Öroninflammation

Japp, Elvira har fått öroninflammation på båda öronen. Vi var till doktorn i lördags efter att ha tagit tempen på fredagkväll och upptäckt att hon hade nästan 39 graders feber. Så nu äter hon penicillin igen. Stackaren. Men den här gången tycker hon om det iaf, blir glad när vi tar fram sprutan! Skönt att slippa bråka i henne den!

Annars är det väl som vanligt. Vi ska till stan snart och göra lite ärenden. Samåker med Lena, hon ska oxå fixa lite och sedan hämta Albin som är hos en kompis í stan. Vi tänkte ta en kaffe nånstans oxå, skönt att komma hemifrån lite. Speciellt som petter ska jobba över och inte kommer vara hemma försen elvira lagt sig. Blir en lugn vecka. Ska ev följa med min klass till Kalmar på fredag. En tågtur med elver och elvira! Kul! Lite shopping kanske! I helgen är det marknad i Vimmerby, får väl bli ett besök där.

Herregud, kan ju inte börja tänka på helgen än. Det är ju bara måndag! Men veckorna går så fort nu så det är bara att flyta med känns det som. Snart midsommar ju!

Snart ettårskalas! Hur häftigt är inte det!?

Ciao!

Lista!

1. När gick du upp idag?
  På riktigt vid halv elva, fick sovmorgon är ju mors dag!

2. Diamanter eller pärlor?     
    Diamanter!

3. Senaste filmen du såg på bio?
Underbar och älskad av alla

4. Favorit TV - program?
     Greys anatomy

5. Vad åt du till frukost?
Yoghurt med musli och banan

6. Vad är ditt andranamn
Kristina

7. Din favoritmat?
Grillat tror jag nog iaf nu på sommaren1

8. Vilken mat gillar du inte?
   blodpudding, gröt.. mm

9. Vilken är din favorit - CD för tillfället?
Duffy kanske, eller Jason Mraz    

10.Vilken bil kör du?

      Volvo


11. Vilken är din Favoritmacka?
       Äter inget bröd just nu men annars är det nog räkmacka!

12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
       Nonchalans

13. Vilka är dina favoritkläder?
       Mysbrallor

14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?
       Till Asien tror jag

15. Favoritklädmärke?
       Hm typ!


16. Var vill du dra dig tillbaka?
Hemma i soffan

17. Favorittid på dagen?
       Kvällen

18. Var är du född?
      Mora BB


19. Vilken är din favoritsport att se på?
       Fotboll


20. Vem tror du inte sänder detta tillbaks?
       Skickar det inte!


21. Vem tror du skickar tillbaks först?
       Dito!

22. Coca Cola eller Pepsi
      Coca cola

23. Fotboll eller ishockey?
        Fotboll helt klart....

24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
      Inget av dem tror jag!

 25. Pedikyr eller manikyr?
Pedikyr


26. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Tror inte det

27. Vad ville du bli när du var liten?
       Journalist.


28. Bästa barndomsminnet?
Kommer inte på något så där rakt av

29. Varit i Afrika?
Jepp, Egypten

30. Nånsin rullat in någon i toapapper?
   Nix

31. Varit med om en bilolycka?
Nix

32. Favoritdag i veckan?
       Lördag


33. Favoritblommor?
       Liljor

34. Favorit - snabbmatsrestaurant
        Donken

35. Äger du en cykel?
      Japp, en kärringcykel med korg och barnsits, hur grym som helst!.


36. Vem fick du senaste mailet från?
       maria

37. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
No kreditcards for me!

38. Läggdags?
      tio typ

39. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar brevet till?
       Kommer inte skicka nåt brev...

40. Senaste personen du delade en middag med?
       Petter, precis just innan jag satt mej här!

41. Va
d sysslar du med just nu?
Skriver svar på konstiga frågor!

42. Favoritfärg
        röd
43. Hur många tatueringar ?
       Noll


44. Hur många sänder du det här mailet till?
     Noone!


jaha

Kom inte på någon rolig rubrik...

Dagen har bestått av tidig morgon, frukost, sovning, lunch med grannen (Mumsigt), promenad med grannen, spontanbesök hos Angelica och Gustav. Alltid lika roligt. Och nu hemma igen med sovande donna som snart måste väckas om kvällen ska fungera hyfsat. Men hon får sova en stund. Det gör väl inget om hon är vaken ett tag ikväll. Då hinner ju pappa träffa sin skrutt lite mer än vanligt oxå.

Det går bra med min GI satsning. Har klarat mej utan problem faktiskt. Har till och med kommit på att det är ju faktiskt nästan godare med nyttig mat;). Igår åt jag världens godaste räksallad till lunch och idag har jag ätit jättegod kycklingwok. Det enda missödet så här långt är att jag inte fick upp flaskan med sweetchilisås idag till kycklingen, men det gick bra utan oxå! Rört på mej varje dag har jag oxå gjort. I måndags friskis, i tisdags promenad på ca en timme, igår promenad på en och en halv timme och idag en promenad på 40 min. Hade tänkt träna ikväll men Petter vill klippa gräset och då får ju jag ta hand om skruttan. Vi måste ju dela på kvällarna!

Har vant mej lite mer vid tanken på att bara ha englska i ett år. Känns fortfarande inte jätteroligt. Lite enformigt men å andra sidan tycker jag ju om engelska. Så det kommer bli bra. Mitt jobb har ju fått nya arbetsuppgifter oxå och det känns väldigt spännande och intressant. Mest roligt kommer det bli att gosa och busa med lillan när jobbet är slut för dagen och jag äntligen får hämta henne på dagis! Nästa epok som förälder. Om två månader fyller hon ett år. Det har gått så fort. Nästan för fort, vi har haft det underbart! Min lillgris!


