Värme

Idag är jag inte lika avslappnad som när jag skrev igår. Stressen över att det är mycket kvar gör sig påmind på nätterna och jag har svårt att sova, vilket såklart resulterar i att jag går runt och känner av huvudvärk på dagarna.. vilket förmodligen om man ska vara riktigt pessimistisk kommer leda till ett migränanfall vilken dag somhelst. Förmodligen den dagen P är hemma...

Det är varmt. Jag och Elivra var till sjöudden en stund, Lizette, Angelica och gustav kom oxå. Men ia blev snabbt väldigt trött och vi åkte hemåt för middagssovning. Förstår skrutten att det är svårt att komma till ro i denna värme.. det är ju näst intill omöjligt! Men nu sover hon iaf!

/ Anna

Tankar en söndagkväll, tre veckor innan den stora dagen!

Vilken dag vi har haft. Sov, eller låg i sängen tills halv elva, då ringde Therese och undrade om vi ville med till sjön och sola och bada. Så snabbt upp och gjorde oss i ordning, hämtade Ia vid farmor och farfar och vidare till badlandet. Var där ett par timmar och det blev både ett, två och tre premiärdopp för mig! Ia badade oxå! Skönt att bara vara!
Sedan dess har vi varit vid sjöudden och slappat, Ia har sovit middag, vi har ätit gott och bara njutit! Av varandra och av härliga svärföräldrar! Mysigt!
Nyss hemkommna och en nybadad och ren Ia har krypit ner och somnat efter några sagor i sin säng. Petter är till tunhamra och hämtar grejor efter igår!

Det märks nu att det börjar närma sig. Två nätter nu har jag drömt om bröllop, vaknat och kommit på saker som jag måste komma ihåg! Det är ju underbart att det pirrar i magen men samtidigt en oro för att allt ska klaffa.
Det händer ju bara en gång i livet att man gifter sig, och den gången vill jag ska bli fantastisk, och då tänker ni, att det blir det ju hursomhelst. Och så är det ju, men det skulle för mig kännas ännu bättre om det kunde bli som vi vill! OCh då krävs det ju lite planering. Det är bara tre, inte ens det, veckor kvar, och jag känner att nu gäller det att varje grej som vi tänkt att göra faller på plats. OM vi har tänkt att åka och handla mat den dagen så gäller det nog att vi gör det. För eftersom P nu jobbar fram till sista veckan före bröllpet så har vi inte mycket tid att hurra för. Nästa lördag känns som en väldigt avgörande dag. Då skulle vi behöva åka till en stad för att handla det sista i kläd- och dukningsväg som vi har kvar. Sen gäller det att få allt att funka. En dag träffar vi prästen, en annan kantorn, någon dag ska jag sminkas och testa det, fixa naglar, någon dag ska vi handla mat, någon dag ska vi göra klart festprogrammen, vigselprogrammen, planera lekarna, prata med fotograf, trubadur etc. Det är alltså en hel del kvar.

Det har ju ryktats om svensexa/möhippa, det börjar dock kännas försent för detta nu... det är så lite tid kvar, vi har nog inte råd att tappa en dag på detta. Samtidigt som det ju självklart skulle vara roligt, det hör ju till. Sånt där vet man ju inget om och det är ju inte upp till oss men det ligger där back och rör till det... Vår tid tillsammans, alltså våra lediga dagar är nu få och behövliga, oumbärliga för att vår stora dag ska bli som vi vill! Jag håller tummarna för att det får gå så som vi vill och att vi hinner göra allt som finns kvar på vår LÅNGA lista! ;)

TYpiskt att P ska ha ett jobb där det är extremt mycket nu och där det ska vara extremt svårt att få vara ledig!

Nähä, nu har ni fått lite tankar som rör sig i en stressad men samtidigt rätt avslappnad ( hur nu det går till) ännu så länge bara sambos huvud!

Nu ska jag ner i duschen, sen lär det nog bli............ PLANERING!!!


Oväntat va?!

Kram på er! / A

Vi undrar så jag och systra mi!

Vem som skrev denna kommentar!

Anonym om Världens bästa studentska! Utan tvekan!:
Nu låter jag som en gammal kärring, men shit va stor hon blivit "lilla" Elin... :) Anna, hon blivit så stor, hur stora är inte vi då?.. Jag är iaf fortfarande typ 22, å du? Hälsa syster och gratulera till studenten. Hon va superfin!
Kram kram

Har glömt att efterlysa, men både Elin och jag är nyfikna på vem det är som skrivit! Meddela oss!;)


/ A

Men hallå!?

