Dålig på att uppdatera..

ja det har jag verkligen varit! Vi har hunnit med en helg i vansbro sen sist och sedan en vecka här hemma. I vansbro firade vi mormor och morfar med en överaskningsfest! Var jätteskoj, men en helg går alldeles för fort!

Veckan har varit bra, lite jobbigt på jobbet bara men annars helt okej. Niorna har haft prao så det har inneburit att jag kunde ta ut en förmiddags komp som jag har kvar sedan PIM. Det var skönt!

I helgen (som har varit helt underbar) har vi fått massor gjort i trädgårn! Vi har tagit ner häcken ut mot vägen så nu har vi full utsyn och även full insyn till oss! Men det blev bra. Vi har grävt och fixat i rabatterna och tagit ner en alldeles för stor buske! Finns kvar att göra oxå men det känns bra att ha kommit igång. Igår var Elvira med ute i fyra timmar innan hon bestämde sig för lunch och sen middagssovning i nästan tre timmar! Det tar på en med frisk luft! Nu har vi varit ute i ett par timmar och Ia har sovit en halvtimme nu, Petter jobbar och jag har precis varit ut och hängt upp en tvätt. Tror vi har tvättat typ sex maskiner i helgen och jag har en till i nu. Skönt att tömma tvättkorgen!
Ska fundera lite över vad vi ska göra imorgon på barngympan som jag ska ha hand om! Spännande!

GI går helt okej. Jag har fuskat en del. Framförallt på lunchen i skolan. Det har ibland varit svårt att komma undan kolhydraterna då det tex har serverats pastagratäng, och risotto. Men då har jag tänkt att jag behöver äta och sen har jag varit nog här hemma. Det får ta den tid det tar. Vägde mig igår minus ett kg på två veckor. Har hört att en minskning på ett halvt till ett kg i veckan är det bästa om det ska bli en bestående minskning. Så isf är det ju bra. SKulle bara vilja att det hände mer. Men jag vet ju samtidigt att jag kan ännu bättre än nu. Är mest stolt över att jag håller mig ifrån läsk. Inte druckit någon sedan jag började med det här. ;)

Nej nu ska jag fixa vidare här hemma. Hon som ska köpa vår vagn ska visst komma och hämta den idag oxå. Skönt med lite tillskott i kassan, de pengarna lägger vi nog på övervåningen! Vill få det klart nu!

Kram kram på er allihopa!

Lista från Icka

Snodde den här listan från icka!

En lista om vännerna i min mobillista. 

- Har du pussat nummer 2?
Alexandra, nix!

- Vad har du för relation med nummer 20?
Elin i Tuna, en kompis från byn!

- När ska du träffa nummer 30?
Gunilla K, dröjer nog inte länge!

- Är nummer 18 söt?
Syster Elin... OMMMM!


- Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Camilla, ja att hon var trevlig och jag kände mej välkommen!


- Gillar du nummer 14?
Camilla igen, och ja det gör jag!

- Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Angelica, ja det måste jag ha gjort!

- När ska du träffa nummer 26 nästa gång?
Erika, ja vi lär ju inte ses vid jul.. så jag vet faktiskt inte!

- Är du nära vän med nummer 23?
Emma, ja det är jag. Men inte på nära håll

- Har du gått på bio med nummer 4?
Anki, nej det har jag inte

- Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Ingvar, nja det är ju svärfar!

- Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Anne, jobb!

- Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Annika, vet jag inte ens vem det är;!

- Vad har du och nummer 24 för relation?
Erica, vi är kusiner!

- Vad skulle du vilja göra med nummer 25?
Erik, få han att ta med syrran ner hit NUUU

- Vad är det bästa med nummer 8?
Anna, ja att hon finns!

- Brukar du och nummer 16 träffas?
Carlotte, vi gjorde när vi pluggade ihop i Karlstad!


Så trött

Hasade upp ur sängen för en halvtimme sen, gick in på toa, tittadei spegeln och undrade vem sjutton det var som stod där. Svullna ögon som knappt gick att öppna, en huvudvärk som gjorde att jag inte kunde hålla huvudet rakt... Suck.
Jag är SÅÅÅÅÅ Trött idag. Och jag jobbar till sex. Hur ska det funka?!

ensamhet i tvåsamhet

Ibland är det verkligen så. Man är ensam fast man inte är det. Fysiskt finns någon där men inte psykiskt. Det tär. Mycket. Synd.

