Jul. 29, 2013

Just nu vill jag vara "hemma". Vet att inget blir annorlunda men just nu vill jag det. Nära mina nära.


Fyra år sedan

För fyra år sedan höll jag som bäst på att träna på att gå in i lagom takt till dragspel o fioler som spelade Äppelbo gånglåt. Jag hade ont i fötterna efter dukning och fix hela långa dagen. Övning på vals..

För fyra år sedan däckade jag innan huvudet nådde kudden och sov som en prinsessa hela natten o vaknade sedan upp till min bröllopsdag!

Minnen!!


Att sakna någon så det gör ont både fysiskt och psykiskt.

Hu. Elvira och jag har tjafsat och bråkat en del på slutet. Så därför tänker jag att det skulle vara skönt att ha några dagar ifrån varandra. En paus. Men shit. Jag saknar så jag håller på att gå sönder. Lite extra jobbigt eftersom hon har vattkoppor. Jag vet mycket väl att mamma tar hand om henne minst lika bra som jag, men ändå. Det känns inte helt rätt. Pluttinuttan vad jag saknar och älskar dig. Jag hoppas verkligen dagarna går fort till torsdag då jag får krama krama krama på dig igen! Tills dess hoppas jag att du får världens bästa dagar med mormor/morfar och mostrar i Dalarna. Paradiset! 

Stina och jag vi styr här hemma. IDag tror jag lillskruttan har lekt helt ensam med lego utan att göra ett ljud ifrån sig i sammanlagt fyra timmar. Hon håller på att bygga ett hus med pool och soffor. Hon är så duktig. Jag har suttit en bit ifrån och beundrat henne. Hennes fantasi och kreativitet. Leker och pratar och fixar och styr. Löser problem och springer på toa och kissar emellanåt. Å vad tiden går fort. Var de inte bebisar nyss? 
Vi tog en cykeltur till Tuna ikväll, skulle käka middag på tåget tänkte vi. Upptäckter när vi kommer ner att tåget det är stängt på måndagar. Så då blev det glass för Stina i affären istället och bara att vända hemåt igen. Imorgon hoppas vi på finväder så vi kan hänga vid stranden hela dagen! Vore lovely! 

Dagens fundering: Det är så himla underbart att vara ledig. Om man ändå hade råd att jobba mindre. Varför är systemet så fel? Varför ska vi med små barn och heltidsjobb både på jobbet och hemma inte få något som gör att vi kan vara hemma och ta hand om kidsen mer? Varför får man fler semester dagar när man är äldre och inte har "det andra heltidsjobbet" när man kommer hem? Varför är det så felfördelat. Jag vill vara hemma med mina kids. Jämt. 
 
 
Shake n'bake och love n' load som Stina säger. 

Sommarlov och skrivkramp

Hejhopp vad det går när man är ledig. Känns som dagarna och veckorna bara svischar förbi och snart är det dags att jobba igen. Nej då, inte ritkigt så illa men fort går det! 
Har tänkt i flera dagar att jag är såå sugen på att skriva i bloggen men tiden har inte riktigt räckt till. Nu gör jag ett försök att sammanfatta sommarlovets första veckor. 
 
Jobbterminen avslutades med en trevlig personalfest på Brygghuset, smaskig ceasarsallad med sparris och trevligt sällskap. Hem skapligt för att packa det sista för på morgonen efter tog tjejerna och jag tåget mot en riktig midsommar i Dalarna. Det gick bra på tåget även om Stina efter tio minuter deklarerade högt och tydligt att det nog inte var så himla kul ändå, det där med att åka tåg. När hon senare under resan underhöll medresenärerna utanför Västerås med låten "ta mig hem till Vansbro" fick hon många att dra på smilbanden. Men precis som utlovat tog oss tåget (samt pappa) hem till Vansbro. 
Underbara dagar där. Torsdagen innan midsommarafton är nog en kväll jag kommer leva länge på. Dags att ta igen missad tid med mina fina fotbollstjejer. Smarrig sallad hos Josse och antalet vinflaskor senare var det bestämt att nästa träff blir i Örebro i oktober, med hotellnatt och Ladies night! Nu är det bokat och klart och jag längtar redan! Fina ni! 
 
