Massa bebisar

Ja idag har vi haft besök av tre mammar plus barn från föräldragruppen. De första kom redan vid nio och de sista åkte hem vid halv tre. Så det var fullt ös nästan hela dagen. Efter att ha lekt och stojat hela dagen somnade Elvira så sött när vi blev ensamma igen. Tror mamma slumrade en stund oxå!;) Skönt!
När vi vaknat och ätit gröt gick vi ut på promenad med grannarna. Albin är så duktig att cykla nu så vi får ligga i för att hänga med!
Sen gungade jag och Elvira och gick bort till hagen och klappade hästarna. Idag var hon lite modigare! Sen hem och började laga mat. P kom hem så han tog läggningen med lillan medan jag gjorde färdigt i köket. Efter maten åkte han hem till sina föräldrar för att få hjälp att få av vinterdäcken som fastnat på nåt sätt.. kom precis tillbaka.
Jag har duschan, målat naglarna och kollat mailen.. Ska nog krypa ner ganska snart. Är trött. Och imorgon har vi fullspäckat schema. Skönt att det är röd dag och ledigt för P på torsag. Då ska vi förhoppningsvis städa altanen.

Så nu har ni fått en liten uppdatering på vår dag. Hoppas alla ni har haft en bra dag oxå

God natt!

Intervju

Ja ännu en måndag. Som vanligt har vi avverkat babysång, och idag hade elvira hur kul som helst. Hon lekte, hon pratade och kröp omkring. Jätteduktig var hon. Men när vi sjöng om solen som går upp så tyckte hon inte om att bli "uppkastad" i luften, då skakade hon och kramade mej hårt.
Sen lyckades vi under en timme på stan tappa bort snutten två gånger!! Men lika olycklig som vi vart när vi tappat den lika lycklig blev vi båda gångerna när vi efter att ha gått i våra spår lyckades hitta den! Hur hade det gått annars?!

Ska snart iväg till Hultsfred på intervju för tjänsten jag sökt.  Spännande! Blir nog kanon hursom!

Hade ju planerat träning ikväll men får väl skippa den och köra på onsdag istället. Huvudsaken det blir minst två gånger i veckan. Är så skönt. Igår cyklade vi en och en halv mil så det får väl räknas som lite träning det med! Mysigt var det oxå! Kul när hela familjen gör något ihop!

Tack grannarna för väldans god mat! Mums!


Ciao!

längesen..

Ja, då var man hemma igen då efter en vecka i härliga dalarna. Det är där jag hör hemma. Så känner jag verkligen. Den här resan till småland är något jag gör just nu. Men som det känns så är Dalarna hemma för mej. Jag är en kulla.
Vi hade det underbart i Sälen, strålande sol och mycket snö. Fick åka skidor två hela dagar då mamma inte åkte och tog hand om tjejan. Hur kul som helst! Jag och mina systrar i backen, perfekt!
Vi kom hem i söndags, resan gick bra. Sen dess har vi varit på babycafe, bvc, föräldragrupp, i hultsfred på mitt jobb, hos Johanna och Ebba och idag har vi hunnit med grannarna!
E vägde nu 10240g, så vi har sprängt tiokilosstrecket. Hon drar i väg på längden oxå, är uppe i 74 cm! Lång tjej.
Lena har åkt i väg till sin syster nu, så det blir en ensam helg. Så skönt att ha henne här och bara kunna vara. Världens bästa granne.

förresten så var Axel här igår och gjorde läxan och spelade tvspel. Kul! Jag tycker om mitt Vibofolk!     


Nix nu är det ut i solen som gäller medans E sover!


Ciao!

