Fixar

Sitter på Engströms o dricker kaffe i väntan på att bilen ska bli klar!


Onsdagsmys

Men jag längtar tills imorgon. Torsdagar är bäst. Även om ikväll bjuder på mästerkockar o Greys. Ja, ni läste rätt. Jag jobbar inte ikväll. Inte en sekund faktiskt. Ovanligt.

På fredag får jag nog träffa lilla Agnes för första gången, mys! Undrar vad Stina kommer säga?!

Ska packa ner me&i kläderna nu. Imorgon efter jobbet mot Målilla o Karol för en träff! Härligt:) ni skulle se nyheterna! Ååå så fina, bebissjuk blir man:)


Feelings!

Jag har inte mått så bra de sista dagarna. Har ont i magen o värk i ryggen. Förmodligen stress. Har betat av en del måsten nu iaf o det känns bra. Hänt en del saker som gör mig lite ledsen. Saker jag inte riktigt förstår o inte vet hur jag ska närma mig.

De här underbara vitsipporna fick jag av Kajsa i helgen. Ett härligt litet glädjespridande inslag i vardagen!

OM jag längtar till påsk! Sällskap av mina bästa föräldrar o lite senare emmis med:)


Anna=mamma, mamma=Anna

Titt som tätt, typ jämt, ber jag mina elever att uvärdera, att reflektera över sina ord, tankar och skrifter. För mig är det viktigt att utvärdera och att reflektera över vad som händer och vad man gör. Det tror jag är A och O när det kommer till att utvecklas.

Sitter hemma och jobbar idag. Har betat av stora högar med rättningsarbete som verkligen behövde göras. Nu har jag förmiddagsrast. Då tänkte jag passa på att utvärdera/reflektera över mig själv i min viktigaste roll här i livet. Nämligen som mamma.

Vem är jag som mamma? Hur är jag? Har jag förändrats?

Vi drömde oss tillbaka i helgen, jag och petter, till då när vi var alldeles nybakade föräldrar. När Elvira bara var nån dag. Vi konstaterade att det visst var en stor omställning såklart, att helt plötsligt fanns det en liten tjej som var så beroende av oss och vi kände henne inte riktigt. Men vi var slående överens om att vi inte tyckt att detta var jobbigt. Visst var det konstigt när hon var ledsen och skrek på nätterna. Vad skulle vi göra? Men genom att vara lugna och trygga i oss själva så löste sig det oftast av sig självt. Lite magdroppar för båda tjejerna har gjort susen när de har haft ont i magen. Jag tror att där i första bebislyckan/yran så var det så viktigt att vi kunde fortsätta som innan, att vi tog hjälp, att vi hade folk runt om oss som visade att livet utanför fanns kvar. Som kunde ta en promenad med vagenen , som så gärna ville bära och vara nära. Som gärna bjussade på lunch eller fika. Som pratade om allt mellan himmel och jord! Jag var ju lite handikappad de första vekorna iom snittet, och det jag kommer ihåg som mest frustrerande var att jag inte var så rörlig.

Elvira var under sin första månad till Liseberg och på veckosemester till Dalarana. Iom att det ser ut som det gör för oss, att vi har många däruppe som vill träffa och kanske inte alltid eller alls kan åka hit så är det självklart för oss att åka dit. Båda tjejerna har ju växt upp från att de bara varit någon vecka med att åka långt i bilen och det har nästan alltid gått bra. Med pauser och utan stress, bra musik/ljudböcker och en härlig inställning så är inget jobbigt!

Jag tror bland annat att dessa saker speglar mig som mamma, jag är (enligt mig själv), en mamma som inte låter barnen sätta några begränsningar för mig. Vill jag åka bil upp med kids till mamma och pappa då gör jag det, eller tåg. Det lsöer sig. Jag försöker ha inställningen att jag kan leva precis lika mycket nu som innan jag fick barn, det är bara ännu härligare att göra allt med dem.

