Livlig liten krabat!

Igår var det ju UL i Västervik, och det är alltid lika facinerande att få se sitt lilla mirakel där inne i magen. Barnmorskan sa att det var längesedan hon sett någon som var så livlig, och jag kan bara hålla med, det var nästan omöjligt för henne att lyckas ta de mått hon skulle. Men efter ca 30 minuter så hade hon fått det hon behövde och jag hade fått tre fina bilder att ta med mig hem. Allt såg bra ut och man kunde till och med se hur den tränade på att andas.. häftigt. Låg med en hand bakom huvudet lite avslappnat och den andra användes till att vifta runt och vinka för fullt!

Blev framflyttad fem dagar så nu är det datumet som gäller 20 september. Men då förmodligen igångsättning i vecka 39 vilket bör innebära någon gång mellan 6 och 13!?
Häftisch!


Nu till jobbet!

/ Anna

Kväll i byn

Jag har suttit en stund ikväll vid köksbordet och rättat prov. Samtidigt har jag kommit på mig själv med att sitta och titta ut genom fönstret och tänka på hur fint det är i vår lilla by. Hur underbart det är när klockan är halv nio och det är hyfsat ljust fortfarande. Hur mycket skratt och mys vi ska ha på vårt soldäck i sommar. Hur många goa grillkvällar vi ska lyckas få in tillsammans med goa grannar. Hur underbart skönt det ska bli med sommar. Och ja, jag erkänner, sommarlovet är en stor stor fördel med att vara lärare. Men jag står också fast vid den åsikten att det är inte för intet som vi har ledigt. Ni som tycker det är lyx borde testa. För jag lovar, sommarlovet behövs. Jag tror inte vi skulle ha många lärare som inte sprang in i den berömda väggen om de inte fick sina lov. De tär psykiskt att arbeta så nära människor, ungdomar hela dagarna. Man möter mycket som är fruktansvärt, som det inte går att stänga av bara för att klockan är fyra.

Så är det.

Strax ska jag kila upp till tvn en stund. Sedan vidare mot sängen, där skrutt redan snosar så skönt så. Innan hon somnade så klappade hon mig på kinden och sa: mamma, jag älskar dig! Ja som sagt, kan man vara lyckligare!?

I helgen ska jag påbörja exarbetet. Jag har en del klart i huvudet. Hoppas det stannar där tills dess. Vore skönt att komma igång med några sidor. Den 7maj är deadline. Sen är jag klar. Skönt.


Nähä, godnatt på er! Njut av stunden, för den kommer inte tillbaka!

Kärlek / Anna


har sagt det förut

Japp, jag vet att jag sagt det förut men jag säger det igen. När jag nu kryper ner i sängen under täcket och kryper nära min fina fina flicka, går det att bli lyckligare än jag är då?


Godnatt på er!

/ Anna

Förresten jag är ju gravid oxå..

Om det inte vore för krämporna så kunde jag nog nästan glömma bort det ibland. Att jag är gravid. Har inte blivit många rader här om det så jag tänkte iaf uppdatera er lite.

Det är halvvägs nu. Shit pommefritt! Halvvägs!!
Magen har blivit riktigt stor och jag har lite svårt att vänja mig. Illamåendet är bättre, men känner fortfarande av det från och till. Lite foglossning, lite sura uppstötningar. Lite svårt att hitta sköna sovställningar. Lite trött. Men fruktansvärt lycklig. Så kan jag väl sammanfatta mitt tillstånd just nu.

Är också ganska säker på att jag kan känna bebben där inne ibland. Hur mysigt som helst!


Jepp that's it!

Kärlek!

Så blidde det grekland!

Vi vart lite lamslagna när det inte vart någon avfärd mot lanzarote i fredags. Men efter att snabbt ha tagit tag i och bokat nytt så känns det lite bättre. Nu blir det grekland och zakynthos, den 11 maj istället. Och ingen är väl jätteledsen för det kan jag tro. Inte jag iaf, en vecka med tzatziki, bröd, fetaost... yepp, det funkar!

Igår blev det inte mycket gjort här hemma. Tog tag i Elviras rum på eftermiddagen, och med stor hjälp från rumsinnevånaren själv så blev resultatet mycket lyckat. Så lyckat så att Ia ville fika vid sitt nydukade bord när vi var färdiga och senare självklart krypa ner i sin nybäddade säng! När jag låg bredvid henne så pratade vi om att om hon vaknade på natten och ville komma till mamma och pappa så var det bara att gå in till oss och krypa ner. Man behöver inte bli ledsen för vi är ju precis i rummet bredvid.
Vid halv ett, (hon somnade vid halv åtta), så stod hon bredvid mig vid min säng och sa: " mamma nu kommer jag och sover hos dig"! Sötis! Vi har bestämt oss för att ha taktiken att göra ett seriöst försök att få henne att sova i sin säng, men de kvällar det inte går så är det så. No big deal liksom. Det är inte så viktigt för oss så att vi gör ett världskrig av det om det inte funkar ibland. Men jag är hoppfull!

Idag känns det däremot som vi hunnit massor. Gick upp vid tio, efter att ha haft en och en halv timmes läsning i lugn och ro i sängen. Käkade frukost och sedan for jag och Ia till äffären. Med oss hade vi dockvagn och docka. Hem igen och då stannade Ia ute med pappa som klippte häck. Jag fixade köttbullar (egna!) med potatis och gräddsås. Lingon och syltlök var oxå givna på bordet. Efter lunchen så gick petter ut igen och fixade lite till, Ia och jag fixade undan mat och bakade sedan en jordgubbspaj som vi bjudit svärföräldrar och gammelfarmor på.

