Det är stort! Stinis vaknade nyss o jag am...

Det är stort! Stinis vaknade nyss o jag ammade henne, när jag sedan ligger bredvid henne o tittar på henne så slår den där tanken till, vilket ansvar vi har, jag o Petter. Vi har två fantastiska barn o det är vårat ansvar att ge dem de allra allra bästa förutsättningarna för att möta livet. I 18 år till, minst, handlar det om att ge allt, att ge dem verktygen, ge dem styrkan, självförtroendet, nyfikenheten, modet. När den här tanken växer sig lite för stor låter jag Astrids ord eka i huvudet, " ge barnen kärlek, kärlek o ännu mer kärlek så kommer folkvettet av sig själv" . Det är precis så jag tänker göra ! Jag älskar er mina fina underbara döttrar. Elvira o Stina, ni är allt för mig! Mamma älskar er<3


Det är FÖR mycket nu. Rivningsarbete inför...

Det är FÖR mycket nu. Rivningsarbete inför snickarna, altanbygge åt svärfar, scenbygge åt IFK, inoljning av altan, städning, sockerkaka åt IFK, matlagning... Fy fan! Jag kräks!!


Ser ni?! En fördig platta!! På måndag komm...

img_5520 (MMS)

Ser ni?! En fördig platta!! På måndag kommer det fem snickare hit! Hurra!!


Sjuk lillskrutt..

Stinis är sjuk. Igår hade hon 39 graders feber, jag har inte tagit någon temp idag men gissar att den ligger därrunt. Pluttis! De är ju så ynkliga när de är sjuka. Det är mysigt med Stina ändå för hon vill ligga i min famn och kryper verkligen in så långt hon bara kan och är totalt avslappnad. Så vill hon inte mysa så ofta annars.. Hon är dålig i magen oxå coh har gjort några rejäla kalas här idag och igår. Funderar på om det kan vara tänder på g? Mage och feber är väl tydliga teckan på tänder har jag för mig!

Annars så kan jag berätta för er att jag blivit säljare för Me&I. Gå in på www.meandi.se och kika på deras snygga och extremt bra kläder kvalitetsmässigt. Me&I säljs på träffar hemma hos någon, så jag kommer nu flänga runt och visa kläder hos massor av härliga människor hoppas jag! Har en del träffar inbokade, men skulle det vara någon av er som läser som är intresserade av att hålla i en träff så hör av er antingen här på bloggen eller via min mail: [email protected]. Ni är så välkomna!

Och till er därhemma eller vartsom, ni kan höra av er till mig om ni hittar något på hemsidan som ni vill köpa. Då lägger jag en order åt er och varorna kommer hem i er postlåda! Smidigt va?!

Anlednigen till att jag ville börja sälja, är dels att få tjäna lite extrapengar men även för att få komma ut och träffa folk och sälja kläder som jag själv tycker är toppen på alla sätt och vis. Jag tycker de är jättesnygga, coola och jag skulle gärna klä båda mina tjejer i Me&I från topp till tå varje dag, jag har haft en del plagg och jag är helnöjd med kvaliteten. Det märks knappt att plaggen är tvättade!

För övrigt så är de plagg som jag själv införskaffat till mig extremt sköna att ha på sig och passar ofta både till vardag och fest! Och kanske det bästa av allt: alla har inte samma som man själv! Det går inte att köpa på HM eller lindex.. kanoners!

Nog om det! Ser fram emot min första träff och även mot att se hur det kommer gå! Om det blir flipp eller flopp!

Nu ska jag passa på att gå ut och andas den friska luften(Som är fruktansvärt allergiframkallande...), medans Stina sover och Elvira leker.


Vi hörs!

Ciao!

Hej vardag!

Mycket som hänt de senaste dagarna. Jag kör en uppdatering i punktform då jag inte orkar mer än så känner jag!

