I won!

Jepp, mycket riktigt, nu ligger det en nyduschad lilltjej i mammas renbäddade säng och snosar sött! Efter tre sagoböcker och massa pussar och kramar så orkade inte ögonen hålla sig öppna mer! Hoppas hon får sova gott nu, utan mygg som stör!

Nu blir det fotboll i torpet och senare vidare till lilltjejen i sängen. Som sagt, imorgon ska vi få se den lill* som bor därinne.. häftigt!


/A

Jag orker inte mamma..

Det är vad Elvira säger just nu när jag säger att hon måste duscha i kväll innan sängen. Nähä sa jag, då måste du nog gå och lägga dig nu om du är så trött! Då tittade hon på mig, suckade, tog sin docka och stampade in. Bestämd fröken. Men den här fighten vinner mamman, ska vi slå vad?!


Idag är det härligt, dock på gränsen till för varmt för mig, men då är det ju tur att det finns både skugga och en soffa vid en tv där det visst går att titta på fotbolls VM. Haha;) Har hunnit med en liten sovning i dag med i ett svalt sovrum när det var som allra varmast ute. Nu har vi grillat och käkat på altanen, härliga sommardag! Och nu börjar det bli dags för Ia att ta kvällen. Och oss också. .Imorgon ska vi till Västervik på tillväxtultraljud. Spännande.


Nähä, duscha var det... få se nu då!


Sommar!!/Anna

Vår lilltös!

Här bjuder jag på några fina bilder på vår lillskrutt när hon inspekterar den nya badtunnan vid Stolpetorp i det fina sommarvädret! Mammas älskling! Kan man va finare?!?!



Men ändå..

Tycker ofta nu att jag inte orkar någonting, att jag får ont så fort jag tar mig an minsta lilla sak och blir oerhört frusterad över detta. Jag vill få saker gjorda. Så jag kan slappa med gott samvete sedan. Så jag kände mig lite depp här på kvällningen för att jag inte gör något. Men sen kom jag på att jag nog ändå gjort en del idag. För att ha: städat bilen, gjort rent hälften av plattorna, hjälpt svärföräldrarna att få ordning i en stuga, lagat mat, handlat, badat Elvira, sjungit femhundra barnvisor.. ja det är väl ändå okej?! Inte super, men okej. Och mer än okej för att vara gravid! så nu är jag lite gladare.

Kvällen fortsätter med att vi hyrt film och ska slå oss ner i soffan och se vad det är för något vi tagit med hem. Sen gissar jag att det blir sängen. P jobbar imorgon och vad vi andra två (tre) ska göra det återstår att se. Kanske ALV, kanske hemmadag, kanske... ja vem vet! Matrester från helgen finns och blir över så det ska jag INTE tänka på imorgon! Bara middag, och med tanke på hur underbart fantastiskt gott det var med färskpotatis, skinka och gräddfil med gräslök i igår så gissar jag att det inte är någon omöjlighet att vi råkar upprepa den måltiden imorgon kväll!


Kärlek på er!

/ Anna

Vattenmelon

Hade jag bott i Karlstad nu hade det bara varit och gå ner till konsum och köpt vattenmelon. Men nu bor jag inte i karlstad utan i VIBO och här finns minsann inte en enda öppen affär inom räckhåll när jag för första gången under denna graviditet känner ett EXTREMT sug efter något och det råkar vara vattenmelon som jag förstås inte har hemma. SSKITTT!!


Förresten har jag SOMMARLOV nu. Hur sjukt skönt tror ni att det är?! Nu ska jag bara snabbt ställa om till sommarlov i kroppen och knoppen oxå så att jag verkligen kan njuta!

Petter är hos svärisarna... kanske kanske om jag har riktig tur kanske de har vattenmelon?! Måste ringa..


/A

I did it!

Jepp, öm i munnen efter tandläkaren men jag gjorde det! Hur bra som helst! Och glukosbelastningen gick bra, äckligt var det men det gick bra och mina värden var helt helt okej! SKönt. Jag somnade som en gris efter tio minuter och fick en och en halv timmes extra sömn i morse, på soffan på mvc. jaja, alla ställen är bra!

Känner mig dock lite tjurig ikväll. Får lite ångest över att vi inte har planerat något för i sommar. Jag vill ju ha saker att se fram emot. Nu handlar allt om kanske, vi får se, eller ingenting alls. Tråkigt.





Ciao/Anna

Fyra dagar till sommarlov..

Trött är jag idag med.. verkar inte finnas någon hejd på tröttheten! skulle nog behöva barnomsorg en vecka till efter att jag fått sommarlov för det känns som en veckas sömn är minimi för att ta mig upp på normal nivå igen! Men det blir det inget med! Har jag tur så kanske Ia också är sommarlovstrött och vill sova middag med mig på dagarna..;) På gott och ont!


