award

Den här fina awarden fick jag av Angelica och Therese!

7 fakta om mig:
1. Jag har världens bästa dotter!
2. Jag älskar snö!
3. Jag har siktet inställt på en egen restaurang någon gång i framtiden
4. Jag älskar deckare!
5. Jag är tokig i apelsiner.
6. Jag bor i världens finaste lilla by!
7. Ibland längtar jag hem till Vansbro så det gör ont i mig!

Kopiera awarden på din blogg
Länka till personen som tilldelat dig awarden
Berätta sju intressanta fakta om dig själv
Välj sju bloggare du vill tilldela denna awarden till
Länka till deras bloggar. Lämna en kommentar i deras blogg
som talar om att de blivit tilldelade awarden

1. Icka
 2. Emma
 3. Hanna
 4. Emelie
  5. Therese
 Sen kommer jag inte på fler!


Myspys!

Här hemma myspyser vi! Efter en trevlig dag med besök av therese och simon och senare även melker och gustav!

Nu är det familjemys i soffan! Härligt!


Nightie!


/ Anna

Vet ni vad som är underbart?

.... Jo det är att få åka hem från jobbet klockan tolv, hämta sin älskling på dagis och åka hem och sova middag tillsammans! Det har vi gjort nu! Först i min säng, sedan en stund till i soffan! Nära varandra så jag ritkigt kan snozzzzzzzzzzaaaaaaaaaaa på henne hela tiden! Min fina flicka. "mamma..... ja älkar dejjjj" precis innan hon somnar! Ja lycka är vad det är!

Och nu är det helg. Ia ska sova hos farmor och farfar ikväll och det lutar åt att jag och Petter käkar något gott i stan och sedan går och ser "snabba cash". Skönt!


Kärlek! / Anna

Hejsan hoppsan..

Tiden har visst rusat iväg den senaste veckan. Det senaste ni vet om mej är att jag var väldans trött! Nu är jag vaken iaf och tänkte ge er några rader så ni vet att jag lever!

Det knallar på, jobb och så, men jag har ju kul på jobbet så det är ju inte så jobbigt! Mycket att stå i dock. Är glad över min position men den innebär ju väldigt mycket ansvar med.. och ansvar kan ju vara lite jobbigt och tungt ibland! Men men, I know I can do it! Så det så!

Annars så myser jag med min familj som jag inte för något annat i hela världen skulle byta bort. Kan bara konstatera hur tacksam jag är att mitt liv har blivit som det blivit. Två olika examens, en fantastisk man och en underbar underbar lite dotter. Ett mysigt hus och fina vänner! Precis optimalt!


Hehe,

nu ska jag krypa ner i soffan och gömma mig så får pappan ta läggningen ikväll för en gångs skull!


Over / Anna

Så trött!

Vet inte vad det är men jag är så trött idag så att jag skulle somna på stående fot. Enda sen efter lunch har jag känt så. Men som ni småbarnsmammor vet så är det inte ens lönt att tänka tanken att vara trött innan barnet sover oftast!
Så vi har hållt igång här, plockat bort tomtar från huset, städat lite, spelat lite spel, ätit låtsasmuffins och ägg som Ia har bjudit på i sitt rum mm.
Fixade till maten så den stod på bordet när maken kom hem! Hemgjorda fiskpinnar och kokt potatis. Mycket gott säger jag som egentligen inte alls gillar fisk. Men allvarligt talat kan jag nog äta det imorgon med!

Fick hoppa upp i soffan en stund när vi ätit medan Petter tog över spelandet av memory. Nu har de gått och läst bok och ska sova och jag sitter och surfar lite. Kollat på hotellet som vi ska åka till den 16 april. Lanzarote en vecka med hela familjen. Mycket trevligt! Något att se fram emot!

Vet inte vad som händer mer än så här ikväll. Tidigt säng tror jag nog. Imorgon bär det av mot Öland för min del så jag borde väl packa väskan ikväll med så jag inte behöver lägga till det på "to do list" för imorgon bitti!

