Björnrike

Jaha, efter en helt fantastisk dag ute i backen igår så vaknade jag klockan sex av att elvira hostade jättemycket, hann precis vakna till när hon började kräkas massor i sängen. Hann inte få ur henne ur sängen.. suck. Varför packade vi inte extra sängkläder?! Nybörjarföräldrar!!!
Efter torkande och välling så somnade vi om till kvart i sju, då vaknade jag av att Elvira sitter och kräks rakt på petters rygg, och nu var det välling som kom upp.... ganska blött med andra ord. Upp och torka och trösta liten lessen tjeja som nog tyckte att det här var jätte pinsamt! Höll på att kräkas här uppe i en timme ungefär, blev alldeles orkelös och bara föll i hop på golvet, skakade och bara kröp upp i mammas knä och somnade.. sov några minuter åt gången och kräktes igen! Suck. Men nu verkar hon pigg igen, leker med lotta och har fått i sig lite cola (USCH)! Vi ska testa och äta frukost få se hur det går.
Det här var ju min största skräck som föräldrer, första magsjukan. Men det gick jättebra, höll om henne när hon kräktes och torkade kräks från golv, ia och mej själv! Kände mej jäkligt ofräsch, men det kändes som det var mindre viktigt. Det viktigaste var att Elvira fick det så bekvämt som mjöligt!

Nej nog om detta! VIlket trevligt inlägg det blev! hAha, men det är ju valfritt att läsa;)

Nu hoppas jag vi klarar oss och att resten av veckan blir bra!


OaO/ ANna

Ändrade planer

ja, vad gör man inte när chefen kommer inrusande på min lektion och säger "Anna, du får åka på kursen". Fattade noll först, var typ i höstas som jag tjatade lite om att den här kursen ville jag minsann gå på, men då lät det helt omöjligt! Idag hade gymnasiet ringt honom och undrat om han hade någon att skicka och vips så var man på väg till Kalmar på fredag! Fick lite ångest, vi skulle ju åka vid tolv och vara uppe vid sex hade vi tänkt, men efter en kort överläggning insåg vi båda att man inte kan tacka nej till ett sånt här erbjudande och ändrade planerna tills en kvällsresa upp till dalarna.

Kursen slutar halv fyra i Kalmar, räknar med att vara i hultsfred halv sex och sedan i vimmerby kvart i, då möter resten av familjen upp mej och vi drar. Förhoppningsvis kan elvira somna med lite välling i bilen och sen sova för natten upp. Då kommer det ju gå istort sett med bara ett kort matstopp för mej och petter, kanske vi är uppe före tolv iaf. Sen får vi ju lite sovmorgon på lördagen innan de andra kommer runt elva. Haha! Vilka äventyr!

Med andra ord så måste jag vara helt färdigpackad imorgon kväll, eftersom jag ska vara i hultsfred kl halv sju på fredag morgon och sedan inte kommer hem något mer på nån vecka! Shit! Men men, det ska väl gå. Får använda idag och imorgon kväll till detta.

Måste in till stan en vända imorgon med, hämta Ias underställ, mina beställda böcker, köpa schampoo på ÖB och nåt mer kanske det var, ja just det: handla lite matsäck till Ia för bilfärden!

Bäst att börja...

/ Anna

Tre dagar tills vi åker!

Ska bli så skönt att komma iväg, är bara lite lätt stressad över hur vi ska hinna allt innan vi ska komma iväg. Har börjat packa, men kommit på hur klurigt det är att veta hur mycket Ia behöver ha med sig. Har iaf lagt fram lite till henne och sängkläder och handdukar. Sen lär jag väl ta tag i mitt eget imorgon. Kommer hem sent imorgon, har planeringseftermiddag och slutar klockan fem, men då är det till att köra igång tvättmaskinen direkt. Får hoppas att Ia har en bra kväll imorgon och somnar själv i sin säng så att petter och jag kan koncentrera oss på packningen!

Nepp, dags för sängen! Megahuvudvärk och väldigt frusen. Men Vägrar bli sjuk, det är ju lov snart!;)

Natti!

Helger går väldigt fort!

Jaha, så var det söndag kväll igen, snart dags att tacka för denna helg och återgå till jobbet. Men den här veckan kommer nog kännas som en klackspark! Det är ju bara denna veckan kvar innan fjällen och sportlov! Underbart!