Dalarna

Trots allt hemskt som hänt här i Dalarna nu på slutet så känner jag mig underbart trygg när jag är här. Vi överraskade och kom i söndags runt sex tiden. Resan gick bra, lite gnäll sista tio milen, men det är ju inte så konstigt. Sitta själv i baksätet i fem sex timmar, kan förstå att det blir långtråkigt. Min tjeja var jätteduktig!
Sedan vi kom har vi hunnit med att träffa farmor en snabbis, ska gå dit mer imorgon, mormor och morfar likaså. Icka och Oscar var här igår, jätteskoj. Stora killen nu ju! Vad fort det går.
Idag har jag varit och fikat med Emma, och på kvällen var vi och hälsade på hemma hos henne och erik och sedan hos Johan. Kul.
Imorgon ska vi först till farmor tror jag, och sedan ska vi luncha med Johan när han slutar jobbet. En del av hans present, lillebror fyller ju på lördag. Och Lena på fredag!;)
Ska bli kul att luncha tillsammans, längesen vi gjorde något bara vi. Och Elvira tycker så mycket om honom. Det märks. HOn blir glad och sprallig när han kommer!

Sen kommer nog smålänningarna sent imorgon kväll och på torsdag bär det av till Sälen. Ska bli jättekul. Det är så mysigt med fjällen. tur att båda våra familjer ser till att åka en gång per år åtminstonde. Perfekt för oss. Elvira ska bli kung på skidor, eller bräda om pappa får bestämma!!

Nix nu ska jag krypa till kojs. Förresten har E varit jätteduktig på nätterna sen vi kom hit. Första natten åt hon en gång och sov hela natten tills sju i sin säng. Andra natten åt hon oxå bara en gång men ville sova hos mamma efter kl ett. Helt okej då hon sedan sov som en stock tills kl var sju i morse. Hoppas det håller i sig! Mat en gång per natt är som himlen för mej!

Ciao!

Jag vill hem till alla

OOOOO vad jag vill åka upp till dalarna imorgon. Men jag kan verkligen inte ju. De har inte bestämt sig om de kan/vill följa med och det känns ju idiotiskt att åka om jag inte vet att P och A kommer upp utan att behöva ta egen bil. Då blir det ju att betala en och en halv resa för oss och det har vi inte råd med. Vi har ju knappt råd att åka överhuvudtaget, det blir att nalla av sparade pengar.
Vad jobbigt det är att bo så här. Jag vill bo nära. Jättenära. iaf så man inte behöver känna ångest över att det kostar så mycket. Det ska ju vara roligt och glatt att åka.

Idag är jag bara sur och irriterad över allting. Det känns som jag inte gör annat än städar städar och städar. Igår dammade jag och dammsög hela huset, imorse såg det ut som det gjorde i förrgår igen. Jag förstår inte att det ska vara så svårt för oss att hålla ordning. Det knäcker mej att städa så himla mycket. Jag vill ju hinna njuta av min tid med Elvira oxå. Den här heltidsgrejen är ju snart slut. Då har vi bara kvällar och helger att mysa. Suck. Men jag har ju själv gjort valet och jag tycker det är mycket bra att P ska vara hemma med. Hon måste ju få ta del av oss båda. Hon har ju två föräldrar. Nu känner hon ju mej bäst så klart, eftersom jag varit hemma snart ett år, men då får hon ju chansen och lära känna P oxå. Det är bra. Mycket bra.


Jag vill hem. Till mamma och pappa, till E och E  till J. Till farmor och mormor och morfar. Till Icka och Oscar. Till alla. Varför ska det var så svårt?

Ciao!

