mamma och ia bloggar

japp, vi sitter här vid datorn och läser våra vänners bloggar, när vi hamnade på angelicas så hade hon lagt upp en bild av gurra. Och först försökte elvira med "Ia" och pekade men när jag sedan sa att nej det är ju faktiskt gustav så sa hon dutta! Häftigt. Hoppas hon gör det fler gånger med!;)

Hinner inte blogga så många rader, ska ha ljusparty och Karina kommer nog närsom. Men får försöka hinna uppdatera snart igen. Imorgon ska jag och Therese och Elin till linköping och kolla runt lite, är kompledig! Grymtskönt!


Nice evening everyone!

 / Anna och Ia

Seg dator

Jupp, det är därför jag itne uppdaterat på länge. Våran dator har kraschat och nu är den fixat. Tack och lov. Har insett hur beroende jag är av datorn här hemma för att hinna med att lägga upp och planera mina lektioner. Kan knappast påstå att jag hinner det på jobbet. Så jag har försökt komma iväg tidigare till jobbet men det är väl gått så där, det är himla skönt att snoza har jag märkt! ;)

Idag har jag jobbat, hämtat Ia på dagis vid tre och sedan lekt med henne och samtidigt typ plockat undan här hemma, kört igång en tvätt maskin, gjort köttfärssås och sedan fick jag barnvakt och drog iväg på gyma. var skönt! Mycket skönt. Hemma igen, lagt Ia precis, väntar på att se om hon faktistk somnade, för sen ska jag in i duschen och sedan koka makisar och käka. Är vrålhungrig!

Vi gick om varann idag, när min träning slutade möttes vi i hallen för då började petters. Han kommer väl hem runt nio.

Imorgon ska vi och bada efter jobbet. Förhoppningsvis med familjen Olofsson/Andersson. Måste kolla av det sen. Är mysigt att bada och fika med dem och förståss med Ia varannan vecka. Har blivit lite rutin nu känns det som. Sen blir det nog en relativt lugn kväll. Har tänkt mig kycklingwok med nudlar, mums och lite slöa framför tvn. Har dock börjat i en ny bok som jag inte verkar kunna vara utan, så till Petters förtret kanske jag hamnar i soffan nere med en bok istället. Men då kan ju han med gott samvete sitta vid datorn! ;)

Nepp, nu har det varit tyst länge, jag chansar och gör ett försök med duschen! Det är jag värd!


Trevlig kväll allahopa!

/ Anna

Hälsningar!

matilda, vi saknar dej med!
Och mamma, idag är lite bättre!

Hörs sen!

Kalla!

Jag hejar på Kalla!! Go girl!

Jobbig dag idag, möten och planering. Känns inte som jag hunnit sitta ner överhuvudtaget. Nu efter volleybollen, vid nio, har jag tittat på halva galan och nu ska jag gå och sova. Är trött. Imorgon är oxå en jobbig dag! Haha!

Natti!


kan inte sluta läsa!

Igår gick det ju inget bra när vi skulle se på film. petter skulle hämta dosan till boxen vid Mange och försvann i typ en och en halv timme, sen var jag för trött!
Idag kunde vi börjat för längesen men jag kunde verkligen inte sluta läsa i "flyga drake". Nu är den utläst och jag grät sista sidorna. SKITBRA BOK!
Måste springa och köpa tusen strålande solar snabbt nu då!

Men nu blir det film!

Natti! / ANna

Fredag och helg!

Kom hem från jobbet, bytte om och gick ut och sprang tre kilometer. Sen har jag ägnat mej åt diverse situps och styrkeövningar och nu känner jag mej skitduktig!
Vi ska iofs äta pizza med grannarna ikväll men det tycker jag att jag är värd. Innan dess ska jag försöka hinna med att iaf börja städa av här hemma. Det är det tiden denna helgen ska gå åt till förutom att träna och vila med!

Skriver mer sen!

