valborg

Jag och petter sitter i sofffan och spelar gitarrhero! Egentligen finns det en lång lista på saker vi borde göra. Men det här är viktigt oxå!

Ia är hos farmor och farfar för att vara ifrån oss två nätter... läskigt! Haha hon kommer ha det så bra där! Helt säker. Men jag kommer sakna henne jättemycket, min lilla älskling. Hon är fantastiskt! Vi har haft puss och kramkalas hela eftermiddagen, är så underbart när hon tar sina händer sätter de på mina kinder och säger "maaaammmaaaa"!! Lägger huvudet på sned och bara ler sitt underbara leende! Kan man annat är älska denna lilla tjeja! Min Dotter!


Jennie och Mange kommer över snart och lägger upp lite riktlinjer för imorgon. Sen blir det nog att betala räkningar, mysa i soffan efter dusch och sedan hyfsat tidigt i säng!

Lång resa imorgon!


Trevlig valborg!

/ Anna

Inte gnälla.

Nej man ska ju inte gnälla, man jag är så förbannat trött.

Hur bra som helst

Ja hur bra är det inte att ha vänner som Therese? Imorgon ställer hon upp och är barnvakt åt elvira som varit febrig idag och inte får gå till dagis imorgon. Skitschysst! Vi hade båda mycket på jobbet och tack vare therese så kan vi åka och jobba. TACK SNÄLLA DU!

Dagen har gått bra, lite kärvt, men det hade jag ju räknat med! Klar med de skriftliga omdömena dock! Borde egentligen firas, men det enda jag orkar ivkäll är att borsta tänderna!


Natti!

god morgon!

Shit, klockan är halv sju och jag är redo för att åka till jobbet. Bestämde igår att jag precis som då skulle iväg tidigt så jag hinner få något gjort. Det är rätt sjukt. Att jag måste jobba en timme tidigare än jag ska på morgonen bara för att ändå inte hinna med det jag borde!
Ikväll är det föräldramöte med, så jag ska sitta kvar två timmar efter att jag egentligen slutat och skriva omdömen, de ska vara inne på torsdag, och sedan gå dirket upp till mötet. Räknar med att vara hemma runt halv tio-  tio. Lång dag med andra ord.

Viktväktarna gick sådär igår, minus i protokollet igen, vilket var skönt. Men inte så mycket. Har iaf bestämt att till nästa gång är det två kilo som gäller. Det bara är så! Jag ska ju i min klänning i sommar!;)


Nähä, dags att dra men till er alla, ha en fantastiskt dag!

/ Anna

Jag tycker!

Ännu en helg är snart förbi och tiden bara rusar mot vårat underbara bröllop! Men å andra sidan minskar tiden snabbt och det är mycket att göra innan dess. Både på jobbet och hemma.
Sex veckor kvar till jag får sommarlov! Den du! ;)

Jag har insett en sak som jag uppskattar! Nämligen när det är enkelt.
i går så hade vi gäster, vi var en hel del. Jessica och Per och deras tre kids, therese och simon och Otto och Hanna. Vi träffades vid fyra och grillade, åt på altanen och det var gudomligt gott. Jessica bjöd på god, och helt okej ur VV synpunkt, efterrätt!
Anledningen till att vi träffats var att ha en spelkväll, det kom på tal när vi bowlade med IFK och igår var det alltså dags. Vi roade oss med mycket skratt och tårar fram till klockan halv tolv?! ( Tror jag.. glömde kolla på klockan när de gick) och hela den tiden så roade deras barn sig helt själva! Deras barn är mellan tre coh nio år gamla, tjejan den minsta lekte i Elviras rum satt i soffan och tittade på, de andra två var på ovanvåningen och spelade tvspel och såg på film. De kom bara ner när de var törstiga eller ville ha hjälp av Petter! Jag är impad, sånna barn vill jag åxå få! Vilka kiddos!

Sen idag, dags för käk, precis när Petter slog telefonnumret bort till Jennie och Mange så ringer Jennie och frågar om vi oxå är hungriga och vill komma och grilla. Ja men visst, plockar ihop det vi har i skåpen och går över. Det var bestämt sen innan att vi skulle träffas idag för att planera helgens resa. (Tyskland here we come! ). Men ändå, inga måsten inga krav. Jennie och jag kanske inte hörs på två veckor, tre veckor ibland, men sen när man har den där stunden över och tar en promenad tillsammans så är det precis som det var när man träffades sist! I love! Det mår jag bra av! Enkelhet och kravlöshet!
Jag har tack och lov många sånna vänner och det är jag otroligt glad för!

