Fullt ös!

Det skymmer i Vibo. Sjukt att det har vänt nu och blir mörkare igen på kvällarna. Det känns inte som min sommar har börjat. Men man kanske inte måset ha semesterkänslor hela sommarlovet!?
Dagen har bestått av massor av lek. Karol och hennes grabbs har varit här, Alva och Lena och så söta lilla Tuva med! Barnen kom igång efter ett tag och sedan lekte de på bra. Karol och grabbsen var kvar ändå in på seneftermiddagen och det var ritkigt roligt att umgås en heldag! Ännu bättre så bokade vi in en dejt i nästa vecka med, då blir det jordgubbsplockning och kanske strandhäng! Härliga sommarlov!
 
När gästerna begav sig så sprang Ia in till Alva och lillskrutt och jag tog bilen till svärföräldrarna och skrev ut några papper, Stina käkade middag med dem och sedan vidare och handlade. Efter nattning av min lilla kärlek så tränade jag innan jag och Elvira åt middag och hejade på Sean Banan på Allsången. Mys! Lycka att se hur hon lyser upp och sjunger med när han uppträdde. Gillar honom väl sådär själv men det är häftigt hur hon blir glad av att höra! Det är viktigast!
 
Idag har mammahjärtat vid flera tillfällen svämmat över av lycka och kärlek och stolthet! Det är fantastiska barn jag har. Stora och duktigta. Självständiga och starka. Underbarast!
 
 

Glad midsommar!

Vi har haft en toppenhelg! Jag har en skön känsla i kroppen och huvudet när jag kryper ner i sängen alldeles strax. Trots midsommarfiranden och olika aktiviteter så har vi hunnit med mycket i helgen. Trappräcket är på plats. Altanen är så gott som klar. Saknas fem små bitar som fick vänta när knotten bestämde sig för att invadera.. Parasoll och soffgrupp är på plats och lamporna lyser så fint i skymningen.. Härligt! Där kommer vi spendera mycket tid i sommar!
Små projekt har vi fixat med, sånt som jag tänkt på länge men inte gjort. Sånt är alltid skönt!
 
Kroppens känsla beror nog mest på stoltheten att ha tränat i 24 dagar i rad. En timme om dagen och några gånger mer. Musklerna värker och efter dagens pass så kunde jag knappt lyfta gaffeln till munnen när jag skulle äta middag. Det är en härlig känsla. På dag 20 hade jag gjort följande resultat: -2,8kg samt 10 cm i midjan. Jag hoppas att de sista tio dagarna kommer ge en extra liten skjuts och att jag ökar på resultaten ännu mer. Målet är minst 2 kg på de sista tio dagarna. Då är jag nere på samma vikt som när jag blev gravid med Elvira. Vore gött. Men godast är nog ändå att ha börjat träna, att ha hittat övningar som passar mig som ger resultat. Att inte konstant vara sötsugen, att kommit in i bra matvanor som jag kommer ta med mig även efter fitnessfighten. Bara positiva saker med denna fight!
 
Jag lovade syrran bilder på altanen. Men det får bli imorgon. Nu ska jag försöka träffa maken min en stund innan det är läggdags. Han åker tidigt imorgon och man får passa på att ses när man får en minut över!
Ser fram emot min första hela sommarlovsvecka som börjar imorgon. Vi startar morgondagen med en prövning, chokladbolls- och muffinsbak! Vi får ju finfrämmande! ;)
 
Natti!

Det är nära nu!

Jag har cirka en timmes jobb kvar tills jag tar sommarlov. Bara så ni vet! Det ska bli fantastiskt! Underbart och härligt!

Ikväll ska jag roa mig med trevliga människor. Det kan jag göra tack vare svärmor och svärfar som passar mina tjejer. imrogon ska jag lägga in de sista kommentarerna i omdömesbasen sedan hämtar jag hem brudarna och åker till stan och sommarlovsfikar. (de gör det, inte jag)

Nähä. Sista rycket då! Sista rycket!


Försöker tänka bort

Ja jag försöker verkligen tänka bort att jag känner mig lite risig i halsen. Nej. Jag känner mig pigg och alert och redo för ett pass på gymmet innnan hem färd idag. Men först jobb. Jobb jobb och jobb. Men eftersomd et inte finns något kaffe på skolan så fördriver jag tio minuter med att slösurfa. Det får kompensera den kaffe kopp som jag så gärna behövt.

