Sista kvällen (hemma?)

Japp, som vanligt så tar ju våra vansbrovistelser slut nångång, och imorgon bitti är det dags för denna gång. Har redan sagt hejdå till emma som åker tidigt upp till sälen för att jobba imorgon. Sad. Men ändå känns det som vi haft en bra vistelse denna gången, det har vi iochförsig alltid men extra bra denna gång. Känns inte som vi stressat en massa för att hinna med allt utan mer tagit dagen för vad den varit. Det har varit skönt. Det är ju julLOV vi har.

Idag har vi, jag mamma emma och mormor, varit till Vikis för att titta på de saker som fanns kvar där efter Agda. Jag plockade med mig en kopp som det står vansbro på, ett fint fat, en sockerkaksform och en fotogenlampa. Tack gammelmormor! Kommer alltid tänka på dej när jag anväder dessa, det är skönt att en del av dej finns i mitt hem också och inte bara i mitt hjärta!

Sedan slappade vi lite, tittade på svenne rubins filmen innan det bar av till malung för bowling, det var jag emma erik erik petter och pappa. Jag kom sist! Haha! Skitbra jobbat Anna! ;)

Efter det drog vi med pappa på volleyboll en timme, jättekul och kul att min måndags volleyboll inte försvann trots allt! Sedan åkte alla hit och vi köpte hem mat från DIDO. Mumsigt!
Nu har Elvira vaknat och gått och lagt sig mellan mormor och morfar. Några protester men sen verkar hon ha somnat, det är tyst nu iaf! Så förmodligen får jag sova ensam i sängen i natt, petter sover ju på golvet! Haha! Trevliga vi är. Men det blir faktiskt för trångt i en så liten säng! Ska bli skönt att komma hem till våran stora imorgon igen.

Ja vi drar vid nio imorgon, får sällskap av matilda som ska till ekjsö och hälsa på grabben! Kul! vi ska försöka köra i ett svep till linköping och sedan äta och springa i lite affärer där innan de sista tio avverkas!


Tack dalarna för den här gången, tack släkten för trevliga dagar och mysigt sällskap! Det är synd att vi inte ses oftare! Men man får ta vara på de tillfällen som ges! Ni är alltid välkomna hos oss och det lär nog inte dröja allt för länge innan vi dyker upp här igen! För ännu är det ju faktist så att Vansbro är HEMMA för mej.....!!

Förresten har jag övertalat (inte så svårt) mamma och pappa att komma ner och vara barnvakt sista helgen i januari. petter och jag ska ju på sparesa med IFK TUNA. Kul! Och Kul att de kommer ner! Då får de lite kvalitetstid med skruttan!

Nähä, nu måste jag isäng!


På återseende!

 / ANNA

Julafton igen..

Japp, idag har vi firat julafton häruppe, tillsammans med mormor o morfar och farmor. Jättemysigt. vi käkade och sen kom det två(!!) tomtar och delade ut klappar. Vi fick massor kändes det som!
Sen fikade vi och de andra drog sig hemåt. Vid halv sju la jag mig med Elvira i vårt rum, och kom ut därifrån för tio minuter sen. Nu sover hon äntligen! Det är klart att det är mycket som hänt de senaste dagarna och hon har träffat folk det var längesen hon träffade! Så lite orolig har hon väl all rätt att vara!

Vad har vi fått dessa dagar då?
Ja jag har fått:
En tröja, en topp,en sjal, halsband, berlock till armband, cd, dvd, vas, salladsskåk + bestick, vantar, sängkläder, bok, assieter, choklad, fotografier, fat med ljus och stenar, glöggtunna, glöggmuggar, tröja, mjukisbyxor... herregud, jag har säkert glömt något, men vi har fått grymt mycket iaf! Tack alla!

Elvira har fått:
Dansmatta, rit"grej", bobbycar, duplo, grodspel, pulka, mjukisdjur, bilar och flygplan samt HUR MYCKET KLÄDER SOM HELST! ja jag skämtar inte, det är verkligen hur mycket som helst! Och allt är så himla fint! Tusen miljoner tack alla ni som köpt julklappar till IA! Hon är jätteglad det vet jag!