/ A

Kvällen

Japp, ännu en dag är snart slut. Har precis lagt ner elvira i sängen med välling, snutte och tutte. Det är tyst där nere så jag gissar att hon somnar. Verkar ha kommit in i att bara sova en gång per dag och då mellan en och två timmar. Fungerar bättre på kvällarna då, och även de dagarna hon är på dagis. Då somnar hon som en liten gris! ;)

Hämtade vid halv fyra på dagis idag, sen hem och så kom Lena och Alva in och lekte en stund, underbart. Var år och dar sen jag och Lena pratade sist, och det var så himla skönt. Har saknat henne jättemycket, dagarna går mycket lättare när man hinner ses ibland och bara prata av sig! Så det får bli skärpning nu. En kopp te nångång i veckan hinner man åtminstonde med. Och om jag så ska dra ut henne på promenader så...

Om en stund kommer Therese och Elin upp och tar en kopp te, trevligt!

Annars är det rätt lugnt, hade ett litet migränanfall igår men lyckades med imigran och sömn att hejda det innan det blev helkört. Jobbet flyter på, känner mej som en bättre lärare den här terminen, vet inte varför, kanske har kommit in i det mer nu efter föräldraledigheten. Men det är mycket att stå i om allt ska bli som man vill. Det är inte bara att gå in och köra. Det krävs verkligen planering. Och den tiden verkar ju vara väldigt svår att få tag i, om man inte vill jobba helg oxå förståss! Haha!

Jag har iaf något väldigt roligt att se fram emot. Kommer leva på det hela våren och det är fantastiskt, så fort det blir lite tungt och jobbigt så ska jag plocka fram det;)

Imorgon har jag kort dag på jobbet, slutar halv två, då blir det löpning, lite städning och sen skulle vi köpa pizza med grannarna! Mums!
På lördag tänker jag ge huset en heluppfräsching, plocka bort julen och städa ordentligt. Mat hos Dadda och sen bara mys på kvällen. EFtersom svärmor och svärfar är i fjällen ska lotta bo här tills söndag. Mys och hundpromnader alltså! Perfekt!


Trevlig kväll alla !

 / ANna

Tack!

För allt stöd och peppning kära vänner! Jag är mer motiverad än någonsin! Har tränat idag, på svärmors orbitreck?! Gött, perfekt framför skidskytte på TV. Imorgon ska jag ha promenad och sedan myskväll med Therese och Elin! Härligt

Nix nu lite tv sen sängen och ett kapitel i boken. Flyga drake, mycket bra!

Angelica: Jag är oxå GRYMT godissugen! Vad ska vi göra?!

Natti!

vägning igen efter jul och nyår

Som gick bra. -1.6kilo under jul och nyår, och det får jag väl tycka är okej. Har ju inte direkt varit stenhård. Fick en ny guldstjärna. Så nu är det minus 7.1 kg sen starten. 9 kvar. Gött!

Ska slappa nu!

/ Anna

mitt nya liv!

Jag har chockat mej själv denna morgon, efter en välbehövlig sovmorgon till halv elva så begav jag mej ut och sprang. Jag sprang tre kilometer, visst inte den längsta rundan men betydligt längre än upp och ner ur soffan! Jag gav mej sjutton på att springa hela vägen och det gjorde jag oxå! Snacka om skillnad. Förra gången jag försökte mej på att springa då gick jag nog mer än jag sprang. Men nu har jag ju bestämt mej. Det är bara jag som kan ändra på mej själv.!

Petter och jag har lagt upp ett träningsprogram för de närmaste fem veckorna. Tack älskling för att du ger mej möjligheten att börja träna igen! Älskar dej! Programmet betstår av löpning två gånger i veckan, promenad, orbitrek, volleyboll och möjlighet att byta  något med gympapasset  här i Tuna på torsdagar. Det gäller fram till och med sportlovet och då handlar det om minus fem kilo för min del. Isf har jag gått ner elva totalt. Det är grymt.

vi ska nog till fjällen i år igen! Underbart! Förmodligen björnrike! Härligt! Stuga precis vid backen, smidigt med Ia.

Nu sover Ia, Petter är ute och sätter upp parabol;) Och jag ska gå ner och fixa lite kaffe och te för Simon och Therese kommer upp en stund om ett tag! Mysig söndag!

Det är vägning imorgon! Det är spännande, första dagarna på jobbet fick jag många positiva viktreaktioner, och igår i affären fick jag en underbar! Haha, få se om de har rätt eller om det stått still, tror inte jag gått upp iaf!


Have a nice day ! / Anna

Trötter..

