Stina har en "bara sova om jag får sova nä...

img_8788 (MMS)

Stina har en "bara sova om jag får sova nära mamma o hålla handen period" men vad gör väl det? Helt fantastiskt mysigt <3


Min åsikt

Lizette frågade vad jag tyckte ang den frågeställning jag ställde innan. Ja vad tycker jag? Tur att jag skriver på mobilen annars kunde det här lätt bli ett långt inlägg.

Jag hamnat ofta i den här diskussionen, med andra men även med mig själv. Jag kan bli så jäkla förbannad. Jag har läst i 4,5 år, tuffa år, absolut ingen räkmacka. Mycket skit o tårar. Jag läste till ett yrke som jag anser vara mitt "kall", det jag verkligen vill göra.

Vad jag gör på dagarna när jag jobbar är då mycket mer än ETT yrke. Ibland är jag polis ( höggravid med Ia gick jag emellan två stora killar som slogs), ofta kurator, ibland hoppar jag in som extramamma eller extravän, ibland blir jag socialarbetare o ibland informationsansvarig om vårt land. Men framförallt är jag lärare. Jag har ansvar för att en liten procent av vår framtid får en värdegrund att stå på, förmågor att klara ut livet, förbereder dem helt enkelt för ett fortsatt liv i vuxenvärlden. Shit vilket viktigt jobb jag har! Eller?!

Ja om ni såg min lönespec så skulle ni inte tro att jag hade ett viktigt jobb eller ett jobb med ansvar för unga människor. Tyvärr.

Jag blir förbannad för jag rycker det är fel. Jag tycker att lönen borde påverkas av hur lång utbildning du har. Jag tycker inte det är viktigare o mer värt i pengar att vara ekonom, ingenjör, grovis, läkare, jurist etc än lärare. Isf bör utbildningen kortas.


Hur ska vi i framtiden få bra lärare till skolorna? Vad händer när inte tillräckligt många lärare finns? Ska vi lägga ner skolan då?

Ofta får jag höra av ungdomar att de skulle vilja göra något men tänker välja något annat på grund av just pengarna.. Sorgligt! Man ska brinna för sitt jobb, då blir man bra på det!

Skit att pengar helt plötsligt fick en alldeles för stor roll i världen, att de viktigaste ofta glöms bort!

Jag tycker man ska välja jobb efter intresse och att löner måste ses över, både höjas o sänkas! Så det så!

Gonatt!


Frågeställning.

Vad tycker ni! Välja jobb efter lön eller välja jobb efter intresse?

Sjukstuga

Nu vill vi bli friska o på topp igen! Idag är Ia hemma efter att ha hostat precis hela natten! Stackars liten!!


Sovrum

Nya sovrummet!


Vilka brudar!!

img_7884 (MMS)

Vilka brudar!!


Det tar sej! I veckan kan jag piffa! Stora...

img_6848 (MMS)

Det tar sej! I veckan kan jag piffa! Stora soffan står på det färdiglagda tvrumsgolvet på vinden! Han är effektiv mannen min:) nu laddar jag upp för vecka nummer två, full med mys, bullbak, brödbak, me&i, piffning o mys igen:) på fredag kommer MAMMA & EMMA! Längtar nog ihjäl mig lite halvt!!<3