NU har jag varit inne på mina goda vänners bloggar säkert 17 gånger idag, men ingen har uppdaterat! Vad tråkigt! Suck får väl lägga mej utan att blivit uppdaterad då!

Snart tre veckor kvar!

Tills jag blir "fru Källåker", haha! Massor att göra. Men idag har petter monterat upp nya högtalare och jag har inte hjärta att slita honom ifrån musiken därnere! Så jag pillar lite själv. Vet bara inte vart jag ska börja!

Annars har det varit en till underbar dag. Förmiddagen spenderade vi hos tandläkaren och sedan med shopping i stan. Fyndade en klänning och en sjal. Köpte tråd till dukskapningen imorgon, elivra och jag fikade! Sen vart det hemåt och middagsovning inne för elvira och ute för mig! Härligt!

Vi har klippt gräset ikväll och elvira har precis somnat. Härliga sommar!


ha en gooo kväll allihopa !


Kram ANna

SOMMARLOV vill jag mena!

Elvira sov till halv tio imorse, väldigt skönt! VI myste i sängen en halvtimme och efter frukost gav vi oss ut i trädgården. Hann bara ut innan elvira tyckte att det var dags för glass, så vi tog cykeln och åkte till affären och åt en glass och sen hem igen. Sen var vi ute och pysslade, Elivra i sandlådan och jag hängde tvätt, plockade fram de sista utemöblerna och läste tidning. Vid halv två tyckte elvira det var dags för middagslur och där är vi nu. Jag ska väcka henne nu för annars blir det nog ingen bra kväll.

Men nu är det sommarlov! Har varit totalt avslappnad hela dagen och tänker så förbli resten av dagen med fördendelen. Är fobollsänka ikväll då p har bortamatch och beräknas hem runt halv tio/ tio kanske!? Men det är ju allsång ikväll!!


/ A

Sommardag

Tillbaka i de djupaste smålandsskogar och det känns bra. Hade dock svårt att sova igår men det kan ha berott på att jag sov större delen av resan hem från Dalarna! När jag väl somnade fick jag en skön natt, Ia hämtade jag vid halv tre och sedan sträcksov hon tills nio i morse! Hade dock fått säga till P några gånger om att sluta snooza så att jag skulle få sova något mer men sen somnade jag iaf halft om tills skruttis vaknade.
Farmor och farfar hade förstås längtat efter Ia så hon har varit där större delen av dagen. Jag har passat på att varit på utvsamtal på dagis, tvättat och hängt tvätt, handlat, druckit kaffe!! med Jennie, volleybollat och nu ätit. Duktig!
Imorgon blir nog en slödag på hemmaplan. Får vi för oss att göra något så blir det nog ALV.

De senaste dagarna har jag fått många frågor om vad vi önskar oss i bröllopspresent. Så jag tänkte att jag skriver lite här eftersom jag tror många av de som frågat är in och kikar här ibland.
Vi har lämnat en "Önskalista" på önska så där kan man ju få tips. Förutom det har våra föräldrar några önskelistor. Men det som står på de som inte är från önska är väl typ presentkort på IKEA, upplevelser för oss två( typ bio, middag, konsert etc..), renoveringspengar..
Ja kommer inte på mer nu, men som sagt, min mamma och pappa har den hele! ;) Också ÖnSKA förståss då!

Det drar ihop sig till Bröllop. Spännade. Det är lite stress och press just nu. Man vill ju att det ska bli den perfekta dagen i ens liv. Och det blir det ju, hursomhelst, men man vill ju gärna få det precis så som man tänkt sig. OCh nu börjar det ju bli dags att styra upp det.
Tror vi är uppbokade hela tiden nu fram till dagen. Nu till helgen är det marknad, vi jobbar där både P och jag. Nästa helg är vi inte uppbokade men då har vi bestämt oss för att på lördagen åka tidigt till linköping för att göra de sista inköpen. Skönt! Helgen därpå fyller skrutt år och vi har skickat ut inbjudningar till barnkalas på lördag ( ser faktiskt fram emot detta mycket.. ska bli kul att träffa alla mammor och pappor oxå..) och på söndag/måndag är det släktkalajs. Sen är det dags. Shitpommefritt! Tiden går för fort ibland!


Nähä, nu ska jag slösurfa lite och sedan nog krypa ner. Eller gå ut på min nystädade altan och njuta av att sommaren äntligen har kommit och det för att stanna hoppas jag!