Hade ju sagt att det skulle vara sängen klockan åtta ikväll, inte kommit så långt än, men det börjar bli dags. Är megatrött. Skulle vara skönt att kunna öppna ögonen imorgon när klockan ringer;)

Petter och jag sitter och diskuterar, funderar, det är roligt!

Jag fick bra respons idag på en tråkig sak som hände igår, bra.

Nix pix, natti natti!

/ Anna

irriterad

jag blir irriterad på sånna som inte tänker efter före. Som måste göra på ett visst sätt bara för sakens skull och inte tänker på vad som är bäst för den som det handlar om! USch... då blir jag arg!

Imorgon tror jag att vi ska bada hela familjen, mysigt! Och fika efteråt! Bra avslut på veckan. Har planerat kött och klyftpotatis med kall röra oxå, mmmmm!

NU ska jag gosa med den viktigaste!

Julen!

Tänkte jag skulle bjussa på lite bilder från våran jul! Håll till godo!

Ia

Det är gott med julmat, förden delen är det faktiskt gott med all mat!




Sen kom tomten och han hade med sig en bobbycar till Ia! Överlycklig!


 Tomten var lite läskig men när farfar var med vågade jag i alla fall kännna lite;)



Detta är ju inte julafton, men kunde inte motstå att visa er våran tärna i luciatåget på dagis! SÖÖÖT!


Nu dags för dagens grejor!

/ Anna

Dagens aktivitet!

AnnaMums va gott med marsmallows!;)

Japp, idag fick vi  besök av goaste vänner! Ute med pulkaåkning, (Rätt vilt), korv och marsmallowsgrillning! Mumsigt!
Lägger upp lite (Roliga) bilder på oss!
Tur att man har goda vänner! Dagarna blir betydligt roligare då!

Ikväll har vi sett Batman med Anton och Lizette. Oxå trevligt! Nu börjar det dra ihop sig för sängen!

Natti! / ANna

Nytt år!

Japp, nu är det 2009, spännande! Vi hade en underbar  nyårsafton med trevligt folk och mycket MYCKET god mat! Vad sägs om: räkbruschetta till förrätt, fylld fläskfile med championer, soltorkade tomater och ost, samt potatisgratäng och portvinssås, vitlöksbröd till varmrätt samt vitchokladpannacotta med limemarinerade jordgubbar till efterrätt! Smaskens!

Idag har Ia coh jag tagit en lugn förmiddag, vi gick upp vid nio. (Petter jobbar), sen dess har vi ätit frukost, läst lite böcker och bara plockat. Ia leker väldigt bra själv just nu, det tycker jag är skönt! Att man kan leka ibland men även hinna med andra saker här hemma.

Dock har jag gjort mej lite osams med henne, det var nämligen så att jag skulle köra igång en tvättmaskin och tänkte passa på att tvätta Ias snutte, så jag bad henne lägga den i tvättmaskinen, vilket hon gör men samtidigt som tvättmaskinen går igång så får hon panik och börjar skrika och slå på rutan för att få ut sin snutte! Tog nästan 30 minuter innan hon lugnade sig och accepterade reservsnutten som jag la fram. Hon bara slog mej och skrek... stackarn! Men snutten var ju riktigt skitig och äcklig.. !

Få se vad vi ska göra idag, hade tänkt mej en promenad men det är 12 minusgrader så jag vet inte om det är lite för kallt för Ia.. Vi kanske avvaktar ett tag. Ikväll ska jag och P och spela volleyboll med gänget och Elvira sover över hos farmor och farfar.

Resten av lovet ser (Tyvärr) ut så här:

Imorgon: Middag i Molid
söndag: Umgås med Melker, Angelica och Gustav, förmodligen ner till sjön och grilla korv eller så.
Måndag: bjudna på middag till kajsa och ingvar
Tisdag: dagen innan jobbstart, innebär väl förmodligen tvätt och städ...

Med andra ord är vi rätt bokade hela resterande lovet. Iofs är det väl roliga grejer men jag behöver egen tid här hemma känner jag, inte massa tider att passa och sociala tillställningar! Har fått nog av sånna nu under jul/Nyår...


jaja.. nu ska jag gå ner och fortsätta städa!

Over and out! / A

RSS 2.0