Just nu öser regnet ner. Petter bläddrar i reklam och Hugo och Elvira sitter uppe och ser på Pippi!

Jag laddar för att lägga Ia och sedan börja med maten! Hungrig.

Imorgon ska jag göra glukosbelastning på MVC. Två timmar.. suck. Sedan, hör och häpna: ska jag till tandläkaren. Iofs bara en vanlig undersökning, om vi överhuvudtaget kommer så långt, men ni som känner mig vet att det är stort för att vara mig att ha en tandläkartid och framförallt att ha bokat den helt själv. så håll tummar och tår för mig imorgon, risken är att jag landar hemma efter förmiddagens pärs och inte tar mig upp ur sängen på resten av dagen!



Kärlek! / Anna

Helgänka..

Ja så är det verkligen nu för tiden. Petter tillbringar hela sina helger i Stolpetorp och bygger och hjälper till. Kvar här i vibo blir jag och lillan. Det är ju härligt. Förutom att vårt lilla torp känns som det förfaller. Det är ju inte så att jag inte kan göra något själv, för det kan jag. Men dels är det svårare när jag är ensam med lillan för hon vill inte gärna att jag inte är med henne och dels är jag ganska gravid nu för tiden..
Så lite panik har jag över att vårt egna kommer i andra hand. Visst om två helger är det klart... (KANSKE JA..) och då kommer P ha tid att vara hemma och fixa och dona. Men då är det semester och då hade jag så klart hoppas att vi skulle göra massa roliga saker ihop! (Har jag för höga krav?!) Men men jag får väl ta den här sommaren för vad den är och hitta på saker själv med lillan.

Idag har jag iaf hunnit städa huset och klippt halva gräsmattan. Firat Bosse som tog studenten i fredags, lagat mat, tvättat och fått ont så jag la ner. Haha! Badat elvira med of course!

Igår ville jag inte se skiten här hemma så då tog Ia och jag en roadtrip till Motala och hejade på syster/moster som var jätteduktig och tog sig igenom tjejvättern trots motvind i fyra mil! Duktig tjeja! Och jag och Ia fick en mysig dag med pappa/morfar oxå! Hemma sent och då hade vi med pizza hem från Vimmerby! Sen sov vi!

Imorgon böjrar sista veckan för terminen på jobbet. Hoppas jag inte behöver jobba hela veckan men jag ser allt annat som bonus. Med tanke på att skolan ska renoveras och hela alltet behöver packas ner så lär det väl ta sin lilla tid. Har inte beställt en enda bok än heller. så det finns att ta tag i till veckan!

Men mina damer och herrar! På fredag, senast, firar jag och min finis SOMMARLOV och det ska vi göra med att baka tårta och bjuda grannarna på! Elvira är megaladdad inför detta! Sen ska vi mysa på altanen, för snart måste ju finvädret komma!


Natti! /ANna

Snart så..

.. så har vi släppt ut våra nior för vidare äventyr i världen! synd bara att det inte kunde få vara strålande sol och sommarväder en sån här dag! Även om regnet inte öser ner just nu så hänger det i luften och graderna har bara vågat sig upp mot tio..

Men ändå sitter jag här i klänning och barbent! Haha, är det skolavslutning så är det! Ska strax bege mig mot Hultsfred.

Annars tror jag inte dagen bjuder på så mycket överaskningar, ska ha med mig både lillan och Hugge hem från dagis. Och jag har lovat Elvira att spela äggspelet tio gånger idag.. Så det tar väl nån timme! Synd bara att hon ska fuska så mycket... ;)

Tänkt göra tacobaugetter ikväll och bara slappa. Det är väl så de flesta av mina kvällar ser ut, inte tacobaugette då utan slappningen!

I helgen ska väl petter jobba hos far sin gissar jag så vi blir väl änklingar här i huset. Håller detta väder i sig så gissar jag att vi får försöka hitta på lite aktiviteter inne, vilket inte borde vara för svårt, då det håller på att gro igen helt här igen! Om inte annat så ska vi nog städa Ias rum! Det behövs!
Svinkallt är det här inne med, vet inte om det har med vår trasiga pump att göra, nästan så jag vill göra en brasa i spisen, kanske får bli så ikväll!


Nähä, nu så! Mot Hultsfred.


/ Anna

Skolavslutningskväll och morgon!