Vi började dagen med en promenad hela familjen. Fjälster tur och retur. Var strålande väder men dock bara fyra grader så vi packade på elvira kläder och filt i vagnen och hon var så nöjd så. Hemma igen och efter en varm dusch gjorde jag frukost till oss. Gott! Smakar mycket bättre när man gått innan. Efter frukost somnade Ia hon sov i tre timmar och har precis vaknat. Har bara hunnit med lite pyttipanna till lunch medans jag och Petter åt räksallad.
Medans skruttis sov hann jag med att baka den där GIkakan som jag lovat ha med ikväll.
Ska snart ringa lena och kolla vad mer jag behöver ha med, så får jag och Ia ta en tur till affären!

Jag saknar er familjen! Mycket!

Fredagkväll och helt slut!

MItt "nya liv" tar slut på mej. Satt precis nere i soffan och Petter tyckte vi kunde kolla en film som började men jag kände bara att jag vill gå och lägga mej. Tragiskt. Men då är jag ju piggare imorgon och orkar vara vaken lite längre. Jag är inte van än, att jobba en hel vecka, tänka på massa saker, ha tider att passa plus att jag tycker att det är lite jobbigt att lämna Ia på dagis. Jag tar slut på fredagkväll har jag märkt.

Kom hem vid halv ett idag och Petter och Ia anlände strax efter mej. Vi städade av här hemma och dammsög, sen la sig Ia och sov en och en halv timme. Jag ringde och fick tag på en klipptid (tyvärr...) och drog in till stan vid halv fem. Handlade, var på systemet och hann med att kolla in en ny affär som öppnat och säljer barnkläder. Helt okej. Ätit när jag kom hem, med Affe oxå. Duschat och hamnat i soffan.
Ia gick in till sin säng vid halv åtta, efter ett varmt och skönt bad, och höll fast i spjälorna till sängen, så vi gissade att hon ville lägga sig och sagt och gjort så sov hon när klockan var kvart i åtta. Sover än, har nyss varit in och lagt på henne täcket som har en tendens att försvinna från hennes kropp ganska snabbt!

Imorgon ska vi väl bara vara hemma, lämnar Ia hos farmor och farfar på eftermiddagen, då ska petter och jag fortsätta måla uppe, sen ska vi äta tacos med våra härliga grannar! Tacos och gott vin! Blir kalas! Ska baka en chokladkaka som jag hittat recept på i GI boken. Få se om det är något att ha.
Jag har tänkt hinna med två promenader imorgon oxå. Få se om jag lyckas.

Vet inte om jag har skrivit det tidigare, men jag simmade ju i torsdags. 1 km. Det var underbart. Så stilla och avslappnande. Ska försöka göra det en gång i veckan. Är ju några på jobbet som simmar varannan torsdagsmorgon. Få se om jag kan hänga på det! Kunde vara trevligt! Ska försöka komma dit med Elvira nån gång i månaden iaf. Tror hon skulle gilla trollgölen!

Nej, nu är det dags för sängen och min nya bok!

Trevlig helg alla mina läsare! 

 God natt! / Anna

Snart helg!

Gårdagen var en bra dag. Hämtade Elvira på dagis, åkte hem och busade åt mellis... eller elvira åt mellis och nästan dirket så åt hon gröt med. NÄr petter kom hem gjorde jag tomatsoppa och på vägen hem från jobbet hade jag köpt GIbröd så jag fick mej en ostmacka till soppan.
Efter maten umgicks vi lite och när vi lagt Elvira vid halv sju så begav jag och mina vänner Lena och Jennie ut på en timmes promenad i RASKT tempo. Vad duktiga vi är. Kom hem runt åtta och efter en skön varm dusch så slog jag mej ner och kollade på IDOL. Sen la jag mig innan klockan blivit halv tio. Skönt. Elvira har sovit hela natten igen utan att äta. KOm in till oss på morgonkvisten! Godingen!
Petter och jag skjutsade ner henne till dagis tillsammans imorse, kände att vi ville prata lite med personalen. Kändes bra att åka därifrån. Lena messade för en stund sedan och skrev att Ia var på strålande humör när hon lämnade sina troll därnere!