HOppas ni har det bra därute nu när vardagen dragit igång igen. Jag tror nog att det är därför jag är trött. Än är jag inte van att jobba och tänka hela dagarna! ;)


Ciao! / Anna

Summering

Jahapp då var det visst dags att summera detta jullov. Och jag kan inte annat än att hylla det! Det har varit fantastiskt! Precis som ett jullov ska tycker jag. Snön har gjort våra dagar helt helt underbara.

Det började ju med en resa upp till Dalarna och till hemma! Firade jul med familj och släkt och hann till och med  med att träffa goda vänner över en fika.
Tillbaka i Småland efter en heldag på köpcentrat i Örebro så firade vi nyår hos goda grannar och hade en trevlig och härlig kväll med mycket god mat.
Därefter vart det ute dagar varje dag. Till sjön med skoter, pulka och snowracer för att grilla korv och bara njuta, av fin natur, fint väder och trevliga människor.

Trettondagsafton myste vi till det själva för typ enda gången under lovet, lagade god mat och bara hade det lugnt och skönt här hemma.

De sista dagarna har Elvira och jag lekt och busat här hemma. Vi har hunnit med bibblan, bvc, några affärer. Igår tog vi familjen Höglund med oss till Hultsfred för bad coh bus hela eftermiddagen. Bjöd hit svärföräldrar på käk på kvällen, som dock slutade med att svärmor lagade maten och tog med hit! Det är lyx det! ;)
Idag har vi haft en härlig dag med skoterutflykt, skidtittning, spelande av memory, pluggande samt lite småplock.
Och imorgon är det alltså dags för mig att återgå till vardagen. Och Elvira med så klart. Dagis imorgon.
Känns inte alls så tungt när man tänker tillbaka på vad vi har hunnit med och vad vi har gjort. Det har ju varit ett fantastikst lov på alla sätt och vis!

Det allra bästa är såklart att jag fått vara hemma med min lillskrutt hela tre veckor. Och att vi har haft så fantastiskt kul tillsammans! Bara bus och mys och massa härliga konversationer. Synd att jag inte kunde vara mammaledig hela livet! Det vore det allra bästa!

Men det går allt bra som vi har det också! Det är bara att se till att njuta av guldstunderna tillsammans, att inte se några begränsningar. För det är ju bara vi sjävla som sätter begränsningar. Så är det ju! För oss ska det bli en självklarhet att åka pulka klockan åtta på kvällen, att busa och mysa varje dag, utan några måsten. De där måstena de hinner vi med någon annan gång!
I vårt hus är det prio ett men våran fantastiska dotter! Alltid! Vad annars är viktigt?!

Tackar för ett fint härligt underbart jullov!
Nu laddar vi upp för vardag med massor av guldkorn!

Kärlek! / Anna

Fredag!

Hejhopp!


Trevlig fredag!


Till slut....

.,,,,, så somnade lillskutt uppe i soffan.. jag undrar om middagssovningarnas tid är förbi?!

Blir inga bilder idag, bara ett godnatt från mig!
Och ett hoppfullt sinne om att jag nog ska få ihop den här studieuppgiften ändå. Jag tror jag har en plan! Och det är ju alltid något. Imorgon ska jag försöka få ner några ord också på datorn.. så är jag igång på riktigt, inte bara i huvudet!
Det är sjukt vad snabbt man kommer av sig i studieteknik och diciplin! Men det ska gudarna veta, att jag är riktigt sugen på att plugga igen! Och jag vet nog vad tror jag.. (stoooorrrraaa planer!!) Mer om det en annan gång..


Nähä ni, nu ska jag ta min äkta make och min finaste lilla dotter och krypa ner under täcket. Imorgon sover vi tills vi vaknar! Iaf, två av oss!


Nightie! / Anna


God morgon på er!