Att fira högtider och umgås när man blivit två

En vän och jag pratade om ett dilemma som kan uppstå, eller som faktiskt uppstår, när man går från singelliv till ett gemensamt liv. Det handlar om det här med att fira högtider. ´Jag har funderat några dagar nu och tänker skriva ner lite tankar. Nån kommer säkert bli provcerad, och varsågod att bli det då! Men det här är ju en sak man kan ha åsikter om och det är inte helt lätt att veta vad som är rätt och bäst. I början när P och jag var tillsammans så delade vi på oss vid jul. Jag åkte hem till mig och han åkte hem till sig. Vi valde att göra så och att fira tillsammans med våra resepektive och dennes familj vid ett annat tillfälle närliggande till julen. Det funkade bra. Jag menar jag och P umgicks ju dagligen och bodde ihop, vi kunde faktiskt avvara julen till att vara utan varandra och istället träffa våra familjer. När vi fick barn kom det i en annan dager tycker jag. Lite så här tycker jag att det är: våra barn är våra. Vår familj är vår. MEN. Våra barn är också någons barnbarn, någons syskonbarn, någons barnbarnsbarn. Visst skulle jag gärna ta med mig familjen och åka till Dalarna varendaste högtid. Självklart. Där är ju min mamma och min pappa, min mormor och morfar, min farmor, mina syskon och deras respektive. Det är ju inget att snacka om. Och här bor jag ju. Här där Ps familj finns. Vi träffar ju dem så mycket vi kan. Varje dag. MEN. Julen, (Framförallt), tycker jag är en speciell högtid. Jag skulle senare i livet inte vilja att mina barn och deras barn valde att alltid fira julen med deras respektives familj. Jag skulle vilja fira julen med mina barn och barnbarn. Därför är det viktigt för mig att vi firar vartannat år med våra familjer. ¨Även om vi firar med den andras familj någon gång runt julen så är det ändå speciellt att fira just PÅ jul. I år åker vi till Dalarna och firar, vilket jag ser fram emot mycket. När vi nästa år ska fira i Småland hoppas jag att vi kan vara hemma hos oss, i vibotorpet och att vår släkt här nere kan komma till oss och fira. Så att barnen även får fira julen hemma i sitt hus, så att de kan packa upp och leka med sina klappar i sina rum direkt. Så att de kan få somna, utslagna i sina egna sängar precis när de vill, så att de skapar sina egna minnen från deras barndomshem som kommer följa dem genom livet på ett härligt och positivt sätt. Det jag vill ha sagt att jag tror att det är väldigt viktigt att man inte glömmer bort någons familj när man är två. Att det är lika viktigt med båda sidor, när man är vuxen får man ibland sätta sin egna vilja å sidan ibland och tänka på de människor runt omkring en. Det handlar inte bara om föräldrar, utan även om syskon, syskonbarn, mostrar och farbröder. Ja men ni fattar! Det är viktigt att man visar att båda sidor är lika viktiga. Det tror jag man vinner på i längden! Nu så, nu har ni fått ett pekfinger;) Ibland är det väldigt skönt att skriva av sig, att få ur det ur huvudet. Ta hand om varandra! ;)

Oreda och ordning

Längesen jag satt vid datorn och skrev i bloggen. Har mest blivit mobilinlägg nuförtiden. Men nu så. En snabbis vid datorn. Det har hänt en del i min familj sedan sist, det är en stor förändring då P nu mer jobbar borta på veckorna. Det hamnar mycket ansvar på mig och den egna tiden minimeras till att finnas bara på helgerna. Men skitsamma. Den egna tiden är ju inte så viktig, det är ju isf mer det där att få gå och ta en lång varm dusch i lugn och ro som jag kan bli galen över. Men det gäller och hitta rutiner för allt, och jag tror att jag kan få det här att fungera också. Huvudsaken är att P trivs och att han mår bra på sitt jobb. Huset, ja, det står kvar. Det händer lite grann varje dag känns det som, även om det känns väldigt hopplöst ibland med. Men precis som Karol sa så är det väl så att för att uppskatta ordning och reda så behöver det få vara kaos och oordning ibland. Vi kommer att komma fram och då har vi världens finaste, charmigaste och mysigaste hus. Och det är ju fränt! ;) Stina har iaf flyttat in i sitt eget rum, köket är i stort sett (förutom några hål i golvet) klart, vi har bytt sovrum. Nu är det tvrummet där uppe som gäller. Om jag piggar på mig, både sömnmässigt och förkylningsmässigt så ska jag försöka måla däruppe i veckan. Det går ju rätt snabbt bara man tar tag i det! Den här förmiddagen prioriterade jag bort alla måsten och la mig och slumrade en timme efter dagislämning. Så skönt och välbehövlingt. Det behövs sömn för att bli människa. Och det där med sömn med småbarn, det är det svårt att uttala sig om när man inte har varit där. För shit vad lite man sover! Nä, nu vaknade lillfisen och vi ska ta tag i dagen! Lite morgonmys i soffan allra först på listan! Det är fantastiskt det! Ha en fin dag! / Anna

Så här fin är man i me&i kläder:)

img_8464 (MMS)

Så här fin är man i me&i kläder:)


Kakel o hylla på plats! Vilket drömkök jag...

img_0705 (MMS)

Kakel o hylla på plats! Vilket drömkök jag får:)


Vi hade inte tänkt introducera chips rikti...

img_5600 (MMS)

Vi hade inte tänkt introducera chips riktigt än! Men här hittade vi en lycklig liten tjeja!!


