En lördag i Vibotorpet

Petter jobbar idag, men eftersom han inte började förrens tio så gick han upp vid halv nio när tjejan vaknade. Så jag fick ligga kvar en timme och morna.. har sovit uruselt inatt. Dels pga sammandragningar men även för att det blåst så mycket att jag inte kommit till ro pga alla konstiga ljud!
Kanske skulle Anton ta hand om Ia en stund strax och isf så kryper jag ner och försöker vila en stund till. Annars är det bara att fortsätta i det sköna tempo vi lagt an idag. Hunnit äta frukost och fixat iordning oss båda. Vikt tvätt och kört igång en maskin. Plockat undan lite disk och läst två tidningar. Ia har ritat och ringt med sina nya telefoner som hon fått av Hugo.

Ska ta mig in till stan om ett tag med och försöka hitta något till Elin som fyller 20(!) år på tisdag. Vi åker ju dit påmåndag och då ska det självklart finnas en present med. Har dock INGEN aning om vad vi ska hitta på. Hon är inte lätt att köpa presenter till min minsting!

Iövrigt har vi inte mycket planerat alls idag. Köpte en pocket igår på bokhandeln, så jag gissar att jag inte kommer kunna låta bli att börja i den. Annars myser vi nog mest här inne i det här tråkiga sommarvädret. Fast iofs gör det inte mej så mycket;)


Trevlig helg!

/ Anna

Vi dealar, Ia och jag!

Igår tycker jag aatt jag tog igen lite av den där dåliga mamma dagen innan. Vi lekte massor jag och lillskrutt, spelade spel, läste böcker, lekte mamma och bebis (som by the way är nya favvoleken). Ia var med till MHV och lyssnade på bebisens hjärta för första gången, något som hon pratade om resten av dagen! På hemvägen bjöd jag på glass och sen myste vi ner oss i soffan och tittade på nicke nyfiken.

Idag har vi dealat lite, eller vi ska, om hon håller sin del vill säga! Dealen är att om mamman får städa av här hemma, med några få avbrott för spel och lek så ska mamman och Ian hitta på något riktigt skoj sedan. Vad har vi inte bestämt, det beror nog lite på vädret med.. Men nåt!

Ska verkligen anstränga mig för att Elvira inte ska sova middag idag, så att vi kanske inte behöver hålla på fram till tolv igen ikväll när det är dags att sova. Nej, en vanlig klockan åtta kväll vore väldigt skönt för alla boende i detta lilla torpet.

Bygga ut eller inte bygga ut? Det är frågan som upptar mycket tid just nu.


På MHV såg väl allt okej ut, dock ligger bebisen med rumpan neråt, men vi får hoppas att det hinner ändra sig än. Fått tid nu för det "avgörande" ultraljudet och en läkartid i direkt anslutning. Fyra veckor kvar att vänta, sen vet vi hur våran bebis ska komma ut till oss! Det är lite ångest att gå och vänta... Men sjukt att det bara är sju veckor kvar... sen kan vi vara familjen fyra.. och min lilla bebis Elvira kan vara storasyster...



Nehäj, då tar vi tag i dagen!


Kärlek /A

Idag går jag till historien..

Som världens sämsta mamma. Jag har absolut inget tålamod. Nyss bara stortjöt jag för att jag vet om hur irriterad jag är när ingenting egentligen är hennes fel. Nu vill jag inte vara småsjuk längre, bebisen får gärna komma ut och de förbaskade jäkla getingarna som ockuperar vårt hus får mer än gärna ta sitt pick och pack och flytta någonannanstans.




Nu verkar det vara på g iaf..

Det har varit gubbar här utanför i några dagar nu, grävt stora hål i marken och hållt på, och sannolikt, tack och lov, så verkar det vara löst nu med internet och allt som hör där till. Kan inte hjälpa att jag saknar att kika runt bland favvobloggar och andra sidor, samt läsa tidningar och kolla graviditetssidor när vi inte haft internet på över två veckor. Och inte någon hemtelefon heller.. men nu så kanske! HOppas!

Annars har jag åkt på en förkylning, dagarna går väl hyfsat, men nätterna är jobbiga. Förutom stora magen som ställer till det och det faktum att jag måste kissa ofantligt många gånger per natt så vaknar jag av att jag har svinont i halsen med jämna mellanrum... Så just nu står sömn högt på önskelistan.

Idag har Elvira och jag bakat bullar, spelat spel, cyklat, lagat mat, pärlat, klippt gräs, tvättat och läst böcker. Så nog har vi hunnit med en del. Är så roligt på kvällarna när vi söver Ia, då frågar hon alltid: "Vad har vi gjort idag?!" Och så får vi hjälpas åt att minnas och sammanfatta dagen, då inser man hur aktiva vi faktiskt är, även fast det känns som vi ligger på soffan rätt mycket;)

Imorgon ska jag se om jag kan hitta två fynd som jag behöver på second hand. Jag håller tummarna för det. Förutom det så ska väl konton tömmas när räkningarna ska betalas, och det lilla som finns kvar ska det inhandlas mat till frysen för..

