stuga som Emma, Elin och Erik bodde i. Där skulle det senare bjudas på trerätters men innan det så spelades det spel med mina syskon samt Erik, ost och kex käkades, och tillslut så hamnade vi i badtunnan och bastun.
Jag blev hemhämtad till stugan då jag hade en arg liten tjej som bara skrek, och efter att morfar hämtat henne för vagnspromenad så skulle jag gå till den andra stugan och duscha och göra mig i ordning. Då ser jag lysena på en bil som kommer längs stugvägen. Direkt kände jag att det är brorsan som kommer! OCh mycket riktigt, Johan och Amanda dyker upp och det var jättejätteroligt! Brorsan har knappt varit här nere känns det som!

Det tog en liten stund, där vi umgicks och fixade, innan det var dags för mat! Underbart god halloumiost lindad med bacon till förrätt. Alla syskonen Israelssons favvorätt fläskfilegryta med ris till varmrätt och nostalgi då det bjöds på vitachokladformar fyllda med chokladpuddig och hallongrädde till efterätt! MUMS! Jag garanterar att alla var jättemätta och belåtna då det dukades av! Efter maten spelade vi spel, lekte lekar och bara var. Senare på kvällen då pappa, Kajsa och Ingvar gått och krypit ner så pratades det minnen och barndom i stugan! Vid två tiden så kom vi hem till Vibo efter en heldag med de människor jag älskar mest av allt! Kunde det bli bättre?

Kröp till kojs snabbt och fick sova till halv sju då Stina tyckte vi skulle gå upp! MEn trots fyra timmars sömn så kände jag mig hög på lycka och piggelin som en mört! Vi promenerande bort alla fyra till stugbyn och hjälpte till att plocka ihop för att sedan avsluta helgen med fika här i torpet innan de styrde sina bilar mot Vansbro igen.

Innan sa jag att det absolut inte spelade någonroll om de kom hit och firade min födelsedag. Och hade de inte gjort det så är det ju så. Men den här helgen var verkligen helt fantastiskt! Jag vet inte hur jag ska kunna tacka allihopa!

Men TACK! TUSEN MILJONER TACK! NI ÄR DEM BÄSTA SOM FINNS, JAG HOPPAS ATT NI VET HUR MYCKET NI BETYDER FÖR MIG OCH HUR MYCKET JAG TYCKER OM ER! TACK FÖR EN UNDERBAR HELG! TACK FÖR FINFINA PRESENTER! LAVVO LAVVO LAVVO LAVVO!




Helgen del 1.

Jag har så mycket att berätta. Och det är en sån där kväll när känslorna bara sprudlar. Jag tror inte jag hinner berätta allt för er så jag väljer att dela upp den här helgen i flera delar. Nu ska ni få höra om min fredagskväll!


Vi hade dejt med Melker och Angelica i fredags. Vid halv sju skulle de anlända och käka eller fika hos oss. När klockan var sex så var jag så hungrig så jag darrade och kände mig svimfärdig. En tallrik soppa halv tolv räckte inte längre som bränsle... När klockan var kvart i sju hade de fortfarande (inte ovanligt) inte anlänt. Då bad jag Petter ringa Melker och kolla var de var. Det gick en kvart, tjugiominuter till innan det traskade in ett gäng med fantastiska vänner på våran gård. De sjöng så fint i dörren och stannade sedan hela kvällen lång.
Det bjöds på superdupergod pastasallad, underbar kladdkaka och gott att dricka. Det pratades och skrattades och trots att jag tidigare på dagen känt mig som levande död på grund av en fruktasvärd trötthet så hade jag fantastiskt roligt och jag myste verkligen till tusen i mina fina vänners sällskap!

Jag har sagt det förut och säger det igen: jag är oerhört lycklig som har så här fina vänner! Jag har så många underbara och fantastiska vänner så att jag ibland blir rörd till tårar! Tack fina ni! Tack för en fin överraskningsfest! Och miljoner pussar till världens bästa make som styrt upp detta för min skull! Underbara du! ;)


Ger er en cliffhanger oxå: Det som sedan hände i helgen gör att jag nu ikväll sitter med så mycket känslor och härliga tankar i huvudet så ibland vet jag inte riktigt var jag ska göra av mig själv!

Få se om ni får fortsättningen ikväll eller imorgon!

Nu: Nattinatt med Ia!


Kärlek!

Kolla vilka som är här! Surprise!! Spel ju...

img_2745 (MMS)

Kolla vilka som är här! Surprise!! Spel just nu, jag trivs;)


Önskan!!

Ligger o kollar skidskytte. Stina sover, Ia pärlar. Ligger och önskar mig en riktigt god middag på en mysig restaurang imorgon. Det vore underbart, det är det som skulle fullborda den här veckan!! Hoppas hoppas hoppas...

Trettio bast..