Jag är en social mamma. Tycker om att umgås med kompisar och deras barn, precis som jag kan tycka om att bara vara vi och mysa härhemma.

jag förösker hitta mysiga rutiner och traditioner som jag vill att mina tjejer ska ha med sig genom livet. Jag tycker det är viktigt med gränser men har verkligen lärt mig att ALLA barn är olika. Jag blir irriterad på personer som ska tycka och ha åsikter, speciellt när de själva inte har barn/erfarnheten.

Jag tror inte man kan skämma bort barn med tid. Inte alls. Snarar kan man göra dem en stor otjänst genom att inte ge dem tiden.

Nu är kafferasten slut.
Rörigt, men för mig viktigt, att få fundera och reflektera. Vi har en trotsig liten 1 1/2 åring här hemma just nu. En tjej som alltid varit glad och tillfreds. Nu är världen upp och ner och allt är jobbigt. Det gäller att se tillbaka och se framåt. Det här är en period. Jag ska inte lägga så stor vikt vid den. Då tar energin snabbt slut Jag ska krama och gosa med henne, ge henne kärlek och tid. OM nån vecka är hon kanske tillbaka till sitt rätta jag utan att vi gjrot mer än så.

Elvira är snart FEM år. Nästa sommar börjar hon skolan. SKOLAN? Hon är så klok vår stora tjej. Klok och förståndig. Snäll och omtänksam.

tänk vad härligt det är att det första jag hör varje morgon är när lillasyster ropar på storasyster så det ekar genom huset: IAAAAAAA ommmmmmmm!!

Älskade ungar!

Summering

Idag har jag tillbringat många timmar framför datorn för att få till det sista vad gäller medlemsregistret för IFK. Shit vilken tid det har tagit. Dels tar det tid att organisera och lägga in nya medlemmar och få till familjer. Men sen är ju inte servern vidare snabb heller. Frustrerande. Idag var jag på väg att slänga ut datorn i ren frustration över att jag inte ville lägga hela fina dagen på medlemsregistret och att rätta filmanalyser.

Ni kan väl skillnaden mellan de/dem? Och Dom för den delen? Det kan mina sjuor nu iaf! Duktiga;)

Annars har helgen flytit på bra. Igår röjde vi vid stugan, småfixade här hemma och passade på att käka goo middag hos svärisarna och att bada kar hela högen. Vardagslyx verkligen! Stina är mer vild än tam i vattnet, så härligt att se! Och elvira simmar fram och tillbaka! Vilket härligt minne det måste vara att få med sig, att bada kar under bar himmel då och då. Och för att inte tala om sommrarna vid sjöudden. Förstår mer och mer på Elvira att hon älskar det stället! OCh det är ju inte speciellt svårt att förstå. Nu planeras det för övernattning under bar himmel i sommar!

Idag har vi fikamyst på däcket med Höglunds, promenerat och fixat i trädgården. Halvsovit en stund på soffan och lekt massor med tjejerna i Stinas nyfixade rum! Love!

Kvällen fortsätter i jobbets tecken efter att ha nattat tjejerna. Medlemsregistret ska bli klart för fakturering och jag har ett antal praobloggsinlägg från mina åttor som ska upp på deras nya bloggar! Lite fix och trix. Petter har hjälpt mig med en affisch till bakluckeloppisen med så de ska skrivas ut och anslås lite varstans i veckan!

Veckoplan:

Måndag: Jobb, Petter kommer hem på eftermiddagen. Myskväll!
Tisdag: Jobb, barngympa och toalettstäd.
Onsag: Jobb, mat hos Jennie och grabbarna, sedan genomgång av me&i kläderna med j.
Torsdag: Jobb sedan Me&i träff hos Karol. Petter kommer hem..
Fredag: Jobb
Lördag: två me&I träffar, tunapub
Sönag. Me&I träff


Nu ska jag fortsätta röja undan innan tjejerna kommer hem igen! De åker fyrhjuling med far sin!

Trevlig kväll!



Fint!

Promenad/cykeltur på kvällningen med de finaste jag vet! Jag tror faktiskt våren är här!!


Pappas tjej!!


Lycka

Feber i natt= hemma idag=välbehövligt!


Å gissa lyckan över att ha upptäckt vad vågen visade! Heja mej:)


Egoboost

Det är gött att få kred ibland.