Ska jobba lite till, simma, hämta på dagis. Kanske gå in till Lena när vi kommer hem?! Vet ej. Sen ska vi äta hos Daggan ikväll. Rotmos och korv. Kan jag äta rotmos!? Annars får jag väl koka quinoa och ta med mig. Vi får se!

Ser fram emot helgen. Mycket!

Over and out! / Anna

Slut för idag

Ja, nu är egentligen arbetsdagen slut för idag men jag sitter kvar och fixar lite praktiska grejor. Ska åka med Gunilla hem.
Hann inte med nån skollunch så jag rusade iväg och köpte mej en kebabsallad. Mineralvatten till det. Sen har jag ätit GIbröd en skiva med ost och skinka. Några vindruvor och en liten liten bit plommonpaj. Kunde inte motstå.

Kanske skriver mer ikväll!

Hej

Tisdag

Volleybollade igår i två timmar. Frusterande. Vi fick inte alls till något spel. Men kul var det som vanligt! Och roligt att lena kunde vara med igen;)
Var så trött imorse när jag vaknade, men blir lika glad varje dag jag vaknar och kommer på att Ia inte har vaknat och ätit något på natten. Ganska ofta nu så sover hon hela natten utan välling, hon vaknar och får komma in till oss men somnar om direkt hon lägger sig ner och sover faktiskt helt okej resten av natten. HOn vaknade nu  innan jag skulle åka men jag gjorde välling och gav henne så kanske hon och Petter får sova nån timme till! Lyckostar!;)

Frukost idag såg ut som vanligt. Fil och musli, jos. Ska ta en kopp te här när jag haft min första lektion. Sen är det fisk och grönsaker till lunch och ikväll kan jag tänka mej tomatsoppa. Vi får se.
Kan bli en dag utan motion. Petter ska iväg och fiska och jag vet inte hur länge han blir borta. Få se. Annars kanske jag hinner en tur när han kommer hem. Ska kolla med Jennie om hon ska cykla nåt så kanske jag kan hänga på. Annars så har jag faktiskt rört på mig varje dag sedan jag började så en dag utan är ingen katastrof!!

Nej, nu ska jag förbereda dagens första engelskalektion!

Over and out / Anna

Måndag igen

GI:
Frukost, fil med musli ett glas jos
Jobbet: En stor kopp te
Lunch: Medhavd tonfisksallad, samt en macka
Mellis: En banan ( vet jag ska sluta, men jag tål knappt någon annan smidig frukt att ha i väskan, ska dock prova torkade aprikoser)
NÄr jag kommer hem har jag tänkt göra lasagne med fullkornsplattor. Sen efter mat och gos med älsklingarna så blir det volleyboll i två timmar.
Kan hända att det blir en omelett när jag kommer hem. Petter och jag har typ fått det som tradition nu! Mumsigt!
Helgen har oxå gått bra, i fredags när vi skulle bli bjudna på pizza valde jag istället soulaki utan pommes med extra sallad. Och hur gott var inte det då?! Mums.
Igår, hamburgare utan bröd samt vindruvor vid filmen på kvällen. Lördagen var det kycklinggryta med quinoa. Mums! Petter tyckte oxå om det!

Annars:
Mår bra. Ser fram emot volleybollen, har blivit en favorit redan. Elvira mår bättre, tänderna är nästan helt framme nu så det var ju förmodligen det. Hon har sovit hyfsat i två nätter och det var välbehövligt för oss alla.
Petter var ut i lördags och jag tillbringade kvällen och en del av natten ensam i huset, läskigt, men jag klarade det!

Om mindre än två veckor är det Dalarna. Ska bli skönt, och roligt! Emma jag vill ha massage;)

Ciao!


Dålig uppdatering

Jag orkar inte uppdatera veckan nu. Kan bara avslöja att igår visade vågen på minus ett kg efter en och en halv veckas kämpande. Vet inte.. visst det är åt rätt håll men jag hade nog hoppats på mer. Men men, tio kg till jul kvarstår ju som mitt mål och det är ju långt till jul. Hoppas verkligen att jag kan klara det.

Idag har jag gått en timme före frukost, ätit fil och musli samt brämhults färskpressade jos. en räkbaugette..(Fusk!!) suck.. och sen inget mer. Ikväll har jag tänkte göra kycklinggryta med quinoa. Och imorgon blir det en lång lång cykeltur tror jag. Ska på mamma mia imorgon oxå!