*varit i vansbro och firat  påsk. Hunnit med att träffa många. Både släkt och vänner. Jättetrevligt!
*Träffat bästa Icka och Ante och deras gulleungar Oscar och Alice. En underbar förmiddag som gjorde att jag vill flytta hem och bo nära. Saknar sånna dagar just nu. Jag har det bra på mammaledigheten men ibland saknar jag vuxet sällskap. Icka är ju oxå mammaledig nu och världens bästa!
* Arbetat på grunden hela dagen igår, (eller som vanligt, jag skötte markservicen!). Det går framåt!
* Fortsatt med löpningen och förvånas över att jag redan gillar det. (Eller ja, gillar? Men ialla fall känner att jag ska göra det för att bli snygg och få bättre flås.)
* Pussat och kramat på mina finisar mer än någonsin, förstår inte hur jag kunnat få så fantastiskt fina döttrar! MUMS!



Sitter och väntar på att bli uppringd för en jobbintervju. ALltså ett extrajobb, jag ska fortfarande jobba i Hulstfred. Det här är lite spännande och lite galet tror jag men i mitt hjärta säger det att jag borde testa. Så varför inte? Det värsta som kan hända är ju att det inte funkar och då slutar jag. Eller hur? Jag ser det som lite egen tid med möjlighet att träffa människor och tjäna lite extra pengar. Nu är ni nyfikna va? Få se om ni får höra mer om ett tag. Om tjugio minuter smäller det!


Njut av solen hörrni. För det ska inte jag. Jag ska till Willys. Kul.

Söt sötare Elvira

img_3936 (MMS)

Söt sötare Elvira


Våran hjälte!!

img_6984 (MMS)

Våran hjälte!!


Dämpar ångesten med att poppa svenne rubin...

img_7726 (MMS)

Dämpar ångesten med att poppa svenne rubins, Vansbros stolthet, på hög volym! Det hjälper lite faktiskt!!


Alltid denna tomma känsla i magen... Hej d...

img_9928 (MMS)

Alltid denna tomma känsla i magen... Hej då Dalarna....


Vad gör man inte?! Glad påsk!!

img_6224 (MMS)

Vad gör man inte?! Glad påsk!!


Förresten, jag anmäler mig till tjejmilen ...

Förresten, jag anmäler mig till tjejmilen i Sthlm den tredje september. God middag efter det följt av hotellnatt o lite shopping innan hemfärd. Anta utmaningen, ju fler desto roligare! Kom igen nu tjejer! Nu kör vi!


Löpning: check! Härligt det känns i kropp...

Löpning: check! Härligt det känns i kroppen! Kaninvakt: check! Men hur kan man glömma att handla bröd? Gonatt!


Skuggor

Idag får jag bara gå med solen i ryggen. För Stina har upptäckt skuggornas värld. Jättearg när jag vände och gick åt andra hållet och våra skuggor försvann. Enda tills hon insåg att om hon kollade bakåt så fanns vi där igen! Vad härligt det är med dessa ungar. Nya upptäckter varje dag!

Annars är jag mest förbannad över att vårt tankkort är borta. Vi som behöver tanka innan vi drar iväg på roadtrip imorgon. Suck. Typiskt. Får vända  upp och ner på hela huset och bilen sen. Nånstans borde det ju verkligen vara. Eller?!


Vilket väder vi har hörrni! Gissa om vi njuter! Snart åker sittvagnen fram, då tror jag att jag får en tjej som är lite extra nöjd att vara ute även om det inte är sovdags!


Negativt dock: ALLERGI. Redan. Hur ska det var a om ett par veckor?!


KÄrlek.

Godmorgon!

img_8288 (MMS)

Godmorgon!


img_2933 (MMS)


Mina blivande bästisar! Nu är de invigda o...

img_1087 (MMS)

Mina blivande bästisar! Nu är de invigda och skam den som ger sig. Imorgon blir det fotbollstennis i Flohult o nästa löppass är inbokat     på tisdag. Självklart packas bästisarna med till Vansbro under påsk! Heja oss!!


Solig eftermiddag på jakt efter löparskor!!

img_7588 (MMS)

Solig eftermiddag på jakt efter löparskor!!


Bad day

Idag är ingen bra dag. Egentligen känner jag för att lägga mig ner och gråta. Men det går ju inte. Och inte vet jag varför heller så. Inge bra. Egentligen är det ju en fantastisk fredag. Egentligen.

Suck. Pust. Stön.


Hoppas på lite "focande" på söndag, med Elin och Lena. Då blir jag nog gladare.










Ciao.

Senaste tillskottet i vår familj! Här är J...

img_2344 (MMS)

Senaste tillskottet i vår familj! Här är Jocke!!