Bye bye!! / A

Jäkla dator

Har tänkt att jag ska bli bättre på att blogga med bilder. Angelicas blogg är ju superduper rolig att följa och det handlar ju mycket om att det är så mycket roliga bilder!
Så nu har jag plåtat oss när vi har haft ett par dagar här uppe men då vill ju inte datorn acceptera och läsa av minneskortet! SUCK!!
Hursomhelst har jag iaf försökt.. kred för det! Men men!

Jaja, jag ger upp detta för idag. Imorgon anläder Petter med Simon och Therese och på fredag blir det storslaget midsommarfirande! Mysigt!


Kram!!

Home home home!

Här hade elin sin studentmiddag, högst upp i hoppbacken med utsikt över hela Falun!

Utsikt från hoppbacken i Falun, där Elin hade sin studentmiddag!


Det är något speciellt med Dalarna om ni inte visste det. Det är det faktiskt! Det är hemma. För mig är det det. Helt klart. Jag trivs bra i småland oxå men det är inte som Dalarna!
de röda små stugorna, våra dalahästar, kurbits, det är vackert. Midsommar. Ännu mer dalarna!
Jag njuter. För det är fint. Även att det regnat sedan jag kommit hit. Men snart kommer solen hoppas jag. Snart.

Nu blir det sängen för Israelsson. Det är rätt kul att skriva Israelsson, känns konstigt när jag kollar på Elin och på hennes studentmössa och där står det Israelsson. Ska jag inte heta det sen!?



Natti! / Anna

Världens bästa studentska! Utan tvekan!

I torsdags anlände jag och elvira med tåg till falun. Vi möttes på stationen av två underbara syrror! Åkte upp till Elins lilla lägenhet och efter att ha käkat pizza så somnade Elivra skönt i Elins säng. Vi var rätt trötta allihop så innan elva tror jag vi sussade alla fyra!
På fredag morgon försvann Elin runt halv sju för champangefrukost med klassen, vi andra vaknade strax efter åtta. gjorde oss i ordning och begav oss ner på stan för att kika i lite affärer innan utspringet kl 12.30.
Mamma och pappa mötte upp och vi åkte upp till Lugnet för att ta emot systeryster Elin. Och ut kom hon! Först upp på scenen och spurdlande glad. Min minsting = student! Så fin och så underbar! Glad och otrolig, som vanligt!
De drog vidare på traktorer och vi försvann återigen ner på stan för att se på paraden. Efter det bar det av högst upp under stora hopptornet, där mamma och pappa bokat en restaruang där vi skulle ha elins studentmiddag. Vi var nog 20 pers typ och maten var underbar precis som utsikten, såg hela falun! Mäktigt! Några var modiga och tog hissen från restaruangen upp till toppen av tornet, jag höll mig dock på den nivå som vi käkade på! ;)
Efter middag och presentöppning så sa vi farväl till båda studentskorna, Matilda också som tagit studenten i Stockholm en vecka innan men som nu stannade för att följa med ut på äventyr på kvällen!
Hemåt mot vansbro. Och vad skönt vi sov!

Tillbaka till Falun igår för att se på ELin när hon skulle på balen. Hon var fantastiskt fin, som vanligt! Innan vi tog emot henne gjorde vi kupolen och med mammas hjälp så hittade jag faktiskt allt som fanns på min bröllopslista. Idag har jag dock hunnit med att göra en ny!! Haha!
Vi kom hem runt sju och då stack jag upp till Matilda för att höra den sång som hon själv skrivit och föreslagit att hon ska sjunga i kyrkan på bröllopet, och det var så fint så det nästan gjorde ont! Hon är duktig. Mycket duktig, många av er kommer få höra den 18 juli!
Mamma och jag hade tänkt kolla på film, men när vi insåg att filmen höll på till halv ett nästan så gav vi upp och la oss innan klockan slog 22. Hur skönt som helst!

Idag har jag och elivra varit i badhuset, vi har fikat hos farmor och nu har Elin kommit hem från Falun. Ikväll ska jag och mina två bästaste systrar på bio och imorgon ska jag ut och käka med mina fotbollstjejor! Kul!


Här kommer bilder från helgen!

OaO / Anna



Nä SIMON, jag var INTE I grillen!!

Sommarlov, var det nu ja, och det ösregnar ute. Kul. Men å andra sidan så lär det väl hinna bli några fina dagar under de 9? veckorna som jag är ledig! Så jag kan stå ut med lite regn!
Har knappt förstått att jag faktiskt har sommarlov nu, att jag jobbat klart för detta läsår. Men det har jag ju. Fan va skönt! Men något har jag säkert glömt, har fortfarande pulsen uppe och stressen i halsen, vad har jag inte gjort klart!? Men som sagt jag är ju inte oersätterlig så har jag glömt något så kan säkert någon annan fixa till det!