Japp, nu när jag kom upp så trodde jag att alla skulle sitta och vänta för att dra igång med alla de spel vi bestämt att spela ikväll. Men nej då! Emma sover i soffan, petter ligger uppkrypen och kollar på något på discovery, elin ligger på sin säng och sover, johan var trött och gått hem, mamma och pappa är hos christer och ann och bestämmer nyårsmeny! Haha, så mycket för mysspelkväll! Få se om jag kan få liv i dem här!

Är himla hungrig oxå, typiskt! Får kanske bli en toast, hade varit gott med nån god sallad, men jag tvekar på att någon annan än jag är sugen på att beställa hem något! Tyvärr!


Hursomhelst har jag haft en fantasktisk jul! Och än är det en och en halv vecka kvar av lovet. (Usch nu fick jag nästan ångest när jag skrev det, känns alldeles för kort..) Jag får pasa på att njuta!


God fortsättning allahopa;)


/Anna

Snö och pulka!

Det var ju nästan höjdpunkten! Att få komma upp hit och att det finns snö så att Elvira kan åka pulka och leka lite i den. Mysigt! Kom nog fram vid halv sju tiden och gick nästan direkt till Farmor för paketutdelning och massa släktmys! Kom hem därifrån vid halv elva kanske?! Jättetrevligt var det, är såå glad att vi åkte igår! Hade inte varit någon riktig jul annars.

Elvira tog sovmorgon idag och vaknade vid tio. Sedan har vi ätit frukost, lekt, gått på promenad med Ia i pulkan och handlat, nu är vi hemma och mamma lagar mat och Ia leker med Elin. Pappa och Petter har åkt och hämtat skotern så vi ska få köra lite innan vi ska tillbaka till snölösland! ;)

Imorgon kommer Emma hem oxå och då är allt perfekt!

Jag får uppdatera med lite bilder på skrutt sen!

Nu ska jag umgås!


God fortsättning alla!

 / Anna

Snart smäller det!

Japp snart är det julafton igen! Härligt, är ju jättemysigt! Ska bli så kul nu när Ia är så stor så att hon förstår lite mer. Som jag skrev innan, längtar tills hon vaknar imorgon och hon upptäcker paketen under granen!

Jag sitter här själv, Ia sover och Petter tomtar. Ska gå ner och göra mej mysklar och sen slå in Ps klapp innan jag ska se en film tänkte jag. Lagomt!

Skinkan är klar så det lär nog bli en eller två mackor under kvällen med! Mums!

Jag vill passa på att önska er alla en GOD JUL för frågan är om jag hinner blogga något imorgon! Vill nog hellre ta hand om familjen;)

Och Vansbro: Here we come!


NJUT!!
 / A

2

Två dagar till hemma! Längtar! Saknar alla så, mamma pappa johan (som det känns som det var evigheter sen jag såg), emma, elin , farmor, mormor morfar... ja listan kan göras lång! Ska bli grymt kul att träffa hela släkten!

Längtar tills imorgon bitti oxå, när Ia kommer upp och hittar paket under granen! Undrar hur reaktionen blir!? Spännande!
VI har varit på restaurang idag, med svärmor och svärfar. Elvira var helt underbar. Åt som aldrig för, majs, champinjoner, bröd och pizza. (Delade med farmor!) Sen när servitrisen kom och skulle plocka bort så sa jag till elvira att nu får du tacka för maten, då säger skrutt "tat tat" och sedan varje gång hon såg samma tjej så sa hon så om och om igen.

Varje gång det kom in någon i restauranen så hejar hon både med mun och arm, sååå söt!


Haha!

Hörs sen!

Ciao!

Nästan jul!