Härliga lördagsmorgon! Att den började tid...

img_6544 (MMS)

Härliga lördagsmorgon! Att den började tidigt med sms från minsta syster gör den inte sämre, även om smset i sej var sorgligt:(


Voila!

img_9787 (MMS)

Voila!


Min morgonsyssla! Måla tvrummet! Nästan kl...

img_5981 (MMS)

Min morgonsyssla! Måla tvrummet! Nästan klar men nu är färgen slut!


Tanken är att vi ska sova härinne ikväll:)

img_9515 (MMS)

Tanken är att vi ska sova härinne ikväll:)


Söt han är mannen min! Jag duschar ofta på...

Söt han är mannen min! Jag duschar ofta på kvällen så min sminkremover har hamnat där. Nu när jag duschade tyckte jag det minskat så jag visade flaskan o frågade om han brukade använda den. "ja" okej, det är min sminkremover! "jaha, jag brukar använda den på hela kroppen" Haha! Dyr tvål:)


Stinas rum 2

img_3869 (MMS)

Stinas rum 2


Stinas rum 1

img_5856 (MMS)

Stinas rum 1


Till Elin Linnea Israelsson, min minsta lillasyster

Imorgon beger du dej. Ut i världen. Inte för första gången men betydligt längre än tidigare. På andra sidan jorden. Vilket äventyr! Vi andra blir kvar här hemma, på olika ställen men ändå hemma. Vi kommer läsa och följa dej, skratta o le att era upptåg!

Det är häftigt det du ger dig ut på! Passa på att stanna upp, att njuta o bara ta in det. Ta in världen, hur den jan vara, jämför, se skillnaden, likheten, möt människor med ett öppet sinne. Något jag vet att du alltid gör. Stanna upp en stund o bara andas, bara lev!

Jag längtat som ett litet barn till min egen födelsedag, inte för att jag fyller år utan för att jag tänker försöka fira den i stockholm, och för att jag då bara kommer vara en natt ifrån att krama dej igen. Det är det jag kommer sakna, dina Goa kramar, ditt lugn och våra mysiga telefonsamtal. Men det kommer ju snart tillbaka igen o jisses vad vi kommer ha att prata om!


Ta hand om dej nu lilla du! Lev livet, lev din dröm o gör allt du känner att du vill! Vi väntar på dig här i torpet o när du kommer hem ska det vara klart o du ska komma hit o vi ska inte städa eller fixa en endaste sekund. Bara mysa! O baka:)


Älskar dej Elin! Av hela mitt hjärta<3.

LAVVO / Anna


Sakta börjar Stinas rum fyllas på! Målet: ...

img_7154 (MMS)

Sakta börjar Stinas rum fyllas på! Målet: klart innan söndag! Mitt projekt! Väntar mest på att jag ska få garderoben klar, behöver strykas en gång till tror jag! Sen så! O vad tusan, klart hon ska flytta in sängen med! Hon kommer säkert sova som en "pessa" där inne!! Tävling! När tror ni Stina tänker börja gå?!


Mumma! Det tar sej:)

img_3749 (MMS)

Mumma! Det tar sej:)


Soffhäng= uppladdning

Jag ligger i soffan o kollar på robinsson. Tankarna är på annat håll. De är redan framme vid helgen o kommande vecka. Tiden när massor ska hända i huset. Måste hända. Jag försöker psykiskt ställa in mej på en tuff helg. Jag har bestämt mej för vad jag ska göra. Då är det ju utöver att ta hand om mina älsklingar, fixa käk till familjen samt de vänner jag lyckats muta hit för att jobba. Shit. Har jag tagit mej vatten över huvudet?! Tanken var: röja upp i trädgården samt höststäda o plocka ihop på altanen. Röja Elviras gamla rum så att jag kan måla o tapetsera det. Jag behöver flytta vårt sovrum dit innan p åker. Måste. Fixa klart Stinas rum så att jag kan möblera det. Hon får dock sova kvar hos oss .

Huva. Nån som vill bidra?!


Kärlek

Jag är inte hel utan mina syskon.


RSS 2.0