Imorgon åker vi norrut, ELvira och jag, till FALUN och systeryster som tar studenten på fredag. Imorgonkväll när vi kommer fram så ska systrarna Israelsson (ett tag till...) ut och käka något gott och sedan blir det väl till att slapp på elins 17 kvadrat;)
Fredag gör vi stan en stund innan Elin kommer ut runt ett tiden. Sen blir det hemfärd till Vanå. TIllbaka på lördag för shopping i Borlänge samt Elins bal. Sen en vecka kvar i Vansbro med midsommarfirande och speciellt kul att få träffa mina fotbollstjejor!




 / Anna I (snart K)!!!

ja vad ska man säga!?

Jag har ju kört dessa pulvershakes i en vecka idag. Har känt mej lite depp den senaste dagen och idag sa kollegor till mig att va fasiken anna, ät ordentligt nu, det är säkert därför du är nere för att du håller på med det där och inte gillar det värst mycket. Du är fin som du  är, du är jättefin i din klänning, finast! (Underbara kollegor man har, nästan så det kom en liten tår, fick krama en hårt för att hålla inne...) Så i bilen hem tänkte jag att ja, det här har ju ändå inte gett nåt resultat så jag kanske ska skita i det just nu, det är ju  mycket annars ändå. Bröllop och jobb och annat som är på. Så får jag ta tag i det där sen när jag kan fokusera mer!
Men hade ju bestämt att jag skulle förbi finaste Therese för att väga mej på hemvägen, så det fick jag ju bara lov att göra, tänkte att dagen är ju redan förstörd så..
Men tamejsjutton om inte vågen visar på minus 1.7 kg på exakt en vecka!!! Hur sjukt som helst. Jag trodde på uppgång, absolut inte nergång med nästan två kilo! Hur kul som helst! Så jag kör väl på...;) Så mycket som jag orkar iaf. Det får vara på mina villkor, visst vill jag gå ner, men inte till vilket pris som helst. Precis som de sa, jag är ju fin som jag är. Jag måste må bra, det är huvudsaken. Jag tar varje måltid i taget. Imorgon är det avslutningslunch med jobbet, det kommer jag äta. Så det så!
Fasiken. lite bra känner jag mej allt!

En gammal skolkompis som jag i stort sett bodde hos under gymnasietiden i Borlänge,  ska få en bebis! Vi fick våra döttrar  i stort sett samtidigt utan att veta om varandra.. och nu är det dags igen! Grattis!

Om tre dagar sitter jag på tåget till Falun. Fantastiskt. Till finaste systrarna, till lillskiten som tar studenten.. ofattbart! Nio år sedan det var jag! Nio år...

Om två veckor typ är det midsommar, i dalarna! Mycket bra.

Om fem veckor typ är det bröllop, i tuna, för mej och min underbaraste finaste p. Går inte ens att beskriva i ord.

Elvira ligger i sängen med pappa och ska sova fast mamma är hemma... och det är tyst!!! Hoppas hoppas!



Puss och kram!

 / Anna

Astrid Lindgrens värld!

Nu åker vi till ALV på premiärtur, ska träffa Gry och Maria där inne! KUL!!

Mycket på!

Vad är det för dag i min räkning nu tro?! Kan det vara fem! Härligt! Få se på måndag!

Fasiken vad det är mycket på just nu, Lena har hört av sig om promenad och om te, men igår stod jag med full fart i grillen och hade en sambo som sov och en dotter som var mer vild än tam och idag stod jag med skorna på på väg till Tunhamra för mitt pass i kiosken. Tråkigt. Det är tråkigt när man inte kan träffa sina vänner så ofta som man skulle vilja. Jag hoppas att sommarlovet kommer göra  det lättare!

Imorgon har vi massor att göra, (kul grejor som har med WEDDING att göra;), saker som måste göras i stan innan jag åker till vanbro. Och eftersom mitt schema nästa vecka inte tillåter några affärsvängar samt att vi måste vara med båda två så får det bli det som händer imorgon! Kul.

Just nu sover mina älsklingar, tycker synd om min stora älskling, han mår inte bra. Förbannade allergi. Han vill bara ligga och så. SUck! Min andra älskling vaknade på fel sida idag efter middagssovet men det rättade till sig ganska snabbt!


Nähä, nu ska jag plira med bordsplaceringen!