IDag väckte jag Elvira vid nio. Hon fick inte sova längre. FÖrsta steget i att klara av att gå upp halv sju på måndag! Ska försöka komma rätt i tider nu. Vi ska precis äta frukost och sen ska vi i snövädret ta oss in till stan och gå på bibblan och apoteket!

Det blir en lung och trevlig dag för oss två! Inte många dagar kvar på lovet så det gäller att ta vara på tiden tillsammans! Är inte så ofta vi har så här härliga dagar annars!


Trevlig dag! / Anna

Tjolahopp vad jag älskar våran vinter!

Idag har vi haft en mysig dag ute med grannar och svärisar! Korvgrillning, skoteråkning, varm choklad, trevligt folk, snowracer efter skoter! Ja typ. Härligt, eller hur?

Är det något mitt jullov innehållit så är det utetid. VI har nog varit ute mer eller mindre varje dag hela lovet. Och då handlar det om timtals.. härligt

IDag tinade vi i soffan efter tre timmar vid sjön. Sen fick vi middag i stolpetorp innan vi åkte till molid för att gratta gudrun som fyller år imorgon!

Nu sover Ia och vi slappar! Skönt.

Här kommer lite bilder från dagen!



Det första elvira pratar om när hon vaknar är att gå ut i snön, och det sista hon pratar om innan hon somnar är vad hon gjort när hon varit nere vid sjön! Härliga vinterunge!



Och så här cool är man när man fått låna Hugges skidglasögon när man skulle åka snowracer med pappa bakom skotern!


Kärlek!

/A

Ledig dag i veckan!

Borde man inte alltid ha det så? Att alla är ledig varje onsdag till exempel? Vad mycket mysigt man skulle kunna göra!

Bara jag som är uppe, jag förstår inte hur det ska gå på måndag när dagis börjar igen.. ia sover ju halva dagarna ju;)

Ska eventuellt ner till sjön med grannarna men jag vet inte om vädret är jättekul idag! Ska ta och höra vad de säger! Det har snöat rätt mycket inatt med så nog är det en 5-6 cm som kommit. Nu är det riktigt mycket snö här.. graderna visar på -16. Så det är på gränsen för Elvira iaf!

Jaja, vi får se vart dagen tar vägen. Lyx är det iaf, att ha hela familjen hemma mitt i veckan! Det uppskattas mycket !


Trevlig röd dag på er allesammans!

Kärlek till er från mej i torpet! ;)

bilder



Så här snygg är min fina flicka när hon provar regnkläder helt själv;)




Mörkt på vår mysiga eftermiddagspromenad alldeles nyss!



Vårt fina fina torp! Det är bara ännu finare med all denna underbara snö som finns just nu! Det är njutbart!




Det här är vår fina trädgubbe, vi har två, men den andra är lite översnöad för tillfället!


Nu när jag fått ny mobil så kommer jag nog kunna bjuda er på fler bilder tror jag! Lite enklare!

Så här är väl en del av vår dag i bilder!

Kärlek och mys! / Anna

vad var nu anledningen?!

Ja jag fick barnvakt ett par timmar. Eller rättare sagt, farmor och farfar ville ta med skrutt ut i kylan och åka skoter och grilla korv. Och det säger ju inte skrutt nej till. Tanken var då att mamman skulle sätta sig och plugga eftersom hon inte börjat med uppgiften som ska vara inne den 15 än. Men vad gör mamman? Jo hon städar! Men till mitt försvar säger jag så här: Jag tycker om att plugga när det är ordning och reda runt omkring mig. Då kan jag fokusera. Är diskbänken full av disk eller fullt av grejor på golvet då sitter jag bara och tänker på att jag måste ta tag i det och då funkar inte min hjärna lika bra.. så jag försvarar mig med att jag snart har städat hela huset och att jag då, när elvira sover middag de resterande dagarna av jullovet, kan plugga stenhårt! Är det bara jag som tycker att det är okej anledning???