Då har jag fyllt trettio år nu då. Hur det känns? Jovars, inte så stor skillnad kan jag tycka! Inte vad jag märkt än i alla fall då! ;)

Gårdagen var en härlig dag på många sätt och vis. För det första var Petter ledig och vi var hemma hela familjen hela dagen! En sån sak är ju verkligen lyx och helt helt underbar! Jag mår så mycket bättre när Petter är hemma! Det är så härligt! (Inte för att jag mår dåligt annars...)

Jag fick frukost på sängen av en hispig Elvira, tillsammans med Stina och Petter. Tårta och kaffe. Två fina teckningar som Ia ritat och två fina presenter av mina fina! Efter frukost gick vi en sväng runt byn i solskenet, Ia fick ta ut sin cykel och var överlycklig! Vidare vart det tårtfix och förberedleser för steken som jag skulle bjuda på på kvällningen!

Therese och Jennie tittade förbi och gratulerade och vi fikade och pratade! Härligt! Jag ska nu åka på Lag EM i friidrott i Stockholm i sommar samt att jag har en hel back med smått och gott att gotta mig med under en lång tid framöver! Tack fina ni!

Vi fick en lugn stund framför tvn och såg när Helena Ekholm tog VM guld innan det blev dusch och fix inför middagen.

Kajsa, Ingvar, Dadda och Gudrun anlände och vi käkade middag och tårta tillsammans. Mysigt! Fick fina presenter som jag är jättejätteglad för.

De åkte hemåt vid sjutiden och då var det hög tid för våra tjejer att ta kväller. När huset var tyst och lugnt så städade vi undan innan vi kröp upp i soffan coh kikade på TV. Vid halv elva tiden kröp vi ner i sängen och jag tror jag sov rätt snabbt!

En härlig födelsedag med andra ord!

Idag tog jag och Stina en tur till jobbet när Ia var på dagis. Var in och bytte färg på klockan som jag fick igår men upptäckte när jag kom hem att den är trasig.. Suck! Blir en tur till stan imorgon då för byte igen och helgshopping! Övriga planer är inte så många. Dags för en urrensning av Stinas kläder igen. UT med smått och in med större! Haha! Det kanske vi roar oss med!

Nu ska jag ner och väcka min make som nog somnat när han nattat Ia.

Vad underbart det är att ta kväll när tjejerna sover i sina sängar, det är städat och ihopplockat och de levande ljusen brinnner och sprider lugn i mitt hjärta! I love!

Tidig kväll idag, är megatrött!
Imorgon firar vi med Melker och Angelica! Härligt!

Kram!

test


Kul jag har!!

Kul jag har!!


Godmorgon! Eller förmiddag, dags för sovni...

img_3484 (MMS)

Godmorgon! Eller förmiddag, dags för sovning för Stina igen nu!!


Herrejösses va bra

Vilken söndag det är! Trots all härlig skidåkning på tvn så har jag även  hunnit baka en tårtbotten och lite chokladmuffins! Även städat halva övervåningen (där tvn är...;) )

Ville bara informera er om att idag är det jag och tvn! Heja Sverige!


Ödmjukhet

Om jag vore bäst i världen skulle jag bara vara tyst och låta mina resultat tala för sig själv. Om jag kunde rycka ifrån hela världseliten inför ett upplopp på VM så skulle jag bara njuta och låta prestationen tala för sig själv. Nu är jag inte bäst i världen, inte ens i närheten. Och egentligen tycker jag att det här är så fånigt så att det inte ens är värt att kommentera. MEN jag kommer på mig själv att bli oerhört irriterad när Petter Northug behöver göra sånna saker han gjorde idag på ett upplopp. Töntigt tycker jag. Faktiskt. Det finns något som heter dålig förlorare men även något som heter en bra vinnare. Det är inte Northug. Vi vet, Världen vet att han är en otrolig skidåkare, inga tvivel om den saken. Men det finns saker som han säger och gör som får mig att nästan kräkas av viljan att han ska förlora.

Som Rikardsson sa i intervjun: "Det hade varit kul om han ramlat".    Ja det hade det verkligen. Hoppas det händer nångång. Det vore jäkligt skönt!

Grattis Sverige till en silvermedalj, grymt kört grabbar. Speciellt Rikardsson och Hellner!

På söndag tar vi GULD!


Kolla in vilken hjälpreda jag har idag! Ia...

img_1365 (MMS)

Kolla in vilken hjälpreda jag har idag! Ia hade bråttom ut o hämta posten eftersom hon ville prova sina nya stövlar som hon fått av Lova tillsammans med massa andra kläder, hon är överlycklig!! För att nå upp till lådan tog hon sparken!! Vi myser!!


Hemma

Hemma igen. Glad. Ledsen. Som vanligt med andra ord. Men framförallt trött. Fantastiskt trött. Så nu tar jag kväller. Hörs imorgon. Tack finaste familjen för en underbar vecka. O tack finaste Petter för att du är här när jag kommer hem med alla känslor. Som vanligt!

RSS 2.0