Ja se hon cyklar!

Min stora underbara fantastiska underbara fina fantastiska dotter kan cykla! På min födelsedag såg hon till att knäcka koden! Bilden från i eftermiddag o mellan hostattackerna!


Too big!

Ikväll blev livet plötsligt lite för stort för mej. Grät så jag skakade i duschen. Varför? Ingen aning! Kanske trötthet, förkylning, mycket jobb, brist på familjetid.

Jag är ju så. Ibland brister det. Nu känns det lite bättre. Lite fokus på vad som måste göras. Nu kör vi liksom! I helgen är det bara skruttisar som gäller. Lovely:)


Natti!!


Sjukstuga!

Det började i torsdags. Elvira febrig o sov när jag hämtade på dagis. Har sedan dess legat mellan 38 o 40,5. Ibland pigg, ibland däckad! I eftermiddag fick Stina också feber, 38,5. Jaha. Välkommen igen då sjukstugan. Det är väl lika bra att välkomna den, att göra något åt det är ju hopplöst. Gissa att jag ser fram emot en början av vecka 12 som innebär VAB. Så imorgon får jag planera vikarielektioner. Jippie!

Idag har jag bytt sängkläder OCH tvättat duntäckena o kuddarna, gissa om det blir gudomligt att krypa ner ikväll!

Igår shoppade p o jag loss på stan! Konstig känsla att gå där utan barn! Ikväll laddar vi för hemgjord pizza, ett glas vin o gladiatorerna:)


Kolla!

Nån har haft tre jobbiga kvällar/ nätter.. Nu tar vi igen lite mystid o kramas massor!


Bullerbyn!

Vet ni att jag bor i en riktigt liten bullerby!? Sitter här och jobbar vid köksbordet, ljusen är tända och när jag tittar ut ser jag att de är det hos grannen också. En hund skäller till och ett barn ropar. Hemtjänstens bil kör förbi annars är det ovanligt med andra bilar än vi som bor här. En by med 13 hus. Just nu 7 permanent boenden. 6 barn. Helt underbart. Ny barnfamilj på g inom nån månad. Vilken idyll mina barn får växa upp i.

Inne hos mig har jag just nu mängder med underbara tulpaner. De lever vidare från förra veckans födelsedag. Underbart. Det är städat, undanplockat så när som på ett par leksaker som blivit kvar på rumsgolvet efter läggningen. Barnen sussar lungt och sött i sina sängar och jag jobbar med att kommentera och bedömna filmanalyser som mina gosiga sjuor presterat. Life is good.

Imorgon är det torsdag. P kommer hem. Mys, städ och zumba på kvällsschemat. Sedan har vi fixat barnvakt från fredag till lördag. Jag tänker mig till stan efter jobbet på fredag. Strosa runt och byta en tröja. Ingen stress. Hem och laga god mat, öppna en söt liten flaska vin och krypa upp i soffan. Somnar tidigt och vaknar tidigt av att solen letar sig in i sovrummet.

Herregud. Nu får det lov att bli så här, vilken romantiserad bild av mina kommande dagar. Måtte nåt gå på sne.

Var imorse förbi med bärselen till Therese och Simon. Hoppas deras bebis gillart. Jag har ju fortfarande inte sett henne.. Ia är nog allra mest ivrig.

Nähä, rätta klart och sen Greys. Onsdagsmys i min ensamhet. Men vet ni? Idag fick vi middag hos grannen. Helt spontant. Sånt gillar jag! Tackar!

Kärlek.

Intressant

Sitter på en riktigt bra föreläsning med Pär Wohlin. Handlar om betyg o bedömning. Han satte just ord på nåt jag ofta tänkt. Frågan var: varför är målen o kunskapaskraven skrivna på ett språk som varken elever eller föräldrar förstår?

Svaret: när vi skriver dem skriver vi så lätt att alla ska förstå. Eftersom det är juridiska texter så kommer sedan jurister in o skriver om dem till kanslisvenska!

Varför? Varför måste vissa yrkesgrupper uttrycka sig på ett sätt som många inte förstår? Tappar inte allt grundtanken då?