Elvira sover redan. Hon är inte alls pigg, igår var hon på topp men nu i eftermiddag så har hon varit febrig och rosslig. Stackarn! Hon var tapper hos Jennie och Mange och satt i sandlådan och lekte, ibland med grabbarna och ibland helt själv. (Grabbarna är förresten helt fantastiska oxå, Axel han tar hand om Elvira, hjälper henne och leker med henne! En riktig "storebror") På slutet så satt hon och somnade i mitt knä. Så vi gick hem och stoppade henne i badet, vilket behövdes, vattnet blev svart;). Sen efter insmorning, penicillin för sista gången, tandborstning, alvedon och välling så blev det sängen. Och de små blå sov redan efter tio minuter! Tyvärr somnade mammas blå oxå en stund så nu går viktig jobb tid. Har 46 prov och 30 recensioner jag behöver ta itu med innan läggdags. Plus duschen och helst lite mys i soffan oxå.


Hoppas ni passat på att njutit i helgens finväder!

förresten är vår altan sommarfin nu! Hur underbart är inte det!?


/ Anna

Påsklovet som försvann!

Söndagkväll, det är ganska tyst i huset. Tv:n surrar lite, diskmaskinen surrar till då och då men annars tyst. Petter är iväg och kör några grejor hem till familjen samt galler till Manges blivande "valpgård". Elvira sover i sin säng, gick bra att söva henne där bara genom en liten muta om bokläsning! Jag tänkte skriva några rader här innan jag ska ta mej en riktig soffkväll!

Som rubriken antyder är det lite så det känns, vart tog påsklovet vägen?! När jag gick hem för lov var jag trött, det är jag idag med! Jag tänkte mej sovmorgnar och lite egen tid för att fylla på reserverna av energi för att slutför detta läsår. Men det har varit lite av den varan.
Först åkte vi upp till vansbro. Jag och Elvira. vi åkte tåg och trots att det gick bra att åka så var jag rätt trött efteråt. Klart det är en anspänning så.. Hemma så hade vi massor att styra med. Hälsa på vänner och släkt, middagar både här och där. det vart inga sena morgnar och inga sena kvällar heller för den delen. Men det var absolut trevligt!

Tåg hem igen, senare tid den här gången, och när petter och anton hämtade oss i linköping var klockan redan åtta. Trött! Mycket trött. Hade hopp om att få lite egen tid på torsdag eller fredag men eftersom petter varit sjuk under veckan så fick han lov att jobba dessa dagar, och dessutom orkade han inte mycket när han kom hem. Ifredags så grillade vi dock med grannarna här, mycket trevligt. Tror de gick hemåt vid halv tolv?! Och då blev det sängen ganska snabbt. På lördag fick petter trots sjukdom för sig att åka med en kompis till borås och hämta en bil. Optimist som han alltid är så inbillade han mej att de var hemma igen till ett och att då skulle jag minsann få min tid! Men suck så fel han hade, fyra kom de hem. Då blev det bråttom att handla och fixa Elviras packning. Hon skulle sova hos farmor och farfar eftersom vi skulle med IFK och bowla i stan. När vi kom tillbaka efter att ha lämnat henne slöade jag i soffan med min bok i en halvtimme innan jag kom på att jag bara hade 20 min på mig att duscha och fixa mej innan bilen skulle hämta oss! Haha, jag hann! Vi hade trevlig på bowlingen trots att det inte alls gick så bra som det brukar!

Jag sov till tolv idag! Gissa om min kropp behövde det, får erkänna att så pigg som jag kännt mej idag vet jag faktistk inte när jag gjorde senast! skönt! Iofs var jag vaken mellan 8 och 9 och läste ut boken. Men sen sov jag som en gris tre timmar till.
Jennie messade och vi tog en promenad på 45 tillsammans skönt! Sen tog vi med korv och potatissallad och gick över till Jennie och Mange och grillade till middag. Mumsigt! Blir oftast mycket godare när man äter med någon!
Hem och dammsög och skurade, duschat och sövt Elvira. Nu är vi ju tillbaka där jag började och där jag är nu!

Min kalender är rätt tjock de kommande veckorna. Om två helger drar vi till Tyskland för att shoppa inför bröllopet. Kul! Kul att åka med Jennie och Mange, blir en liten roadtrip på samma gång! Mysigt. Men som sagt, pga massa kvällsaktiviteter denna vecka så får vi helt enkelt se när det blir ett nytt inlägg här!


Natti på er! / Anna


Natt med barn x2

japp, inatt kommer Gustav att sova här, jättemysigt! Hans mamma ska till stockholm och hämta möbler och shoppa loss på Ikea efteråt. Så han stannar här tills tolvtiden då kommer hans farmor och hämtar tror jag.. eller om vi skjutsar!

Nu ska jag byta om så jag kommer i tid till gympan! Härligt!

