Nu kör vi!

Kylen är rensad. Matlådorna för veckan finns nästan färdiga. Huvudet är redo. Japp. Nu kör vi! Fitnessfighten månad två, here we come!
 
Härligt att ha Frida att köra tillsammans med, mycket lättare när man är två som peppar och deppar ihop! Kommer ihåg att jag tyckte det var jobbigt första veckan i juni. Men på något sätt känns det lättare den här gången. Jag vet ju att jag har klarat det en gång och jag ska klara det ännu bättre den här gången. Ska kolla upp exakta siffror men har för mig att jag förlorade  drygt 4 kg i vikt under juni. Samt dryga 10 cm i midjan. Den här gången har jag tagit mått på mig själv på alla möjliga ställen. Vader, lår, överarm, rumpa, byst och midja. Målet med månaden är att nå längre än jag gjorde i Juni. Alltså mer än 4 kg bort och mer än 10 cm. Det vore grymt!
 
Planeringen för veckans mat och träning tror jag kommer funka. Träningen ser ut så här:
Måndag: Kväll, när barnen somnat.
Tisdag: På gymmet efter jobbet.
Onsdag: Skoljoggen plus gymmet innan konferensen.
Torsdag: Kväll på gymmet innan hemfärd efter utbildning (OM petter kommer hem i tid)
Fredag: Hemma på kvällen.
Lördag: Morgonträning
Söndag: Morgonträning
 
Jag har sex matlådor uppvägda och klara. 70 g kokt pasta samt 150 gram nötfärs med lök och krossade tomater. Kryddat med chilipeppar och vitpeppar.
Kesella finns i kylen och frysta bär i frysen. Knäckebrödet finns redan på jobbet och skinkan inhandlas på vägen dit. Vattenflaskan är nedpackad och jag är så redo som man kan bli.
 
 
Den här helgen känns mest som att jag vill glömma. Har knappt varit hemma. Höjdpunkt dock med restaurangbesök med svärföräldrarna igår kväll. God mat och mysigt att slippa fixa allt hemma för en gång skull.
Det gör vi om. Snart.
 
Stina vägrar sova och ligger i min säng och väntar på att jag ska komma och krypa ner. Så det ska jag göra nu. Hon har lärt sig?! ett svärord idag. (f-n). Tydligen tycker hon det är skitkul att säga så hon har sagt det hela eftermiddagen. Plus att vi nyss stod utanför sovrumsdörren och lyssnade när hon sjöng just ååå f-n ååå f-n. Herrejösses! Lilla busfrö!

Ia hostar för fullt inne hos sig, undrar om det är något på g? Men hon hostar ofta på nätterna och sedan är det inget på dagarna. Jag håller tummarna för att vi ska slippa sjuka nu. Jämt så klart men jag känner inte att jag vill ha några förkylningar i oktober. Jag känner att jag vill bli lättare i oktober. Både fysiskt och psykiskt. Kan oktober bli den månaden?

Jag avslutar månaden med att fara till Dalarna. Mitt härliga dalarna. Känns bra att resan sammanfaller med slutdagen av FF. Det känns lättare då. Att ha något att se fram emot.
 
Nähä. Sängen it is.
 
God natt!
 
/A

Lördagkväll

Vi har ätit middag på brygghuset. En god ryggbiff blev det för min del. Tjejerna var överlyckliga för sitt val: pannkakor! Petter åt fisk.

Tjejerna sover gott i sina sängar. Jag har krypit ner under täcket och hyrt "en gång i Phuket" på teliaboxen. Choklad o pepsi. Sen ska jag sova. Länge.


God natt!


Trött!

Jag har som sagt en tuff vecka. Vi arbetar med ett utbytesprojekt med en polsk skola och just nu är de här och besöker oss. Det är mycket att styra med, mycket ansvar, mycket stress. MEN mycket roligt och givande! Det känns i hjärtat när mina elever lyser av stolthet då de kan klara sig med engelskan. De måste o de kan! De växer i sin språkutveckling och känner det själva. Viktigt.


Är precis hemkommen efter en lång dag på jobbet. Utbyte, apt och slutligen plameringsmöte o middag med de polska lärarna. Väl hemma möts jag av den här bilden som ni ser nedan. De bästa tjejerna jag vet. Som verkligen är bästa vänner. När mamma o pappa är borta ska de självklart sova tillsammans. Den här gången i Stinas säng! Älskade ungar, ni gör livet värt att leva:)


Tuff start på veckan

Om jag är vaken på söndag är det något fel. Med det här tempot som den härveckan innebär undrar jag om söndagen ens kommer.

Ser fram emot två dagars utbildning nästa vecka.

Är nöjd över att jag fick mej en springtur tillsammans med tjejerna ikväll.

Har sån frossa just nu så att jag skakar även under två duntäcken o två filtar.


Mammas stora hjärta. Mitt hjärta blöder.

Elvira såg en fin tjej på TV ikväll. Hon kröp upp i mitt knä och sa att den tjejen var mycket finare än henne. Nähä sa jag, du är ju precis lika fin! Du är ju finast i världen!
Nej mamma. Hon är finare. Hon har finare hår och inga eksem.

Det visar sej att Elvira fått höra på dagis att hon inte är lika fin som dr andra för att hon har eksem.