Nu har Ia och P åkt med svärfar till södra vi för att titta på en fyrhjuling. Jag har precis messat Jennie om hon vill gå en sakta sakta promenad med mig. Har funderingar på att dra igång ett bak av matbröd sen. Men vi får se. Annars har jag det kvar till tisdag. Ikväll blir det iaf bakad potatis med räkröra. Hur gott som helst!


Imorgon blir det lite oväntat jobb då. Men okej. Det är tre veckor tills vi åker iaf! Så det ska jag väl överleva.


/ Anna

Cancelled..

Det vart helt tomt i mej. Så trist och tråkigt. Men så är det. Vaddå, vulkanutbrott är det väl varannan vecka så det var väl inget konstigt. Så jäkla typiskt. Hoppas de hittar nån bra resa i maj nu istället då.

Ska göra som syrran strax. Dra täcket över huvudet och tycka lite synd om mig själv..



Shit ingen bikini...

Jag gillar och laga mat. Vill gärna. Men svara ärligt nu: finns det fler än jag som totalt tappar sugen när man bara kommer på tanken om hur jäkla skitigt det är hemma? För mig finns det nog inget mer motbjudande att börja dagens middag med att städa i köket. Torka bänkar, plocka bort skitig disk, torka av bordet mm.. Nähä, då får det bli fil och macka.

Imorgon natt åker vi mot varmare breddgrader. Jag insåg just att ingen av mina bikini bhar passar. Var i V-by idag och där har de inte fått in några bikinis än. Hur i hela friden löser jag detta? Jag kan ju inte vara på lanzarote en vecka utan att bada!! Speciellt inte när jag har en badtokig dotter... Bra tips eller råd mottages snabbt men gärna!


Nu har vi iaf städat här hemma. KÄnns otroligt konstigt att Ia inte är hemma en vanlig "dagiskväll". Men farmor och farfar ville ju låna innan vi åker och det var helt okej, då hann jag städa av. Börjat packa så smått, men nu lamslogs jag av bikinipanik. Herregud. Vad gör jag?


OaO / Anna

Påsken slut och vi drar mot dalarna..

Ja, får ändå summera påsken som en väldigt bra helg. Har känts som vi har hunnit träffas, familjen min. Efter två veckor med dygnet runt jobb känns det varken som jag träffat P eller E så mycket. Så det har varit grymt skönt att bara vara hemma och njuta av min fina familj. Inte för att vi gjort speciellt mycket, men hunnit kratta gården, njutit av solen, cyklat på vägen, grävt i sandlådan, ätit gott, haft kalajs för Petter som fyllt år och grillat med grannarna.. jo men vi har nog gjort en del ändå!

Ikväll blir det räkmacka och Johan Falk. Imorgon drar jag och elvira med Emma mot Dalarna. Ska bli kul. Kommer dock sakna Petter, men jag tror att han kommer njuta av att få vara ensam och inte ha någon som tjatar om att han ska gå och sova hela tiden;) Haha!
Det blir bara tills på lördag för då kommer vi åter och ska förbereda oss för resan som startar på fredagen! Härligt!

Har rätt mycket jobb att göra, men jag plockar med mig upp till vansbro. Brukar inte vara så svårt med barnvakt där!
Är rätt stolt över att jag satte mig och skrev en hel studieuppgift idag. hade iofs planschen klar redan men två sidors text och litteratur genomgång har jag klarat av. Ska finslipa lite och sedan skicka in. Lika bra att bli av med den! Nu är det bara examinationsuppgiften kvar och tyvärr ska den in innan Lanzarote. Men det får lösa sig. Ska väl gå bra det med. Jag får vara nöjd om jag klarar kursen! Jag har ändå jobbat heltid, varit gravid och mått skit, varit mamma och fru samtidigt som jag faktiskt har fått lysande feedback på mina uppgifter hittills så vad skulle det egentligen göra om jag bara klarar av de sista två? Jag får lägga ner mina krav på mig själv för ett tag!

Nähä, hänga en tvätt var det!

Kram på er! / Anna

Fick förresten besök av Lizette idag, hon har varit hemma över påsk, jag är säker på att hon kommer fixa de tre månader drygt som det är kvar av deras tid i Norge! Och vi längtar redan tills de kommer hem på riktigt!


Ensam mitt bland allt folk..

Har ni känt det nån gång? Att trots att det är massor av människor omkring er så känner ni er ensam?

Läkarbesöket i torsdags gav mig lite att fundera på. Ev blir det planerat snitt direkt. I v 39. Vet inte hur jag ställer mig inför det. Faktiskt lite lessen tror jag. Kanske därför mitt humör är otroligt lågt just nu..


Emma är här och det är iaf great!


Ciao !

Påsk

Jahapp, sitter och är precis klar med frukosten. Har nyss skickat iväg världens sötaste och stoltaste påskkärring till dagis. Jag slutar inte att förvånas, var rätt säker på att hon skulle vägra sätta på sig några påskkärring kläder, det är ju så hon brukar vara men egentligen tänkte vi bara packa ner förkläde och sjal i väskan, men nähä du, hon skulle ha det på sig! Så stolt så! Och så söt!

Jag ska strax bege mig mot vimmerby och ett läkarbesök. Vet egentligen inte om vad men det skadar väl inte att gå dit. 

Sen vidare till jobbet och sedan hämtar jag lillskrutt på dagis och då beger vi oss till vimmerby igen för att påskhandla och fixa lite ärenden.

Ikväll kommer emma och idag börjar ett fantastiskt skönt påsklov! Har iofs rätt mycket att jobba och plugga men ändå, jag får vara hemma!


Glad påsk på er!

Ska bjuda på bilder på påskkärringen min senare!

Kärlek / Anna

RSS 2.0