Elvira sov över hos farmor och farfar igår, de ville väldigt gärna det, så vi passade på att åka in till stan och umgås med Melker och Angelica på kvällen. Vi såg melodifestivalen och sedan en film, eller ja den såg de andra för jag sov nog mer än hälften tror jag;)
Käkade varma mackor hann vi oxå med och ett snabbt hej hos robin innan hemfärd vid ett tiden. Slängde mej i säng och har sovit som en stock fram till nio imorse, då tvingade jag mej att sova en timme till! Vid tio gick jag upp och käkade frukost under täcket i soffan! Längesen!
Hämtade Ia vid tolv, eller vi åkte och gick på promenad tillsammans med kajsa och ingvar och ia. Var ute i två och en halv timme och elvira sov merparten av tiden. Hon missade självklart korvgrillningen så hon fick äta prinskorv när vi kom hem istället.

Resten av dagen har vi städat lite och bara slöat! Lekt i Ias rum och bara myst! Härligt!

Har lagt Elvira nu och hon somnade på en gång, (det verkar ha hänt något på den fronten!!!), petter är i stan och hämtar käk! Mums! Sallad!

Jag ska väl kika runt på lite bloggar innan han kommer tillbaka!

Trevlig kväll och trevlig vecka alla!

Vansbro: See you friday!!

/ Anna

Förresten

... så säger elvira "dutte" = Gustav!!!

GOFIS!!

Håll mitt hjärta...

Helt plötsligt bara kom den fram, sången, den finaste. För det är det. En helt helt underbart fin sång. Men den är så känslosam. Det är min farfars sång. Min underbara underbara farfar. Och det jör så ont. Så ont. Men ibland är det skönt att det gör ont. Att man minns, att man ler och gråter. Det är klart det gör ont. Farfar skulle ju fortfarande finnas här på jorden, vara med oss och uppleva, han skulle ju träffa min finaste Elvira, han skulle bara vara med oss alla. men det är han ju inte. Det är inte rättvist. Men tyvärr är det så. Men jag vet, att den där fågeln som tittade in hos oss flera gånger när vi precis flyttat in, den där känslan som ibland kommer när jag funderar på något, den skyddande handen som ibland blir väldigt tydlig att den finns, det är farfar. Han finns ju här, han har ju träffat Elvira, han håller koll på oss, hela högen! Och det är tryggt! Mycket tryggt!

De sorgsna känslorna blandas ju så klart med de glada minnena, jag kollar på kort och ser farfar komma cyklande med mej på pakethållaren och Johan i korgen fram. I träskor och träningsoverall. jag kommer ihåg när vi kunde se farfar komma cyklande med Nicko långt bort på gatan och vi ropade på Nicko, och farfar liksom bara flög fram på cykeln!

Min snälla farfar, ja annat kan man ju inte säga när man får höra hur jag gjorde när Johan skulle födas och farmor och farfar skulle sova över hos oss med mej. Farmor fick visst sova i sängen, men farfar fick absolut inte, nej han gick snällt hem och hämtade en madrass och sov på golvet!


Ja.. det är mycket tankar. Men det är skönt att ha stunder där man minns lite mer. Där man tillåter sig att fundera. På livet, på alla man tycker om!

Om en vecka är vi i vansbro, om så bara för en natt, så ändå i vansbro. Kul! Skönt! Mysigt!

Nepp, nu är jag trött efter dagens övningar, först jobb sedan bad med Elvira i badhuset, lite shopping i vimmerby och sist mycket god mat och på spåret här uppe i soffan.
petter kommer jag ju inte få i säng på många timmar än, men jag tror det är dags för mig att tacka för denna dag och ladda batterierna för imorgno. Då tar nog Ia och jag en tur till stan medan petter tränar och är på upptaktsmöte. (Jag vill oxå spela fotboll....). På kvällen ska vi äta gott och se på melodifestival förmodligen med Melker och Angelica! KUL KUL!!!


Sov gott alla! OCh sov länge imorgon! Det är ju helg;)

 / Anna

Hejhejhejhej!