Jag ser fram emot en sommar fylld med härliga saker. Först midsommar, en lugn och skön midsommar. Grillat och blommor. Mys och bus. Sedan en lugn vecka med ALV besök innan vi far mot Skara sommarland. Oj vad laddad jag är. Den helgen är det också dags för utvärdering av fitnessfighten. Och jag vet ju redan nu att jag gjort resultat. Jag har ökat vikterna, springer fortare och känner mig piggare i kroppen än för 18 dagar sedan. Underbart. Förhoppningsvis så visar även vågen och måttbandet på fortstatt resurltat. Nästa rapportering är på onsdag. Spännande.
Därefter mellanlandar vi hemma för Petters sista jobbvecka innan vi åker vidare till Öland för semesterhäng med bästaste Höglunds.
Vi kanske till och med samåker med mamma ochpappa hem från Öland för då är det dags för femårs kalas. Tyvärr verkar stora delar av släkten vara iväg på annat så den här gången blir det ett mindre släktkalas för stora tjejean. Men det blir kanonbra ändå. Så klart. Fem år! Vi får fixa ett hejdundrande barnkalas också så hon blir uppvaktad riktigt ordentligt, för det är hon värd!

Sommarens avslutning är obokad, men förhoppningsvis så drar vi oss norrut och firar sommarlov riktigt länge i det bästa stället av alla. Dalarna så klart. Fundrerar på en tur till sommarland i Leksand, en kik på underbara Tällberg. Ja vi får se. Mys ska vi ha iaf! Det är då ett som är säkert.

Nähä. Nu återgår jag till jbobet.

Tack för nu. !

Sjuk?!

Mår risigt. Fryser o värk i kroppen. Skit. Dålig tajming. Går o lägger mej o är frisk imorgon, då börjar de sista tre dagarna innan jag tar sommarlov! Gissa varför kroppen blir sjuk nu... Tre dagar efter skolavsluningen! Kunde jag ju fattat:)


Det blir riktigt göörsnyggt:)

Mitt målarprojekt för dagen!


Grillat o rose i juli mamma?!


Välkomna!


14/6= dag 14

Tungt tungt tungt är bara förnamnet på dagens pass. Men tänker jag efter så vet jag inte när jag sist tränade varje dag i 14 dagar. Så det kanske är helt oj att det är tungt!
Men gjort är det o maten har funkat strålande trots avslutningslunch på jobbet!

Annars är allt kanon. Petter är hemma o det är ordning i torpet. Jag räknar ner de tre/fyra arbetsdagarna som återstår av terminen.

Idag har vi tackat av en fin kollega som går i pension, Albäck blir sig inte likt i höst..

Nu: sängen!


Sommarlov

Ikväll har jag släppt iväg mina härliga sjuor på sommarlov. Alltid lika mysigt med skolavslutningar tykcer jag. Bitterljuvt denna gången.
Nu tänker jag stänga ner för idag. Nyss kommit hem och tagit hand om liten flicka som behövde byta blöja och sedan somnat om igen. Ska ta med mig kvällsmålet upp till tvn och bara slappa. Sen blir det tidigt kväll. Imorgon går niorna ut! En vecka kvar för mig. Sen ni!

Tuff träning idag som kändes mycket i armar och överkropp. Benen kändes oväntat pigga och takten på löpbandet höjdes mer och mer. Kul med resultat!

Jag längtar efter mamma ochpappa så det värker i hjärtat. Det är jäkligt långt till mitten av juli. Puh.

SOS barnbyar

Köp ett armband på Apoteket o stöd SOS barnbyar!


Tidig morgon

Nu så är dagens träningstimme gjord. God morgon!


Inte alltid som man tänkt sig.

Sitter här och väntar på att få köra igång och träna. VIll att båda tjejerna ska sova först så jag får köra mitt pass oavbrutet idag. Det fick jag ju inte igår...
Men Stina verkar hur pigg som helst. Kanske blev det tyst nu när vi bytt napp. Börjar jag inte nu spricker min tidsplan med fotboll, mat och dusch.

Insåg också att eftersom gymmet på hagadal inte har öppet tidigt på morgonen imorgon så måste jag ställa klockan på fem för att hinna köra mitt pass innan jobbet. Nämligen dagisfest samt tårtbakning imorgon kväll. Har man inte jobb så skaffar man sig.

Jag tjöt i bilen hem idag. Fy sjutton vad jag längtar efter lediga dagar med mina tjejer. Tänk att husvagnssemestern nu är bokad och att vi ser fram emot några dagar på härliga Öland med. Tänk att det bara är drygt en vecka kvar tills jag har sommarlov.


TÄNK!

Dag 10

Okej. Resultaten. Första tredejdelen avklarat. Det har gått bra. Över förväntan. Trodde jag skulle ha svårt att låta bli. Idag har jag till och med bakat och inte smakat. Heja jag!

Vågen: -1.4kg
Måttbandet: Minus 8!! cm i midjan.

Först vart jag besviken. 1.4 kg. Jaja. Men sen. 8!!!!! cm i midjan! Och hur mycket jag än spände ut magen så kom den inte i närheten av måttbandet då jag höll det där min mage var för 10 dagar sedan!
Heja träning!