Sen hoppas jag barnen somnar hyfsat så att jag kan få mysa med min sjukling en stund!


Kramar!

Vänner, kära vänner!

Ja det är allt tur att man har vänner!!

Tack fina Icka för idag! Var jättetrevligt att träffas och jag ser redan fram emot nästa gång! Inte allt för långt dit!


Imorgon blir det hemfärd mot småland igen, och sista delen av lovet blir hemma! Ska bli skönt. Att bara slappa. En tur till badhuset kanske?! Och grillning på nya soldäcket som petter gjort klart i helgen! Duktiga petter!

Nu ska jag surfa lite bröllop medan elin och anna underhåller lillskrutt!


/ Anna


regn!

usch och fy, vad hittar vi på nu då? Inge skoj att sitta inne hela dagen, då blir det en lång dag...


Vart tog det fina vädret vägen!?


Påsk i dalarna

Efter en resa på drygt sex timmar var vi äntligen framme i vansbro, dock ska sägas att Elvira skötte sig utmärkt hela resan. Klart som katten att hon var trött och uttråkad sista biten, det var ju jag med, men i stort sett inget gnäll eller gråt på hela tågresan, mammas duktiga flicka!!

Sedan vi kom i torsdagskväll har vi hunnit med massor känns det som, hälsat på hos emma, träffat mormor och morfar, mött elin vid tåget, varit hos farmor på påskmiddag med nästan hela släkten, gått runt saltvik, varit hos per och gratulerat och snart ska vi ha påskmiddag här hemma med janssons. Mysigt. Just nu sover Ia, det har gått jättebra att lägga henne och sova middag nu, jag har läst typ tre böcker sen lagt undan dem och sagt att nu är det sovdags, blundat och det har tagit en kvart max så sover hon. Mycket bra. utan välling! Perfekt! Hoppas det är en rutin som är här för att stanna.

Fint väder, mycket fint. Känner att jag har planer ínför hemma dagarna i slutet av veckan om det är så här fint, då ska altanen städas och sedan blir det grillat! Minst en dag! Mums. Jättesugen. Få se om man kan övertala dessa här att kanske ha grillpremiär redan imorgon!?

Klart vi saknar Peppo, det gör vi ju nästan jämt när han inte är hos oss. Men han verkar ha fullt upp där hemma så förmodligen hade vi inte sett röken av honom om vi var hemma heller! Så då kan vi ju lika gärna vara här!

Nepp, ska gå in och hjälpa till lite nu! Men hoppas alla mina vänner har en toppen påsk och att ni njuter av ledighet!

Småland och vi ses igen på onsdag!


Gla påsk! / Anna


SM GULD!

Lika glad när jag vaknade som när jag la mej! Det är ju sant! Färjestad, mitt färjestad blev svenskamästare igår kväll! Fantastiskt!

(sorry angelica... jag vet att det är tungt!;)

/a


Effektivitet!

Full av effektivitet idag! Härligt! Jobbar hemma och har avslutat att skriva sociala omdömen om min klass, fixat bloggar till alla åttor och bokat in ett studiebesök!
Nu håller jag på med NP uppsatser och det flyter på bra. Ska strax ta en liten paus när jag är klar med första klassen. Då har jag gjort exat hälften, vilket förmodligen betyder att jag hinner klart idag! Underbart! Då har jag bara bokrecensionerna kvar och de får jag ta nästa helg!

YEAH!!!

/ Anna

Måndagsmigrän

japp, från 8.10, lyckades hålla den stången till lunch. sen var det kört. Jobbade lite, log på soffan en stund, jobbade lite till, möte, soffan, jobba, väga, åt...= mådde bättre, hem, myste, volleyboll. Nu rätt okej ändå! men ska bli helt underbart att sova!

vi åker på torsdag!;)

/ A

intensiv lördag

Ia vaknade vid åtta, vi gick upp och gjorde frukost på sängen till p som fyller år idag! Han fick äta och mysa och öppna paket, (eller det var mest Ia som gjorde det!!). Sen gick vi upp allihopa och tog det lugnt ett tag. Efter att ha trilskats lite med att få på Elvira sina nya skor så kom hon och p iväg ut på gården och lekte i nån timme. Jag drog i gång storstädning med fönsterputs och hela faderullan!

P kom in igen och bytte om och drog iväg på samling för match, lämnade Elvira hos farmor och farfar på vägen och de tog med henne på långpromenad i det fina vädret. Under tiden hann jag slutföra min städning.