Jag tjuter nu när jag skriver detta. Det blöder verkligen mitt hjärta. Hur grym kan världen bli?

Min älskade unge, finast i världen. Hur ska jag kunna vara tillräcklig?



Fredag

Imorgon är det fredag i min familj. Härligt!


Stina två år

För två år och en halvtimme sedan träffade jag Stina på riktigt för första gången. Kan tänka mig att för exakt två år sedan så låg hon på mitt bröst och gjorde både mig och hennes pappa mållösa av kärlek. Älskade Stina! Vad fort tiden går!
 
Från att ha varit en liten bebis har du nu blivit stora tjejen. Två år. Fram till för en månad sedan så var det aldrig några problem att lägga dig. Välling i flaskan, godnatt puss och kram och ner i spjälsängen. Sedan sov du hela natten där utan ett ljud! För en månad sen hände något. Du ville inte sova och vi tänkte att det var dags att byta till vanlig säng. Det har du nu men läggning och sovning är inte alls lika smidig och lätt som innan. Vi får ligga med dig på kvällen, helst mamma, och det kan ta från tio minuter till en timme. Du vaknar alltid på natten och får då komma in till mamma. När pappa är borta och jobbar händer det ibland att både du och syrran får somna i mammans säng och sedan sover vi tillsammans hela natten. Det går bra, det är mysigt och mamma känner sig lung när ni är  nära!

Du pratar så det står härliga till, massor av ord och meningar. Meningar med fyra, fem ord hör numer till vanligheterna och du gör dig oftast förstådd så du blir sällan frustrerad. Gör du det inte språkigt så tar du oss i handen och visar. För en månad sedan så du för första gången "ninna ässar sin mamma", och mamman kunde inte blivit lyckligare i hjärtat! Du säger ofta "min pappa petter", och du säger min om nästan allt. Min farfar, min morfar, min ia. När pappa inte är hemma kan du ändå säga "Min pappa petter" och så låtsaskramar du!

Du fick en dockvagn i present och den har du lekt med sedan du fick den i lördags. Varv på varv får dockorna åka och du packar i väskan och berättar att du ska åka till morfar.
Sedan i somras leker du mycket i lekstugan, bjuder oss på "affe" och fixar tårta och bullar. Du gillar att läsa och tycker oftast att mamma och pappa läser för sakta för du vill gärna bläddra i förväg. Bilar är fortfarande roliga även om du nu är lite rädd för riktiga bilar och annat som låter lite högt och konstigt.
 
Du gillar att vara på förskolan och är noga med att få öppna grinden, både när vi kommer och när vi går. Du berättar ofta vad du gjort på dagis och ofta pratar du om din kompis Märtha.

Du är fortfarande morfars tjej! Även om vi inte ses så ofta och man kunde tro att du skulle hinna bli lite blyg mellan gångerna så stod du i altandörren i fredags kväll när mormor och morfar anlände och ropade; "min offa"! Gissa om han föll pladask!
 
Fortfarande har du tid att sitta still hos oss och mysa. Du gillar att krypa upp i famnen och gosa en stund innan du springer iväg på nästa äventyr.
Du kan räkna till tre. och så lägger du till åtta därefter..
Du sover middag fördetmesta, en halvtimme när du är på dagis!
Du älskar att borsta tänderna.
Du vill ha trosor utanpå blöjan.
Du går in på ditt rum när du blir arg och du är mycket bra på att se arg ut.
Du visar gärna hur stark och stor du är
Du börjar visa att du är en tvååring och testar ofta gränser och "kan själv" ofta. På både gott och ont!
 
Hursomhelst så är du våran lilla solstråle. Oftast glad och go och med en härlig utstrålining och energi! Din allra bästa vän är din storasyster och det är häftigt att se den kärlek som finns mellan er!
 
Skrutt! Jag älskar dig!
 
 

<3

Vaknade plötsligt med ett ryck. Kan inte somna om. Känslor som gör sig påminda. Säker på att mitt huvud kommer ihåg. För två år sedan, ganska precis, vaknade jag med ett ryck. Vattnet hade gått.

Bredvid mig just nu ligger min lilla prinsessa som fyller två år idag! Det känns som alldeles nyss du kom men även som att du alltid varit med!

Lilla Stina! Grattis på födelsedagen! Mamma älskar dej!


Hey soul sister

Åker o hämtar syrran! Till slut kom hon fram:)! Lycka för mej<3 som jag längtat!


Pang!

Å därvar fällan puts väck. Något springer i taket. Det låter stort. Eller är det för att det sitter fast i en fälla kanske?! Huuuu


Omysigt

Otroligt omysigt är det att upptäcka att man har sällskap av en liten råtta på övervåningen.

Tack för fantastiska grannar som trots panik hjälper till att ladda en fälla o ställa den på utvalt ställe.

Tror det blir sömnlöst i natt. Vet hur högt jag hoppade inatt när fällan slog.

Huset MÅSTE bli klart nu.


Hopplös

En dag som började illa o slutar med att Stina vägrar sova. Jag längtar till duschen o kvällsmat. Huvudet spränger o det tar för j-kla lång tid tills det blir fredag.


Skynda skynda

Kan det bara bli den 14 september. Jag längtar efter mamma o pappa så jag håller på att spricka:)!


RSS 2.0