Min dotter

Jag har det så bra. Jag är så lycklig. Jag har världens finaste lilla dotter. Det har gått nästan nio månader sen hon kom till oss. Vad vi hade längtat! Hon är så fantastisk, helt helt underbar. Jag kan bara ligga och titta på henne när hon sover, så söt, ett sånt mirakel.
Vi har varit på babycafe nu på förmiddagen, det är så roligt nu när alla barnen börjar bli lite större och har så roligt tillsammans,  när vi mötte maria och gry och Elvira fick syn på Gry så lyste hon verkligen upp och började veva med armarna som hon gör när hon blir glad. Det är så roligt att se! Hon är lycklig min tjej tror jag. Glad och lycklig!
Efter handling i stan så åkte vi hemåt och nu sover hon tungt i sin säng, det tog knäcken på henne att leka i flera timmar!
Jag har precis käkat lunch. Grönsallad med en bit kycklingfile och en frukt och ett glas vatten. Vad duktig jag känner mej.
Ska träna ikväll oxå, Emmas pass, det allra bästa. Längtar faktiskt. Elvira är hos farfar en stund då tills Petter kommer hem från jobbet. Vi ska nog cykla dit bort. Roligt med nya saker att göra. Hoppas även på fint väder tills imorgon för då har vi inget planerat alls, så är det soligt och skönt ska vi vara ute en hel del, gunga och busa.
Om typ fem månader börjar jag jobba, kommer sakna alla underbara dagar med min tjeja, men samtidigt ska det bli skönt att komma iväg och göra lite nytta! Men kvällar och helger kommer ägnas helt åt min fantasktiska tjej! Mammas gullunge!

Om en vecka och två dagar åker vi till Sälen, jag LÄNGTAR!!

Hur jag är

Grannens syrra hade gjort ett test.. blev oxå sugen. Jag älskar test!
Sån  här är jag enligt testet:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg.

Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar.

Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Jag vet inte. är det jag? Det får väl andra avgöra! Kul var det iaf!


Dan före petters dag..

Japp, imorgon fyller älsklingen år. 25 stycken. Hans dag, absolut! presenter är klirrat och klart, skönt!
Idag har vi inte gjort mycket än. Jag hade migrän när jag vaknade så petter var snäll och tog med elvira upp och när han sedan kom in med henne till mej när han åkte så somnade hon snällt på min arm och sen sov vi i två timmar till. När vi då vaknade var kl. halv tio och min migrän var som bortblåst! Snäll bebis jag har! Sen gick vi upp och lekte i ias rum, spelade piano och käkade mellis. eller jag käkade ju frukost.
Sen satt vi vid datorn ett tag och tittade på webcam med syrran. Nu sover skruttan igen och jag har äntligten gjort mej i ordning.

Vi ska in till stan sen runt två och hälsa på Anna. Hon har ju flyttat in i sin nya lägenhet. Ska bli kul. Petter sa de hade fått in nån snygg klänning på jobbet så jag funderar på en vända dit med. Skulle inte vara fel!
Sen måste vi handla tills imorgon med. det ska ju bjudas smörgåstårta här på kvällen. Plus att det är Talang 08 som börjar och första avsnittet är ju det från Falun där jag och mina systrar sitter i publiken. Ett måste imorgon kväll alltså!

Ciao!

Barnfri..

Ja idag har jag varit utan Elvira nästan hela dagen. Vid nio hämtade farmor och farfar henne och hon skulle åka med dem till arlanda för att hämta Anton som kommer hem efter två månader i Thailand. Hon kommer nog inte hem än på någon timme heller. Konstigt.

Min dag har sett ut så här: När elvira åkt åt jag frukost och sen drog jag igång och storstädade hela huset. Var effektiv och efter lunch hos grannen så avslutade jag med dammsugning och skurning. Därefter duschade jag av mej allt städdamm och sen begav jag mej till Hultsfred och storhandlade på Willys.
Hemma igen och lite mellanmål och film tills nu. Skönt. En Annadag. Behövligt. Känner att jag har massa nya krafter att ta tag i med igen nu. Vad enkelt det kan var egentligen.

Imorgon ska vi in till stan och hälsa på en kompis till oss. Som fick barn två dagar efter Elvira. Kul! Både för mej och för Elvira. Resten av dagen blir nog lugn. En promenad på em kanske om det fina vårvädret håller i sig.

Det går fortfarnade bra med min nya matkultur! Jag tycker att jag är riktigt duktig. Bara det ger resultat nu oxå. Annars blir jag väldigt ledsen.

Nix, nu måste jag gå ett varv i vårat fina nystädade hem. Jag trivs!

Ciao!

RSS 2.0