Ciao!

Bara engelska

Jag ska ha BARA engelska i höst. Fyra grupper, plus fyra i bas. Oj. Oj. Oj.

Måndagar är kanon!

Måndagar är verkligen kanon. Vi vaknade vid sex imorse och efter lite blöjbyte, gröt och lek så somnade elvira igen vid starx efter åtta. Då käkade jag frukost och gjorde mej i ordning. Väckte skruttis och sedan åkte vi till stan för terminens sista babycafe.. sorgligt! Det är ju så roligt!! Det var jättemånga barn och mammor där idag och efter sången så fikade vi (eller dem för jag lät bli;)) och alla barnen fick varsitt paket! Det var en jättegullig badanka i Elviras! Kul, hon som älskar att bada! Så det blir nog premiär dopp för den ankan ikväll kan jag tänka mej. Barnen fick glass oxå och det var lite festlig stämning.
Eftersom vi skulle till ALV och köpa säsongskort och de inte öppnade förres tolv så dröjde vi oss kvar länge. Elvira var helgalen och lekte med alla och allt. Jagade en fotboll runt hela lokalen och skrattade åt de andra barnen! Min sköning!
När vi drog åkte vi och handlade på ICA och sedan åt vi mellis i bilen innan ALV äntligen öppnade och vi kunde införskaffa kortet. Premiär där blir det nog antingen på torsdag eller fredag nästa vecka med tre andra mammor och deras pluttar!

I bilen hem somnade Elvira och hon sover nu vidare i sin säng. Jag har ätit lunch. Grönsallad med en kycklingklubba, ett glas vatten och en frukt. Mums! Har kanske inte skrivit det, vet inte om jag ska, men iofs blir det ju en extra press på mej då. Så vad sjutton: idag börjar jag mitt nya GI liv. Eller, jag ska åtminstonde ge det nån månad och se om det funkar på mej. Det är ju värt ett försök. Det kommer nog bli jobbigt men jag tror jag har bestämt mej. Det är nu eller aldrig! Känns bra än iaf!;)

Ska in till stan igen vid fyra, då ska Elvira vara hos Gustav och Angelica när jag tränar ett pass. Sedan blir det hem och göra kvällen. Fullt ös idag! Men det är så det ska vara.

Det är fantasktiskt ute. Igår kväll när jag kom hem från träningen fick jag bara lov att stanna upp när jag kom in på gården. Sög in alla dofter och bara njöt av de blommande fruktträden, häggens doft och SOMMAREN! Härligt! Vi har verkligen köpt oss både ett hus och en sommarstuga! Det är bara sjön som saknas!

Ciao! / Anna


Kåvepenin

Lillan var verkligen sjuk. Idag hos doktorn konstaterades det att hon hade öroninflammation samt luftrörsinflammation.. plus ögoninflammation. Stackars skruttan! Men hon var verkligen duktig hos doktorn. Inte ett gnäll. Nu håller hon och pappa på att nattar där nere, jag håller mej undan ett tag, brukar bli lugnast så!

Så nu ska hon käka kåvepenin i en vecka. Samt hostmedicin. Usch, det är inget roligt att ge henne, hon blir så ledsen. Men vi ska prova att ge henne sin flasa med saft i efteråt. Det älskar hon. Få se om hon kan klura ut att det hör ihop på något sätt!

Liten uppdatering iaf!

Ciao!

Sjuka igen....

Det är faktiskt så. Elvira är sjuk igen. Det började nog i fredagsnatt. På lördag när vi skulle hämta henne hos farmor o farfar där hon tillbringat natten var hon alldeles glansig i ögonen och kokhet. Och visst var det feber, feber och en förbaskad hosta som gör att hon nästan kräks när det håller på som värst. Igår och idag har hon mest legat i min famn och bara tittat på mej. Som tur är har jag fått ett härligt skratt och ett litet smile bakom nappen emellanåt så jag ändå känner igen min donna. Få se om det blir en bättre natt än gårdagens.

Själv har jag också börjat känna av halsen igen. Jag blir sjukt irriterad på att sedan jul har jag knappt varit helt frisk en enda dag. Det är ju snart fem månader. Vill ju inte komma ihåg min föräldarledighet som en enda stor sjukdom. Men ikväll lovade petter att om jag mår sämre nån dag nu så ska han ta ut komp och vara hemma så att jag får tid att kurera mej själv också. Det är ju jättesnällt;).

Annars har jag upptäckt att det faktiskt finns några trogna läsare till min blogg. Rätt konstigt att folk sitter hemma och följer mitt och min familjs liv på sina datorer. Men det är ju det som är meningen. Kul att kusin Sofia kommenterade min blogg! Hoppas allt är bra med dej!!

Idag har vi slöat mest som sagt. Men ett par timmar tillbringade vi på altanen tillsammans med grannfamiljen. Vi åt en smörgåslunch och snackade massa skit! Elvira fick iaf en kompis att titta på när hon inte orkade leka allt för mycket.
Ingvar har varit här och klippt vårat gräs idag också, TUSEN TACK! Finns mycket att göra när man har stor tomt har jag märkt!

Nä nu ska jag kolla mailen innan jag nog ska krypa ner för natten. Jag vet ju att Elvira förmodligen bara kommer nöja sig med att sova på mammas arm inatt och då sover jag ju inte allt för bra. Så varje timme innan nästa vakning är viktig!

Ciao!

RSS 2.0