Här hemma har jag tänt lite levande ljus och alla fönsterlampor och gjort lite höstmys i det gråa och trista vädret! Och då är det skolavslutning ikväll och imorgon fm... Suck!
Hoppas verkligen det ljusnar och iaf blir uppehåll imorgon när våra nior springer ut!

I övrigt har P tagit nattningen ikväll och jag har precis tjuvkollat på säsongsavslutningen av Greys.. Så nu behöver jag inte vänta på den en vecka till;) Och det var värt 25 spänn. Lätt.

Nu fortsätter myspys i soffan! Har ont som tusan ikväll så jag tänker inte röra mig mer än jag absolut måste!


Ciao / A

Trötter!

Kvar på jobbet, räknar med att vara här ett par timmar till. Niorna ska snart komma in för att förbereda morgondagen. Ska bli dunderskönt att sova sen! Härligt.

Hur kul är det att vår bergvärmepump måste bytas och att det handlar om ca 50 tusen kronor? Nån som har det över och känner att de vill bidra?! Pjuuuu..


Sju jobbdagar kvar till sommarlov. SJU!!

Mvc

Jepp idag var det dags för besök hos barnmorskan på MVC. Det gick bra. Bra värden, de flesta iaf! Dåligt järnvärde, men det visste jag nästan eftersom jag är så fruktansvärt trött, så det är bara att fortsätta knapra järntabletter. Förvårnansvärt lika värden om jag jämförde med hur det var i samma vecka med Ia. Skillde en cm på magmåttet, gått upp lite mer i vikt den här gången etc.. Hjärtljuden nu på 138, då på 142..
Fick en remiss till sjukgymnast, få se om de kan hitta på något sätt så jag kan röra mig utan att gråta på kvällar och morgnar. Hoppas så. Fått lite tips och råd idag iaf. Tack och lov. Det  behöver ju heller inte bli värre ju längre jag går, det kan faktiskt vända så jag mår bättre såsmåningom.

Förövrigt så fick jag ny UL tid inbokat, någon vecka efter midsommar. Ska göra glukosbelastning på tisdagmorgon, och en ny MVC tid om tre veckor. Så nu rullar vi igång. Det känns bra att ha lite inbokat, då känns det som att det händer något. Som att tiden går fortare. Det är ändå rätt sjukt, om två veckor har jag kanske jobbat klart min sista dag innan jag blir tvåbarnsmamma.. Nu har jag och mina älsklingar ett härligt sommarlov med mys och bus och vila framför oss innan vi tar emot våran nya familjemedlem. Det känns bra! Det är jag och Ia mot världen i sommar, vi ska ha det fantastiskt!

Just det, Ia har jättejättejättesvårt att komma till ro på kvällarna nu för tiden. Hon är orolig och vill bara sova där vi är. Ikväll visade det sig att hon typ får panik när hon hör en mygga, vilket jag kan förstå eftersom det där hon fått myggbett ser ut som hon har fotbollar.. så det kanske är en myggskräck som gör henne orolig! Eller också bara en väldigt drömaktiv period i hennes liv! Det resutlerar ju i att jag kommer i säng rätt tidigt, vilket är både negativit och positivt! ;)

Nähä, nu är det dags att släcka, imorgon är en ny dag i niornas avslutningsvecka. Jag vill lova att det är intensivt den här veckan och imorgon jobbar jag till nio på kvällen... fullt program! Gissa om jag kommer tycka det är skönt att komma hem och krypa ner under täcket hos min goding då!?


Kärlek till er mina vänner! Snart är det sommarlov!


Godnatt / Anna

Storasyster..

Ia la kinden mot min mage och sa " lilla bebisen, det är storasyster som pratar.."

Kärlek!


Jag lever;)

Och jag som svär över när mina vänner glömmer att uppdatera sin blogg på ett par dagar... nu är det två veckor sedan jag gav mig till känna här! Bortförklaringarna är många: slutet av terminen, ett hus och en gård som håller på att förfalla, en make som jobbar hårt både på jobbet och hos svärfar..

Men nu kommer ett livstecken iaf! Jag lever! Och efter den här helgen så känner jag mig lite mer på banan. Två dagar den här veckan har jag fått åka hem med starka sammandragningar.. det var jobbigt och lite ångest framkallande. Jag har fortfarande sammandragningar men inte lika starka tack och lov. I helgen har jag hunnit med att fixa till både soldäck och altan, vilket lugnat mitt inre en hel del. Nu kan jag tillbringa några timmar varje helg därute utan att ha dåligt samvete! Det är somrigt och fint nu!

Jag har så klart också haft massor av kvalitetstid med min underbaraste finaste dotter! Tur att jag har henne! Vore rätt ensamt här hemma ibland annars!

/ Anna

RSS 2.0