Om en vecka drar vi på minisemester till Sthlm och ELIN, som jag längtar!


Kärlek!

PS: WINNERBÄCK VAR KUNG I FREDAGS, jag bara njöt. Stannade upp i nuet och påminnde mig själv om att det är få saker i livet som är så fina som när jag får stå och kramas med min kärlek och lyssna på en magisk "Hugger i sten". Livskvalitet!


DS.

Dåså...

1. Vårt internet är trasigt. jag har bloggabstinens.

2. Ett år sedan idag, ett år sedan den finaste och underbaraste dagen i mitt liv (Delat med Ias dag). Det är fantastiskt att minnas att drömma sig tillbaka till den dagen. Varenda minut är underbar att komma ihåg. Vi har firat vår första bröllopsdag tillsammans med våra föräldrar, Elvira och Anton, med god mat och härligt sommarväder. Mys!

3. Mamma & pappa har åkt hem. Det känns alltid vemodigt. Men förmodligen ses vi snart igen, i Stockholm hos Elin! Tack mamma och pappa för att ni  hjälpt oss med massor och för att ni hållit mej sällskap i en vecka!;) Älskar er!

4. Affe är hemma, och det betyder mycket för min Petter. Och för mig och Ia med så klart! Det är roligt att ha dem hemma ett tag!

5. Jag återkommer vid nästa tillfälle med dator! Tills dess, ta hand om er och njut av varandra och sommaren!

6. Förresten ska jag på Winnerbäck på fredag, hur härligt är inte det?!
All you need is love
/ Anna

17 stycken

17 stycken plättar åt Elvira till lunch... 17!!!

Nu drar familjen till sjön och svalkar sig! Härligt!

plättar

Står just nu och gräddar plättar på löpande band, och elvira äter upp dem snabbare än jag hinner grädda! Tur att jag slängt in en ungspannkaka i ugnen med så att Petter och jag får lite käk med;)



I jordgubbslandet..

Jepp, efter en härligt underbar och fantastisk massage i dag på förmiddagen så passade jag på att uträtta några ärenden i stan. Hem igen och lite vila innan vi, jag och Ia, tillsammans med Jennie och Axel och Hugo drog oss mot Stora Aby och plockade jordgubbar! Vad härligt det var att se lillan springa mellan raderna av röda bär och plocka och mumsa om vartannat! Hon var så lycklig! Själv satte jag mig på rumpan och lyckades sittande så plocka ihop ca 10 liter på cirkus 20 minuter! Det är inte illa.. så nu vankas det jordgubbssylt, färska jordgubbar och mjölk till frukost, samt fylla frysen med bär till pajer i höst och vinter! Härligt!


Nu blir det grillat och fotboll på altanen med grabbarna Källåker!


/A

Som sagt, sommarlov var det!

Jag får förklara min frånvaro här inne med att det faktiskt är sommarlov. Just nu är det inte prio ett att sätta sig vid datorn, och därför blir mina lägesrapporter lite lidande. Men så är det.

Inatt kom vi hem till vibo igen efter en kortvecka i Vansbro. Mycket trevligt. Allt toppades med mammas kalas i lördags, som var mycket trevligt, men jag fick också känna på att man inte behöver dricka en endaste droppe alkohol för att känna sig extremt seg och mör dagen efter!!

Elvira har njutit och det har vi också. Tack kära familj för trevliga dagar!

Här hemma är det verkligen högsommar, idag har det nästan varit för varmt för mitt gravida tillstånd, men efter en tur till sjön med farbror Affe, (som äntligen är hemma på semester), och grannarna så kändes det genast mycket bättre. Det lär blir fler turer till sjön med tanke på att Elvira älskar det! Hon hoppar från bryggorna och bara njuter, och vad är väl bättre än att kyla av henne i vattnet lite då och då?

Jag har bestämt mig för att försöka njuta av den här veckan som Petter har semester. Det ser ut här hemma och finns massa saker som borde göras, men jag konstaterar nöjt att det inte finns några måsten mer än att vara med min familj och ha det bra. Lite mat som behöver lagas ibland men det kan jag stå ut  med. Speciellt om det handlar om att grilla något gott, för då är det ju njutning att laga och äta maten! ;)

Ikväll var min käre make väldigt snäll och filade mina fötter och smörjde in dem med kylande kräm efteråt, känns fantastiskt, det är gravidlyx det! När man inte når ner själv så...
Gjorde slag i sak i morse och beställde en timmes massage oxå, även om Ia tyckte att hon kunde ju "sera mig" lika gärna så åker jag till stan imorgon förmiddag och ska bara njuta.. det behöver jag! OCh det är jag värd!

Iövrigt händer inte mycket, P är med Anton hos grannarna med gitarrer och öl ikväll, Ia sover i mammas säng och jag tänker nog ta mig ett glas cola och gå upp till tvn. Lite för mycket mygg på altanen för att kunna njuta av en god bok där. Så det får bli i sängen om en stund!


Njut kära vänner, njut av dagen och av sommaren! Det är fantastiskt att få ha det så här1

Kärlek / Anna

RSS 2.0