Midsommarafton hos mamma och pappa med gäster. God mat, trevligt sällskap. Lekar och dans kring stången. Kransar i håret och bara sol och häng. Underbart. Bara känslan av att vara i Dalarna på midsommar ger mig gåshud. 
Veckan vi var kvar följdes med besök hos farmor, mormor och morfar. Långpromenad med syrrorna. Leksands sommarland. Vilket ställe. Superbra! Båda tjejerna hade superkul och Elvira kunde nog legat i badlandet än idag om hon fått bestämma. Lagom varmt och lagom mycket folk. Känns som det kan bli fler besök där framöver. 
 
Hemfärd och hemma väntade Icka, Ante, Alice och Oscar. Härliga dagar tillsammans, god mat och gott vin. Barnen kom bra överens och lekte och hade roligt ihop. Icka och jag drog till Oskarshamn och besiktade Ps bil och fick liten egentid i bilen och på MAXI. 
På fredagmorgon upptäcktes vattkoppor på Stina och tyvärr ligger väl Alice i riskzonen för att bli prickig framöver. Typiskt. 
Tycker så här i efterhand att vattkopporna har gått smidigt med Stina. En dag med feber och lite gnäll annars har hon varit mestadels pigg och glad. Så klart har det kliat men tack vare underbara Frida fick jag hem flytande tavigyl som så klart hjälpt henne med klådan. Tur man har underbara vänner. 

Vi har firat Axels konfirmation, hängt med Höglunds. Varit på Prins Bertils Boulecup vid Gränssjön. Förresten så cyklade Elvira både tid och hem på natten. Duktiga tjejen! 
 
Elvira och Stina har lärt känna Sigge, nybliven sommartorpskompis i Vibo. Och Stina har förälskat sig i ännu en bebis, nämligen Sigges lillasyster Lilly. Det går faktiskt inte att beskriva vilken idyll det är att leva och bo i den här riktiga lilla bullerbyn. Underbara Vibo, vad jag är glad att jag bor här! 
 
Det stora som hänt hittills är ju såklart att Stina, på midsommarafton, slutade med blöja. Det har gått riktigt bra och bara några kissolyckor så här långt. Hon är även torr på nätterna så i helgen ryker även nattblöjan. Nummer två funkar väl inte så bra än. Men vi kör samma taktik som med Ia, när det är gjort så blir det besök på leksaksaffären. Och Stina har redan bestämt sig för vad hon ska välja, en resväska med hjul. Lila och rosa. Ja den tjejen vet vad hon vill! 
 
 
De sista dagarna har jag känt mig lite nere och ensam. Saknar att inte ha mamma, pappa, emma, johan, elin och övrig släkt runt mig. Önskar vi bodde närmre och kunde ses över en fika eller lunch ibland. Blir avis när Emma säger att hon ska hem och käka lunch. Jag vill med. 
imorgon kommer ändå mamma och pappa ner. Vi ska nämligen fira en sexåring i helgen. Jag förstår det inte ens när jag skriver ner det. Min lilla tjeja. Sex år på lördag. Skoltjej om några veckor. Ibland hissnar jag när jag tänkter på det. Hon låg i min magen är vi köpte huset, när vi flyttade in här. Nu fyller hon sex. Älskade fina unge. Vilket kalas vi ska ha på lördag! 
 
Nu så. Nu vet ni lite a vad vi pysslat med den senate tiden. Nu ska jag skriva handlingslapp. När Pappan är tillbaka i huset far mamman till stan innan någon har vaknat. Eller... få se när jag vaknar! 
Ciao! 
 
 

RSS 2.0