Oavsett dieter. Det finns bara en väg. Träning! Och jag gillart. Känner igen känslan. Det var längesen den bodde hos mig. Men nu börjar den göra små besök. träningsdjävulen. Vinnarskallen. Mmm. Det sägs att dag 10-20 är den period då största fettförbränningen görs. Då syns det förmodligen även på vågen. Men hörrni! 8 cm. Den skålar vi på! Men i citronvatten förståss!

God natt!

Kompis

Kolla vem jag hittade utanför!


Nervös

Gud vad nervös jag Är för vägning/mätning imorgon... Borde sova så det blir morgon snabbt. Det kommer antingen gå lätt/tufft på morgonträningen imorgon!!


Dag 8

Nu har jag fixat åtta dagar med fitnessfighten. Och jag märker resultat. På söndag är det dags för vägning och mätning men redan nu kan jag känna att jag blivit starkare. Jag har ökat i tid på vissa övningar och andra har jag fått lägga på mer vikt på. Kul! Jag hoppas att jag itne blir besviken på söndag morgon när det är dags att rapportera resultat.

Efter en sömnlös natt med mycket ledsna tjejer så var det en extremt trött mamma som vaknade upp till en brännbollsdag. Dock ändras de planerna när vi fick en tid i västervik för att utreda varför Elvira har haft hosta mer eller mindre i ett halvår. I går natt fick hon knappt luft. Det bara tjöt i luftrören. Jag visste det väl hela tiden men har hoppats att det inte skulle vara så men vi fick konstaterat att Elvira har astma. Sjlvklart ska vi först testa medicineringen och utvärdera men läkaren var rätt säker på att det var så. Elvira och jag fick lära oss hur man medicinerar och fick ställa de frågor vi hade. Det gör ont i mamma hjärtat att hon ska behöva dras med så mhycket våran stora tjeja. Det tar liksom aldrig slut. Men å andra sidan så är det hanterbara saker, hellre detta än någon annat. Astman kan växa bort och det är många som har det. Nu när vi vet att det är detta så kan vi underlätta för henne coh förhoppningsvis slipper hon sin hosta och sina tunga nätter. Hoppas!

lång dag blev det hursomhelst, skjutsade tillbaka Elvira till dagis och for till jobbet. Hann rätt mycket. Jag är effektiv när jag är själv på jobbet. Jag kan faktiskt vara effektiv. Eller iofs är jag nog det för det mesta.

Ikväll blev det en tuff träning. Kände mig som en vandrade vålnad men vägrade hoppa träningen. Skönt efteråt, men tufft under tiden. Käkat grillat med klyftpotatis och kvargaioli. Mums.

Nu sover Petter i soffan. Jag hade hoppats vi skulle hinna ses en stund ikväll iaf. Imorgon ska han i väg och på måndagmorgon drar han på jobb. Känner mig ensam.

Jaja.

Astfalt

En liten en med astma. Skönt o ledsamt.


Dag 6

Kort update från sängen! Träning o mat utfört korrekt. Så även idag! Bra känsla på träningen! Dock megahungrig nu, men tänker på hur mycket fett som försvinner i natt o biter ihop. Det Blir gott med frukost om Sju timmar!


God natt:)


Fikapaus

Pappans hjälpredor tar fikapaus i solen<3


Dag 5

Dagen började med FF pass på gymmet på Hagadal. Sällskapet var Frida och vi rockade! Ökade på i plankan och stod nu i över 50 sekunder. Kul att se att man blir starkare.
Därefter käkade vi snabb mellis innan vi tog tag i dagens uppgifter på jobbet. Just nu känner jag mig så stressad på jobbet så det bara snurrar, kan inte fokusera på någonting. Suck. Nästan klar med betygen. Nu är det dags för sjuornas omdömen och en massa fix innan avslutningen på onsdag. Bäst att passa på när P är hemma. Skönt med ledig dag imorgon. Hoppas på fint väder så att vi kan måla huset. Kul!

Maten har gått bra, lunchlåda med rester från gårdagen, middag blev räksallad med ägg och pasta. Känner mig så stolt över mig själv när man märker hur man tänker annorlunda. Var på me&i träff ikväll. Tog en kopp kaffe. Bara. Sjukt gott såg det ut med hallonpajen och snittarna som värdinnan dukat upp men jag stod emot. På Ica sedan och handlade, vanligtvis hade jag lätt köpt en chokladbit och käkat i bilen, men nej. Inget. Grönsaker och fisk för morgondagens lunch. Å så blöjor förstås. Det var ju anledningen till Ica besöket.