Löpning

Det har gnagt i mig ett tag. Att jag faktiskt mår mycket bättre om jag tränar. Alltså regelbundet. Eller, så regelbundet det kan bli med två små tjejer här hemma! Ja ni fattar vad jag menar.

Hursomhelst så skulle jag allra helst åka in till stan och gå på spinning eller skivstång eller något annat pass, det gillar jag. Men det går tyvärr bort då det blir ett för stort projekt varje gång. Det tar tjugio minuter att åka, en timmes pass och så hem igen. För mycket tid vilket kommer göra att jag aldrig åker. Fakta.

Jag funderade ett tag på att börja lira boll igen. Totebo har ett damlag. Var ganska seriös i mina tankar. Ett par träningar i veckan, ja det skulle nog funka. Sen kom tidiningen i veckan och det var ett repotage om laget. Där intervjuades den äldsta spelaren i laget. Hon var 21. Jaha, där la jag ner det projektet. Mycket med just fotboll är ju det sociala runt omkring, att komma iväg och träffa vänner. Är jag nästan tio år äldre än den näst äldsta så tror jag inte att det ger mig så mycket. Inser att det ALDRIG Kommer bli som i Dala-Järna. Där var ju laget min familj. Det var underbart. Nähä, okej, fotboll nedlagt.

Så då började jag känna mig frustrerad och började nästan ge upp hoppet om att hitta nån träning som jag kan utöva så regelbundet som jag kan. Men så helt plöstligt så bara känner jag att jag ska börja springa (lunka eller jogga kanske är mer rätt benämning.. ) Jag som alltid hatat att gå ut och springa. Tråkigare finns väl inte?! Möjligtvis om jag har en boll att jaga. Men utan? Nää va?!
Hursomhelst så lät jag tanken växa och mogna i huvudet, och det värsta är att den växer sig starkare och starkare, vilket innebär att nu är jag fast besluten om att börja löpträna. På min nivå, men med förhoppningar om att göra framsteg, både konditionsmässigt och viktmässigt.
Det som gör det så bra är ju att det kan ta bara 20 minuter om man vill, jag kan börja när jag går utanför dörren och jag är hemma igen på ett huj. Eller så kan jag hålla på i två timmar om jag vill det och om det funkar med allt annat. Det går att variera i intervaller, distans, lunka, springa fort, med boll, utan boll, på myrar , i skogen, på stora vägen etc. Japp. Löpträning får det bli. Så i helgen är det jag som införskaffar ett par löparskor, ett par tights och sen bär det av! Tjolahopp! TIll att börja med är målsättningen två gånger i veckan. Allt utöver är bonus. (Inte för svåra mål, då skiter det sig direkt). Långsiktigt mål: Tjejmilen. I år eller nästa. Det får vi se!

Killen på Intersport sa att man får räkna med två månader innnan man börjar tycka att det är roligt, så jag är inställd på två tuffa och hemska månader. Förhoppningsvis blir det inte så. Nä, jihaa! Nu kör vi så det ryker!

Är ni med?!!

På pappas begäran! Här är vi nu!!

img_4510 (MMS)

På pappas begäran! Här är vi nu!!


At Leos lekland in Kalmar;) vem har roliga...

img_0801 (MMS)

At Leos lekland in Kalmar;) vem har roligast?!


Nu luktar jag gott igen!

Ohoj vilken helg det varit. En kort sammanfattning innan P kommer ur duschen och vi ska mysa ner oss i soffan framför en film!

Klockan fyra igår eftermiddag typ bara small det till. Det blev kolsvart ute, öste ner regn på diagonalen, stormade så att våra utemöbler låg som plockepin i hela trädgården. Några tegelpannor ramlade ner och fågelstugetaket flög rakt in i äppelträdet! Strömmen försvann och behagade inte återvända förrens klockan åtta imorse.

Jag bowlade i Hultsfred med volleybolltjejerna. Tog med mig hämtpizza hem eftersom vi ingen ström hade, la mig halv tio trots att jag var megapigg. Men mysigt var det med levande ljus i sovrummet och en säng full med ungar och make!