Klockan är inte ens åtta och jag har hunnit massor idag!
Dock började det med att jag helt glömde tiden när jag satt djupt försjuken i lektionsplanering på jobbet och fick ringa dagis och säga att jag blev lite sen. Det var bara typ fem minuter men ändå, de vill att man ska ringa. Hämtade så Ia vid kvart över fyra och när vi kom hem så läste vi lite böcker och tinade upp Ia, de var ute när jag kom och med tanke på färgen i hennes ansikte så hade de nog varit ute ett tag oxå;)

Sedan städade Ia åt mej ( hon ville ha en disktrasa och gick sedan runt och torkade överallt och ingenstans, jätteduktig) medans jag lagade kycklingwok med nudlar. Maten var precis klar när petter kom hem vid halv sex och vi åt tillsammans alla tre. Ia var dock dundertrött och bara skrek mest hela tiden. Men när vi fått i oss maten så ville hon mer än gärna bada och efter ett långt och varmt bad så smörjde vi ordentligt på eksemen och sedan kröp Ia till kojs med vällingflaskan i högsta hugg och fifi sjungande i sängen! Inte hört något av henne sedan dess! Duktig tös!

EFter det så plockade vi undan och sedan testade jag den där träningsdvdn som jag fick hem för ett tag sen. Jag körde ett styrkepass för mulliga. Haha! Men det var helt okej, bättre än att sitta och inte göra något!
En varm och skön dusch och nu har jag hunnit med att ligga en stund i soffan, plockat fram kläder till både mej och Ia tills imrogon och suttit här och läst lite bloggar och annat!
Ska snart krypa ner i soffan och bara slappa en stund, måste dock komma isäng vid nio för imorgon ska jag till Växjö på utbildning och ska hämta Gunilla i Vena vid sju. Så det blir inte dirket nån sovmorgon!

Men det blir nog en intressant dag imorgon.

För övrigt ser våra planer rätt lugna ut för helgen. Bad i Hultsfred med skruttan på fredag em, mys på kvällen och eventuellt umgänge med vänner på lördag. ska hinna med att springa två dagar oxå men det lär väl itne vara några problem. Är det fint väder på lördag kanske vi tar en promenad oxå. Det är ju aldrig fel. Måste kanske börja tänka på att packa oxå om vi ska åka på fredag och inte lördag. Då blir det rätt tajt i veckan. Är överlycklig över att vi faktiskt SKA åka till fjällen om en vecka typ! UNDERBART! Och plus det ett snabbt stopp i Vansbro. Ännu UNDERBARARE! Och mamma med ner sedan. Perfekt.

Nepp, nu ska jag umgås med min underbaraste sambo en stund innan jag överger honom för sängen! ;)

Trevlig kväll alla!

 /ANNA

Sega jag

happ, då är det tisdagskväll och som vanligt är jag rätt seg efter en lång dag på jobbet. Slutade vid fem, var iväg strax därefter men efter att ha storhandlat på willys på vägen hem så kom jag inte fram förrens strax efter sex. Då hann vi äta tillsammans och sedan gav sig petter iväg på träning.

Jag har myst lite med ia, läst böcker och gosat och sedan har jag lagt henne och för ovanlighetens skull så verkar hon ha somnat utan problem! Kul!
Hunnit med en dusch och ihopplock av grejor, vikning av tvätt och sedan skrivit rent minnesanteckningarna från dagens konferans, så nu är de redo att mailas ut imorgon förmiddag! Skönt!

Vi var ju i Jkpg i helgen på "konferans", han som skulle hålla i det blev sjuk så Mange fick hoppa in med kort varsel, med tanke på det så var det en helt okej helg. Mange skötte sig galant! Trevligt folk och mysigt hotell! Kan jag lungt göra om! mamma och pappa var här nere och passade Ia, lite konstigt att de var här utan att vi umgicks alls! Men snart är det sportlov och då drar vi uppåt för fjällensemester och gör ett litet pitstop där i en natt först. Sen följer mamma och ev. elin med ner och stannar här en vecka! Härligt! ska bli jättemysigt!
Kul för Ia med.

Längesen jag uppdaterade er på Ias utveckling, det händer ju massor nu. Hon har bajat på toan själv massor av gånger, och hon säger nästan alltid till när hon behöver baja. Det är inte dåligt för en 1 och halvt åring! hon bubblar av nya ord, "starta", "borta", ev. något som betyder farfar.. "itta här"=sitta här och mycket mer!

Humör har hon oxå, men det tycker jag bara är roligt, kanske inte just när man står mitt i det, men det är bra att hon kan säga ifrån och att hon vet vad hon vill, det kan man komma långt på här i livet! Inte trampar man på min skrutta inte!

Dagis går galant, blir glad när vi ska dit och ännu gladare när vi säger att Hugo nog är där! Haha, hennes första lilla förälskelse;)


nepp, nu ska jag krypa ner i soffan en stund, men sängen blir det senast kl nio!


Trevlig kväll alla!

 /A nna

RSS 2.0