Två me&i träffar kvar den här säsongen. en på torsdag och så hemmaträff på söndag. Hoppas många vill komma! Då blir det prövning igen, att baka och inte smaka. Men å andra sidan. Vägning på måndag, så på söndag är jag nog lättmotiverad för att inte ens tänka tanken på att fuska.

Imorgon tar jag träningen när det passar. Imorgon är det först och främst fokus på två små prinsessor. Mys och bus. Lek och gos. Jag saknar dem och längtar ofattbart mycket till sommarlovet! Underbart!

Har ni tänkt på att det är du själv som bestämmer hur ens dag ska se ut? Att man själv väljer vilken inställning man ska ha till saker just den här dagen. Tänk på det imorgon! Jag lovar, det blir roligare!


Nightie

Efter film och kvalitetstid med mannen kryper jag nu, aningen för sent, ner i sängen.

Undrarhur det känns imorgon, just nu kan jag knappt hålla mobilen:)! Upp o hoppa o på't igen:)


Sovgott allesammans.

Hade förresten 7d för sista gången idag. Om ni visste vad jag tycker om denklassen. Mina sjuor:)


Dag fyra

Har precis ätit dagens middag: bulgur o grönsakspytt med chilimarinerad kycklingfilé med pestocreme. Mums! O mätt o go blev vi:)!

Hunnit träna sedan jag kom hem, en ny övning idag o shit vad jag skakade! Körde löpning första cardiodelen och studsmatta !! andra delen! Mina vader kommer skrika imorjon!

Känns förvånandsvärt lätt o bra fortfarande. Är grymt motiverad o ser målbilden framför mig när det känns tufft!

Imorgon blir det premiär på gymmet o första passet tillsammans med Frida! Kul!!


Tufft dygn

Vaknade i natt och var yr o snurrig. Gick på toa, åt en banan o drack ett glas vatten. Kändes bättre o kunde somna om.

Det har varig tufft sedan igår kväll. Tung träning då jag är sliten i kroppen. Sugen på allt. Men INGET fusk överhuvudtaget. Orkade plankan i 42 sekunder trots att jag skakade som ett asplöv efter tre;)

Till och med så att jag cyklade till styrelsemötet ikväll. Sköna extra kalorier!

Nu: soffhäng med älskling.

Heja mej:)


Camp

Känslan av att befinna sig på ett härligt tufft träningsläger har infunnit sig. Full fokus på mat o träning. Kul! Och det känns i kroppen. Har ätit frukost, snart är det dags för dagens pass! Sedan mot stan för shopping av kesella o grönsaker!


Härliga härliga söndag:)


Hemma bäst


Dag 2

Det är så spännande det här som jag kört igång med nu. Så roligt att följa råd och program. Det tar tid nu i början men det ska det ju vara värt! Är så roligt att Petter peppar och är intresserad och är med i det hela.

Nu sitter jag i soffan och mår bra. Har genomfört dagens 60 minuterspass och fått i mig både frukost och mellanmål enligt programmet. Gott.
Frukost för mig består nu mer av: 3dl lättfil med 50 g osötad musli, 2 äggvitor, vatten och grönsaker.
MItt mellanmål idag har betått av två skivor Wasa delikatess med två skivor rökt skinka på.
Strax ska jag förbereda lunchen som är tagliatelle med köttfärsröra. Eftermiddagens mellanmål blir kesella med bär och middag ska vi fixa grillad fläskfile med potatis och morotsraggmunk och keso.

Redan efter två pass med träning så har jag en härlig känsla i kroppen. Det gick tyngre idag eftersom träningsvärken gjort sig anledning att hälsa på! Men ändå gick det bra! Jag är SÅÅ pepp!

När träningen är genomförd på morgonen så känner jag mig mer avslappnad och kan koncentrera mig på matschemat och att bara vara. Ska försöka lägga upp det så så ofta som möjligt. Mindre risk att det inte blir av då med!.


Jag riktigt längtar efter att se resultat! Jag verkligen hoppas att det här kommer funka för mig och att jag kommer förändra min livsstil radikalt efter denna månad. Tränignen ska bli en naturlig del av min vardag och maten i veckorna ska anpassas ordentligt. Får jag det att funka så kan det vara okej att äta "normalt" på helgerna och hitta balansen där.

Stina sover. Elvira är med petter hos farmor och farfar. Jag ska röja undan och sedan rätta några uppsatser.
Skön helg. Men vart är sommarvärmen!?

Ciao!


Mums!

Första dagen snart till ända. Träningen gick bra. Förutom situpsövningen, jag får så ont i nacken! Påhejad av petter o Stina orkade jag massor. Maten lagade p o jag tillsammans. Vägde o fixade, o vad gott det blev!

Prövning nu när Ia plockat fram fredsgamyset, men jag fokuserar framåt o laddar för morgondagens träningspass. Hoppas på en välbehövlig sovmorgon först!!


RSS 2.0