Haha, nu har jag iaf ätit en sen lunch och ska ta tag i övervåningen. Det är inte så mycket alls. Sen är jag klar. Få se om jag inte måste till affären med och de stänger kl 16. Har dock ingen bil. Men kanske har jag en snäll granne!?

Nähä, det finns dock inget försvar till att jag sitter och bloggar på pluggtiden... så det här blir allt ni får för nu!

Over and out! / Anna

vänner

Här kommer en kort sammanfattning av dagen, sen tänker jag slänga mig i soffan och titta på film!

Jag började faktiskt dagen med några varv på spåret vid stolpetorp. Japp, jag drog på mig pjäxorna och greppade stavarna och körde längdskidor! Och huja va kul det var! Och vilka minnen som for genom huvudet under tiden jag åkte. Hann med en praktvurpa och fick grymt hög puls, vilket oxå då påminde mig om hur bra tränad jag en gång varit! Och hur dåligt tränad jag faktiskt är! Men det var lätt att bestämman sig för att nu är det skidor en gång om dagen så länge det går! Och det känns bara kul!

Efter skidturen tog vi en mumsig ägg och bacon frukost innan vi packade matsäck och begav oss till sjön igen! Med hela familojen Källåker, skotern, snowracer, korv, varmchoklad, te så hade vi några mysiga och roliga timmar där nere innan det var dags och åka hem och sova middag för Ia.
Petter och jag slappade några timmar och sen var det till att göra sig i ordning för middag i hönshuset! VI är nyss hemkomna och det var mycket trevligt! Känner att jag har fått "nya" GODA vänner under denna vecka! Kul! Vänner får man inte för många av!  (Tycker jag iaf!)

Vi var in med present till Mange på vägen hem... och gjorde upp planer för imorgon. Jag ska ha VAG, alltså, vård av granne!


Nu blir det soffan och mys!

(Känns i benen at jag åkt skidor, vilka härliga minnen, träningsvärk på precis rätt ställen för att minnas! ;)


Mer skidor åt folket! / Anna

En bra början!

Det har verkligen varit en sjukt fin dag idag. Termometern har legat runt minus tio och solen har strålat hela dagen. Elvira tog, efter gårdagens festligheter, sovmorgon till halv tolv!!!! När Petter och Ia väl kommit upp så åt vi en sen frukost och spelade några omgångar memory sen bar det av på snöskoter ner till Möckeln där det redan var massor av folk. Höglunds anslöt och vi hade några mysiga timmar med pulkaåkning, sparkåkning, grillning och umgänge innan jag och Jennie tog en RASK promenad hem medans de andra packade in sig i bilar och skoter. Hemma igen har P och Ia haft pappa/dotter tid och jag har unnat mig att ligga i soffan och titta på "When a man loves a woman". Mycket mysigt och skönt!

Nu har Ia somnat och P är med Matte, Lena och Fredrike in till stan och hämtar hem pizza som blir inledningen på vår monopolkväll! Mysigt!
Imorgon är mitt projekt att rensa och organisera i garderoben. Får nog ta P till hjälp, det är verkligen hans starka sida, garderober!!;)

Annars blir det lugnt, volleyboll på kvällen. Affe och Set kommer hit och är barnvakt, vilket självklart uppskattas av både oss föräldrar men nog allra mest av lillfisen. Hon saknar båda väldigt mycket, det märks, hon pratar om dem mycket och undar vart de är. Och det är ju kul att de får träffas lite nu innan de åker till Norge och jobbar! Så det blir en bra kväll för hela familjen!

Egentligen hade vi tänkt ha hemmamys bara vi, men när vi fick höra att det var volleyboll så bestämde vi oss för att ta den myspysen någon annan kväll nu snart! Det är roligt att spela mixed!
Och bra att röra lite på fläsket! ;)


God fortsättning på er allesammans! Ta hand om er och de runt omkring er!


Kärlek / Anna

RSS 2.0