Japp, jag skyller på det för den dåliga uppdateringen. Har fullt upp med att få allt att bli klart här hemma. Och visst, jag vet vad ni tänker, att man inte behöver hinna med allt, det blir jul ändå! OCh det är ju helt sant men å andra sidan vill jag ju hinna med allt jag tänkt och då får jag skylla mej själv att jag stressar! Men jag njuter oxå!
Igår hade vi en jättetrevlig kväll med Melker och Angelica och Gustav, tacos och filmmys, lite tjejsnack hann vi allt oxå! Idag har jag bakat och medans jag gräddade hann jag med några kapitel i min underbara bok!
Nu ikväll har jag hunnit med julbord hos petters framor samt att volleybolla i två timmar! Kvalitetstid!
Precis har vi klätt granen och nu ska jag bara vänta på att p kommer ur duschen så ska jag göra mig klar för sängen och boken!

Imorgon ska petter jobba och Elvira och jag har en lång lista att beta av. Men det är roliga saker. Lite bak, lite shopping, lunch med svärfar samt lite tvätt och dammsugning!

På kvällen ska petter ut och tomta så jag får väl i min ensamhet ta mig en nygjort julskinkemacka och ett glas must, och mysa till det framför uppesittarkväll på tvn!
blir kanon det! Bara tre dagar kvar till Dalarna. Det är det viktigaste!


Natti! /A

kampen mot kilona!

Ja den kampen går vidare. Vägning igår och blev grymt missnöjd. Men som Petter sa, det var ändå ett minus i protokollet.
-0.5kg. Så nu minus 5.5 totalt. Jaja, det går ju åt rätt håll, måste bara börja gå lite fortare igen. Så nu är det nya tag. Skriva upp varendaste liten bit jag äter. Då funkade det ju innan så!

Nej nu är det sängen!


Natti!

PS

Har precis sett klart PS I love you. Hade höga förväntningar och de infriades! Ibland är det skönt att gråta. Och det här var verkligen en gråfilm. Fick några tankeställare. Gäller bara att göra något åt dem oxå!

En vecka kvar innan jullov. Tror jag ska ta med Ia till badet på fredag em och fira jullovet! Skulle nog hon gilla! Petter och hon kanske kan möta upp mej i hultsfred.

Inte hunnit mycket i helgen. Óch nu tänkér jag inte göra mer idag, ska gå och göra mig iordning och sedan krypa ner hos skruttan. Hon sover just nu på tvärsan i våran säng. Alltid lika underbart att krypa ner bredvid och ligga nära och bara känna hennes andetag. Min skrutta, min underbara dotter!

Imorgon ska jag lägga sista handen vid de betyg som jag ska sätta. De ska vara inlämnade på måndag kl 9. Suck. alltid lika jobbigt med betyg. Men känner mig ändå väldigt säker på vad jag tänkt.

Trevlig kväll och godnatt alla vänner!

PS I LOVE YOU!

/ anna

Sova sova sova..



Nu ska vi gosa och sova sova sova! SKÖNT!

sen kväll

borde sova för längesen, är megatrött. Men det har varit julfest på jobbet och den slutade riktigt trevligt vilket gjorde att jag dröjde kvar och har bara hunnit duscha snabbt sen jag kom hem.
Jag som aldrig dricker kaffe annars, tog mej såklart en kopp vid halv nio tiden och det känns ju verkligen som jag kan somna nu. Bra jobbat Anna!

Ska plocka med mig Ia in till mig. Har ju inte fått gosa något ikväll så nu ska jag snosa Ia tills jag kan somna tätt intill och känna hennes andetag mot mig hela natten. Då sover jag bäst. Det har jag märkt. En vecka och en dag kvar tills jullov. Som behövs!

Natti! / Anna

måndag

Japp, jobb igen, börjar känns riktigt slitsamt nu, men det är ju bara två veckor kvar till välbehövlig vila. Om det nu blir någon sådan!

Hem och käkade mumsig mat, skönt när man kommer hem till färdig mat!
Sen bad och sagomys med Elvira (som sagt Emma idag) och sedan i väg på volleyboll.
Nu har jag kollat på cityaktuen och nu är det sängen som gäller. Dötrött!


Natti natti !