Imorse blev det en snabbfärd till stan för hämtning av byggmaterial samt ev inköp av löparskor för min del. (Ja, ni ska få höra mer om det sen, men JA jag har bestämt mig för att börja löpträna...  HUJA)

Och så till det STORA!
Idag började det, några timmar försenat på grund av stormen och nedfallna träd, men det började. De har grävt upp hela gräsmattan där utbygget ska stå. Petter, Melker, Ingvar, Fredrik, Mange mfl har grävt, fixat och trixat och nu är vi verkligen igång med vårat stora projekt. Som Melker sa: vaddå, det här är ju ett äventyr, det löser sig! Precis så!

Jag är så stolt över min fina man och våra fina vänner för att de ställt upp idag och hjälpt till på både det ena och det anra sättet. Både Kajsa och Angelica har gått långa promenader med vagnen så Stina har fått vila. Mycket tacksamt för mig! Jag kan säga att trots all hjälp så tär det lite på krafterna att sköta markservicen oxå! Koka kaffe, fixa fika, fixa käk, hålla koll på ungar. Hämta ditten och hämta datten! Men det är kul oxå!

Men imorgon lämnar vi fältet fritt och tar med oss kidsen och åker till Kalmar på Leos lekland. Då får P och M jobba i fred hela dagen och komma så långt de bara kan! Och Angelica och jag får förhoppningsvis LEKA AV OSS ordentligt på ett fullsmockat lekland! Hur bra låter inte det!?


NÄ nu, vila i soffan framför en film. För min del tror jag det handlar om minuter innnan ögonlocken blir för tunga för att se någt alls;)


Kärlek tiller !

Förmiddagens göromål är klart! Mums! Agdas...

img_0011 (MMS)

Förmiddagens göromål är klart! Mums! Agdas matbröd, oslagbart!! Däremot behöver mina öron paus nu!! Har aldrig varit med om någon som pratar så mycket som Elvira just nu!! Stora grattiskramar skickar vi till mamma o mormor som fyller år idag!!


Plötsligt händer det!!

Idag kom första leveransen inför utbyggnationen hem till oss. Grus. Men det är ändå häftigt! Om drygt ett halvår har vi förmodligen 45 nya kvadratmeter, ett uppfräschat kök, nytt badrum! Häftigt är bara förnamnet. Det kommer såklart bli jobbigt men vi ska vara glada o se framåt hela tiden, vi kommer få vår dröm!!! I love it!! Nähä, nu vill visst lillskrutt sova! I live my dream! Och planerar fest! Yihooooooo;)

Det finns inte ord för mina känslor för de...

img_5743 (MMS)

Det finns inte ord för mina känslor för de här två alldeles underbara tjejerna! Trots hosta o snor så är det alldeles underbart att ha dem hemma båda två en helt vanlig tisdag!


Alla tråkiga tankar bort!!

... Och fokus på det viktiga! Ett: två sjuka barn som absolut kräver mammas omsorg mer än vanligt. Två: en underunderunderbar make som fyller år idag. Och som är värd att firas massor! Min P han sliter mycket i det tysta, det är för många rätt lätt att råka glömma hans delaktighet tyvärr. Men idag ska jag fir honom, sitter och sliter mitt hår för att komma på vad jag ska fixa. han är ju inte så mycket för tårta!! Satt o läste en väns blogg,där det idag skrivs om hur mycket hon gillar Tuna. Precis innan jag läste det satt jag o funderade i exakt motsatta banor. Hur "inskränkt" jag ibland uppfattar byn, hur grupperar o förutbestämt mycket redan är. Hur man kan vilja men inte få. Med det skrivet betyder det inte att jag inte ska bo här, för det ska jag. Vibo is the shit!! Men jag känner ibland med att det räcker med att bo här, sen kan mitt fokus kanske styras åt andra hållet. Tål att tänkas på. Men som sagt bort med dåligt o fokus på de tre allra bästa! Vaknade i morse o längtade "hem" så det värkte!! Har nog blivit bortskämd med att träffa de där finisarna ofta på slutet... Over and out!!

Visst är det okej även om man är trettio å...

img_8610 (MMS)

Visst är det okej även om man är trettio år o gift att vara så där fånigt fjortistöntigt förtjust i någon?! För herregud, jag kommer på mig själv med att sitta o le väldigt fånigt när den här oerhört snygga mannen dyker upp i rutan!! Heja Brolle!!


SMS-inlägg


img_5502 (MMS)


RSS 2.0