Vid fem kom släkten på besök för att fira P. fruktsallad med glass och tårta stod på menyn. Trevligt, de åkte igen vid sju och då fick jag mess från Jennie om att vi kunde komma bort och käka om vi ville. Tyvärr stod vi med tacofärsen och grönsaker färdigskurna men det löste sig så bra så att vi tog allt vårat på en bricka och gick hem till Höglunds och käkade en blandad buffe! Mums! Några glas vin och en förhoppningsvis färdigplanerad resa till Tyskland stod även det på menyn!
Det är härligt när man har möjligheten att vara så spontan, nu hade vi tur eftersom Ia sov sen middag så skötte hon sig exemplariskt trots att vi nyss kom hem! Nu ligger hon i våran renbäddade säng och snosar! Ska bli underbart att krypa ner där strax! Vill bara njuta av hur fint det är här just nu först! En liten stund i soffan och sedan är det dags för sängen.

kan inte fatta att jag bara har två dagar kvar på jobbet innan påsklovet! Skönt. Kommer behöva den där veckan ledig! Sen är det en intensiv tid fram till avslutningen, men rolig oxå. Och nu är jag helt plötsligt så mycket piggare, när solen lyser och dagarna är ljusare!

Hoppas alla har haft en underbar dag i solen!

Natti! / ANna

Älskar

Just i detta nu så älskar jag mitt hus fantasktiskt mycket! Det är rent. Och fint. UNDERBART! Tvätten hänger på sträcket ute. Ser underbart ut det med! Jag är glad!


Älskar

Just i detta nu så älskar jag mitt hus fantasktiskt mycket! Det är rent. Och fint. UNDERBART! Tvätten hänger på sträcket ute. Ser underbart ut det med! Jag är glad!


Trötter

Idag efter jobbet passade petter och jag på att storstäda övervåningen medan elvira sov middag. Vad fort det går om man är två! Och vad rent det känns. När man kommer upp för trappan riktigt känner man att det ÄR rent! Underbart, och imorgon kväll känns det likadant i hela huset! Fantastiskt!

Vi drog in till stan för att provköra några bilar. till och med jag blev faktistk sugen på ett byte. Inte för att ajg inte älskar min VoLVO men ändå! Det känns som det är dags snart. Hoppas P får positivt besked om jobb.
Kajsa och Ingvar bjöd på middag i stan, kebabsallad för mej! Mumsigt! Bytte elviras skor och var på ÖB och ICA. Sen hem och pyntade ett av äppelträden med fjädrar och lägga elvira. Det är tydligen en uppgift som bara mamma får göra! Så jag somnade visst oxå. Kom upp igen vid halv nio och sedan dess har jag sett på talang och hockey!! och nu på Carina Berg!
Det bästa ikväll....FÄRJESTAD vann! GÖtt! 1-1 i matcher och på söndag är det dags igen. Synd att jag ska dra upp till dalarna nu annars hade jag lätt tagit med mej Angelica och dratt till jönköping på någon match! Hade varit hur kul som helst!

Annars är jag fortfarande trött. Det har varit och är en jobbig period på jobbet. dock har jag bara två dagar kvar innan påsklov nu. Eller tre, men den tredje sitter jag här hemma och rättar uppsatser, det är okej. Då är det jag och mitt jobb, ensam. Det är skönt! Stor kopp te och täcke hela dagen men uppsatserna blir rättade! Sen åker vi. Jag och Elvira. Till Dalarna. Till hem. Jag längtar efter Emma och Elin så att det gör ont i hela mej, ska krama dem så hårt när vi kommer! Och alla andra oxå förstås. Men det är lite speciellt med systrar. Iaf med oss systrar Israelsson;)

Nepp nu får det bli lite bröllopssurfning och sedan sängen, tror jag gör Ia sällskap i hennes rum inatt!

Natti och trevlig kväll!

/a


Nere... :(

känner mig riktigt nere ikväll. Har många anledningar. Men störst är dagen på jobbet. Pga sekretess och grejor kan jag inte säga något mer än att det var tufft och än är det inte slut. Suck. det tar på mej.

Sen bara gick allt resterande idag på rutin, hjärnan var inte med längre. Vi åkte direkt till stan, Elvira skrek hela vägen. Träffade på Angelica och gustav, gick en sväng och köpte present till Petter, både från oss och från mamma och pappa. Köpte skor till Elvira som hon inte kan ha! Handlade mat och sen hem, byta om till gympakläder och gympade helt och hållet på rutin. Inget engagemang. Grät i soffan när jag kom hem. trött och slut och besviken.
På vissa. På vissa som har svårt att förstå. Det är trist.

Helgen ska bli skön. Städ och mys. Peppo fyller år. Storstädning och ev provköra bil imorgon och på lördag. Lördagkväll med god mat och gott vin. Bara P och jag. Längesen. Behövligt.

Natti!


RSS 2.0