Lugn söndag efter stressad lördag

Det är konstigt, igår åkte petter och jag till jönköping för att handla klart julklapparna. Elvira var hos farmor och farfar. När vi först kom så tyckte vi att vi hade gott om tid och det kändes väldigt skönt, för det var ju så vi hade tänkt oss. Att ta det lugnt och gå och äta något gott och passa på att vara med varandra. Hursomhelst så slutar det med att vi springer runt i affärer för att hinna köpa det vi ska. Mat var inte att tänka på att hinna med så det blev en drivein på MAX på väg hemåt igen. Men dock fick vi tag på ganska mycket. Har bara ett par presenter kvar att köpa och det fixar vi nog i Vimmerby.

Jag fick sovmorgon idag, till nio, skönt! Nu är jag uppe och har plockat ner alla elviras urväxta kläder i en plastback som vi skaffade igår och nu har jag kollat lite på skidor, ska gå ner och plocka fram de julgardiner jag har och se hur långt de räcker. Mina älsklingar sover. Petter i vår säng och Ia i sin. Hon var så trött! Tänker att de behöver det båda två.
Senare idag ska vi in och hjälpa till att plocka ur Lennarts rum på Duvan. Sorgligt. Det är konstigt hur livet fungerar... man får sig tankeställare ibland. Men för Lennarts skull tror jag det var bäst det som hände, hur sorgligt det än är. Men det var inte mycket kvar av honom när vi träffade honom för en och en halv vecka sen. Men jag är grymt glad att vi åkte dit då, han blev så glad när Elvira höll honom i handen och klappade honom på armen. Det betydde mycket.

Ska ta upp kyckling oxå, tänkte steka fileer och göra klyftpotatis till med kall sås med yoghurt och gräslök. Mums. Var ju väldigt onyttig igår så nu blir det att räkna stenhårt den här veckan. Har ju ett mål att nå nu innan jul. Hoppas jag klarar det! Men det krävs ju lite. Ska göra mitt bästa. Tycker ändå jag varit duktig hittills.

Shit, hur ska jag kunna slita mej från tvn överhuvudtaget idag, det är ju skidor hela dagen!


Ha en härlig söndag!

Kram kram / Anna

SOFIA!

Pratade med farmor precis, alltid lika kul! Saknar hemma ännu mer!

Hon sa iaf att sofia (kusin) har en blogg, och nu har jag suttit här och försökt hitta den men går bet. Så Sofia eftersom jag vet att du läser ibland, kan du inte skriva en kommentar och med din bloggadress, vore kul att läsa!

Ses vid jul alla dalkullor och masar!

/ Anna

Ibland

Ibland blir jag väldigt irriterad. Men jag måste lära mig att tänka att saker som jag blir irriterad på inte har så stor betydelse egentligen. Det finns viktigare.. mycket viktigare. Därför ska jag sluta att bli irriterad på saker som inte spelar någon större roll. Okej.

Få se om vi åker och julhandlar imorgon med Ia, hade ju tänkt oss barnvakt men verkar inte få tag på någon. Men så är det. Lär nog inte få det innan jul nu känns det som så det kanske är lika bra att dra.
TÄnk om man hade massor av pengar! Underbart isf!

VIll hem till mamma, pappa emma johan och elin. Saknar dem så det gör ont.

Ia sa petter idag!


NU: Duschen, fixa maten och sedan idol och soffan med en bok!

Over and out!

natti natti



avslutar dagen med en bild på den bästa!

Grey's anatomy

är riktigt bra! Min inbokade tid i veckan. Höll på att missa idag pga icke sovande dotter! Men det löste sig vid kvart i! ;)
Nu ska jag krypa ner.
Vår tv har gått sönder. Kul. Så mycket pengar för så lite hållbarhet. Vi hittar inte kvittot heller. Men verkar inte hjälpa om vi gör det. Står på experts hemsida att det är 1 år som gäller. Vi har haft den i ett år och tre månader.....

KUL!!!

Natti!

v49

-1.2 kg igår. totalt -5kg
Det är 265 g mer än vad elvira vägde när hon föddes. Jag känner mig duktig!

RSS 2.0