Ursäkta Lizette, no harm ment mot jurister.

Men är det inte väldigt konstigt?!


Nu igen

Nu är ni så där fantastiskt bra på att kommentera igen. Typiskt när jag verkligen behövde er hjälp:(


Fråga!

Hur skulle ni vilja att era barn fick lära sig engelska?

Ge mej några tankar att gå igång på så kanske jag rer ut oredan i mitt huvud! Ge mej lite tankar så ska jag ge er mina om nån dag:)

Tack!


Liten

Nu tycker jag det börjar bli dags att Stinis växer på sig lite. Ligger massa fint i lådorna i stlk 80/86 men det verkar aldrig bli dags. På 11/2 års kontrollen var Stina mer som en 9 månaders i storlek:)! Tänk vad olika det kan vara. En tjeja som alltid låg över kurvan o en som ligger under.. Men ändå lika som bär!

Helgen med Emma går mot sitt slut! Imorgon far hon hemåt dalom igen. Tänk vad en helg går fort! Är väldigt glad över att hon kom o firade min födelsedag, myste med oss o bruttorna o bara var! Betyder massor för oss allihop! Önskar det hände oftare..

Imorgon är det dags för nya tag på jobbet. Vardag igen. Tankat energi i helgen, välbehövligt. Men ändå längtar jag redan till nästa:)!

Sov gott!


Mys!

Melodifestival med bästa tjejerna, Elvira o emma, å så petter så klart! Elin vi saknar dej!!


Lyx

Igår styrde jag bilen åt fel håll när jag kom till Vibo! Riktig lyx att bli serverad middag hos bästa vännen en helt vanlig måndag. Kände mej lite down oxå, dels hänt en del jobbigt på jobbet o dels lite halv krasslig. Ännu skönare att slippa fixa käk! Å att sen få äta tillsammans allihopa och med vuxen sällskap! Det är de små sakerna som gör livet:)!


Stinas lugg fick sig ett klipp oxå, andra gången hon klipper håret, gulle!!



Nu har jag lyxat med ägg o räkor, snart intar jag sängen!


And I like it

Me&I söndag!
Ju mer jag jobbar med kläderna ju mer älskar jag dem. Jag tycker helt klart att kids ska vara kläda i färg och mönster. Härliga djur och annorlunda kombinationer. Jag älskar att det är miljömedvetet att handla våra kläder då den höga kvaliteten gör att man kan använda dem länge, tvätta dem massor och ärva dem till småsyskon utan att det knappt märks. Då behöver man inte handla så mycket kläder till barnen. Det är miljötänk. Sen att bebisplaggen är ekologiska är ju ännu ett plus i kanten. Våra kläder ligger i tiden.

Idag har jag haft tre träffar. Flängt runt på vägarna och knappt hunnit äta. Men det har inte gjort så mycket för jag har haft så kul! Träffat härliga människor och bara myst! Underbart! Tänk att jag har två underbara jobb, vilken lyx!

Få se om jag inte ska samla ihop min föräldragrupp och fika lite här hemma nån lördag. Då kan vi köra lite me&i då med! Härligt! Men först ska P och jag bestämma vilken helg som ska bli hotellhelgen. Härliga tanke!

Nu är jag färdig jobbad för idag. Lagt alla ordrar och mailat de jag skulle. Strax ska jag krypa ner i sängen och sova såå gott! Imorgon är det jobb nummer ett igen!

Vet ni? Min stora tjeja kan nästan nästan cykla utan stödhjul! På två dagar har hon lärt sig! två dagar! Vilken brutta! Jag har missat det idag men ser fram emot imorgon då vi ska till grannarna och käka efter dagis. Då ska hon få visa! Duktiga hon!

Den här veckan är min födelsedagsvecka! Jag känner att den kommer bli bra. Städ och bak, och sen kommer syrran och älsklingen hem! Fab!

Nightie!

Härliga vår!

Stinas nya skaloverall!!


Mys


Nytt


Hoppsan

Jag klippte mej visst så mycket att stina inte kände igen mej. Det var en obehaglig känsla i magen!!


RSS 2.0