Just nu behöver jag tips och råd, stöttning, för jag känner mig av. Less och besviken på att jag aldrig kan lyckas...


Ciao

Måndag v.2

hej hopp,

sitter på jobbet och spånar på en stencil om oregelbunden plural för niorna. Konstigt att hålla på med massa engelsk grammatik igen. Känns som det ligger långt bak i huvudet.

Igår då, åt skollunch, fisk med grönsaker. Åt banan på em och köpte med en kebabrulle hem. Usch vad otäckt mätt jag blev av den. Ska inte köpa det igen! Skönt att känna så faktiskt. Men å andra sidan så sa ju Tony till mej att han ätit en kebabrulle i veckan och att det är helt okej GI mat så.. Men men. Sen åkte jag på volleyboll i två timmar, itne lika jobbigt som förra gången men jag rörde på mej och hade väldigt roligt i två timmar.
Hemma igen och dusch en grapefrukt och sen sängen. Sovit oroligt. Ia vill inte riktigt bli helt frisk och sover väldigt oroligt på nätterna! Men det ska väl gå över någongång!

Idag har jag ätit fil och musli med jos till frukost, en banan och en kopp te här på jobbet. Till lunch tror jag det är köttfärssås med grönsaker och ikväll vet jag itne riktigt vad jag ska hitta på. Möjligtvis räksallad... vore gott! Annars kanske biffar med nån god fyllning. Vi får se!
Kommit på att jag måste dricka mer vatten. Det är viktigt.

Nej nu måste jag återgå till grammatikens roliga värld!;)

ha en bra dag!

Sammanfattning

Vet inte hur långt jag kommit med min GI sammanfattning förra veckan. Men jag tar vid på fredagen då! Fil och musli har blivit stående frukost, samt ett glas Brämhults jos. Hade med mig en pyttesallad med strimlat kött i till lunch och efter att ha gått på stan och shoppat kläder till Ia så gjorde petter och jag bacon och ägg när vi kom hem. På kvällen var jag ju hos martin och ingrid på lite kalajs och där bjöds det på grekisk planka. Var perfekt för mej med kyckling, köttfärsbiffar, sallad, frukt, fetaost och tzatsiki. Mums! Några glas rödvin blev det men jag lät helt bli godis, chíps och popcorn som stod på borden en så där tre timmar. Jag åt några cashewnötter och det får man väl?!
I lördags gick jag en halvtimme före frukost när mina älsklingar låg kvar och sov i sängen. Sen frukost samma som vanligt, och till lunch gjorde vi hamburgare, men istället för bröd la jag min burgare mellan två stora salladsblad! Jättegott! Kan jag rekommendera!
På kvällen var vi bjudna på mat så då blev det grillat kött med fruktsallad och tomatsallad. Mums! Vatten till det!
Vi hann med ett besök på marknaden i lördags oxå, med melker och angelica, jättekul att hinna träffa dem lite oxå! På söndagen vaknade vi med en dotter som hade 39.8 i feber, men jag gav mej ändå ut på en timmes promenad innan frukost och hann precis hem tills petter skulle åka och jobba. Sen tillbringade jag och Ia dagen i soffan med mycket sovande och vilande. Jag åt en överbliven hamburgare på samma sätt som innan till lunch och när petter kom hem åt vi kebabspett med grönsallad och yoghurtsås. Mjölk att dricka.
Senare på kvällen blev det en varsin omelett och ett josglas. En bit mörk choklad oxå!

Idag har jag bara hunnit med frukost, fil och musli samt jos och sedan sitter jag just nu med en kopp te här på jobbet. Ska ta mej en banan så jag överlever vårat två timmars möte snart! Sen blir det tydligen stekt fisk till lunch och ikväll skulle  vi ev köpa hem kebabrulle. Det hade ju Tony ätit varje vecka och rekommenderade så... får väl lita på honom! Känns bra iaf!
Få se om det blir volleyboll ikväll, beror på hur petter har haft det idag och hur elvira mår när jag kommer hem. Har det varit jobbigt för honom så förstår jag om han vill att jag ska vara hemma. Kanske går till Stolpetorp och kör en stund på orbitrecken isf!? Få se!

Icka! Hur går det för dej?


Tre veckor tills första vägning!!!!!


Ciao!

RSS 2.0