 / Anna

Dag 3 och jag lever ännu!

Haha, vad löjligt det är med dieter egentligen. Alla människor är fina. Oavsett kroppsvikt och mått. Men det är väldigt tydligt att vissa inte tycker så. Det tycker nog jag är det fulaste av allt. När man inte kan respektera och tycka om folk bara för att de är större än en själv. Vad är det för stil!?
Finns en sån person runt mej, jag gillar det inte. Men jag slår ifrån mej. Jag är ju faktiskt jäkligt bra som jag är. Oavsett vad vågen säger, vad måttbandet visar. Jag har tränat hela mitt liv. Mer eller mindre, vissa gånger väldigt tufft. Nu har jag blivit mamma och har ett arbete där jag faktiskt, snabbt har stigit i graderna och det är jag jäkligt nöjd med. Jag har gått igenom skolan med bra betyg, tagit mej an stora utmaningar som jag kanske inte förstått hur stora dem faktiskt är. Jag har spelat fotboll, tävlat i längdskidor. Fanimej så har jag lyckats med rätt så himla mycket i mitt liv. Och nu ska jag gifta mej, och det är bara för min egen skull som jag väljer att försöka komma ner ett par kilon, för mitt välbefinnande. Inte för att någon annan ska bli glad. Bara för mej själv. Det är rätt stort att lyckas med det oxå. Men inte lika stort som att förstå att ALLA människor är FINA oavsett, det är inte utsidan som räknas utan insidan. Och jag tycker om min insida. och utsida. Så det så! Det är stort! Jag behöver inte vägra äta godis och tacka nej till fikabröd alltid, vill jag ha så tar jag. För att jag vill. Inget mer med det.

Det har gått bra idag med, förutom att jag fick lov att äta "riktig" lunch i skolan, vi tog emot blivande sjuor, och kändes inte b

Dag 2

har också avlöpt ganska bra. Använde stavmixerin imorse och gjorde en mix av naturell youghurt, vaniljpulver och frysta bär. Blev okej. Godare än igår. Ett knäcke till mellis och sedan chokladshake till lunch. Den kan jag nog leva med iaf. Godare än vanilj. Och tar jag det lugnt så går det ner!
En macka till mellis och snart ska jag till brygghuset och äta middag. Skönt att inte behöva tänka så mycket på vad jag ska äta där. Visst, inte det flötigaste helt klart, men kanske inte heller bara en sallad!? Jaja, den som lever får se!

Annars har jag hunnit rätt så mycket idag. Satt alla betyg, lämnat in. Rapporterat alla nationella provresultat. Avslutat några grupper och städat lite på mitt skrivbord, vilket jag ännu dock inte ser under alla papper och skit som ligger där. Men men... snart är det elevslut och då ska jag väl hinna på en dag?! Eller?! Shit börjar få lite smått panik över att inte jobba någon dag efter skolavslutningen. Få se om jag får göra en punktinsats på onsdagkväll. Tills natten, sent på natten! Haha, men sen är det sommarlov och bröllopsplanering för hela slanten! Ska bli kul att äntligen få ägna sig åt det lite mer!


Nähä, timeout!

/ Anna

Dag 1

Japp, dag ett är avklarad, jag har inte fuskat. Men fy vilken äcklig smak det var. Ska testa nåt nyttsätt imorgon. Vägde in mig hos therese, så det är hennes våg som gäller nu. Ska mäta ikväll oxå. Nu ska jag betala ett par räkningar och sen är det nog soffan.

Har volleybollat ute idag, mycket roligt!


Oao / anna


!!

Jag fick i mig allt!;) Tack och lov!  Hoppas det är godare med mjölk!

Idag startar kampen mot några till kilon!

Har ett mål till den 18 juli. Det är fem kilo kvart ills jag är framme. tycker det har gått tungt den sista tiden. Så idag startar kampen mot fem kilon med hjälp av herbalife. En vän är distrubitör och har övertygat mej att iaf testa. Och vem vet!? Det gör man ju inte förrens man har provat. Och nu kör jag. Sitter här med min första måltid, men det går segt, hade bara vaniljyoghurt hemma och tillsammans med vaniljpulver blev det väldigt mycket vanilj.... lite klibbigt att få i mig. Ska blanda en med mjölk och ha med som lunch. Sen blir det vanlig mat med min familj ikväll!


Nähä, nu vet ni, så hjälp mej med stöttning nu alla kära vänner, för det lär behövas! Men nu jäklar tar vi dem!


 OaO/ Anna

RSS 2.0