snart lov

Jag trivs bra på jobbet men jag inte förneka att det ska bli grymt skönt med en veckas lov nu! Och ännu bättre att jag får hit nästan hela min familj. Dock i omgångar men ändå! Kul ju!

Har precis lagt ner Ia för att sova, hon gick själv till sängen och verkade vilja lägga sig. Hör henne där nere nu så jag gissar att det slutar som det gjort de senaste veckorna, nämligen att vi somnar i våran säng tillsammans. Skulle vara skönt om hon kunde börja sova bra igen, det är faktistk viktigt att få sin tid på kvällen också. Efter lek och mys. Men men, det kommer väl.

Är väl bäst att jag går ner och visar mej tror jag.. verkar inte vara någon större vilja till att sova i sin säng iaf! suck...

Ciao!

Underbara helg

Vaknade inte förrens nio imorse av att elvira pussade mej förfullt i hela ansiktet. Svårt att inte bli glad när man får den väckningen... ;)
Upp och åt frukost och sen åkte petter och hjälpte till att ta upp båtarna ur sjön. Då städade Ia och jag hennes rum och vårt sovrum. Dammsög och skurade, vi hade jättekul. Sen drog vi på galonisar och stövlar och många tröjor och gick ut lagom tills petter kom hem igen. Hämtade posten, gick lite på vägen och körde skotkärra, sen skickade vi iväg skruttan med farmor och farfar på höstpromenad. Hon hade leverpastejmacka och en mugg med vatten med sig. Jättemysigt såg det ut under fleecefilt i vagnen och med snutten och tutten i högsta hugg. Hon var väldigt trött så förmodligen har hon nog somnat i vagnen annars lär det bli sova när hon kommer hem.
Petter är i stan och shoppar lite material så han kan göra klart skrivbordet. Samt ett regnställ till mej. Jippie! Frågade faktiskt pappa om jag fick låna lite pengar av honom, och det fick jag. Såklart, världens bästa pappa och mamma! Tack!;) Nu kan jag var ute fast det börjar bli kallt och även om det regnar, precis som man ska kunna vara när man är mamma!!!

Jag har hunnit dammsuga och skura resten av nedervåningen. Tycker inte det är nån större ide att fixa här uppe eftersom han ändå ska hålla på att bygga i helgen. Det får vänta tills veckan. Bara fyra dagar kvar och sen ett välbehövligt långt höstlov. Med massa besök. Och höstmarknad på ALV och Tunafest och höstmiddag.

Okej,  nu ska jag läsa lite i min bok innan jag får hem skruttis!

Ciao/ Anna

Så trött på't

Usch, jag har suttit här och läst lite bloggar tittat lite på kläder och bara surfat. Och jag blir så trött. Jag tycker ju aldrig att jag har fina kläder, att jag ser bra ut etc.. och jag fattar varför. Alla andra är ju smala och fina. Jag är helt enkelt för fet för att någonsin kunna känna mej fin. Och rätt tröttsamt det är att jag aldrig lyckas gå ner mer än ett par kilo. Jag tycker verkligen att jag är dukit just nu. Jag äter inge pasta, potatis, ris eller bröd. Jag har slutat helt med läsk och godis. Äter som högst en bit mörkchoklad. Jag säger nej när det bjuds pizza och tar något bättre istället. Men ändå, två kilo... hallå? Jag behöver tio, femton kilo. Minst. Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna och så var man så där smal, fin och lycklig. Suck.
Jag är så jäkla sugen på att åka och fika, men jag kämpar. Men hur länge ska jag kämpa utan resultat?! Det är ju frågan. Hade bestämt mej för att träna hårdare denna veckan men då får jag feber. Så tråkigt. Så surt.

Nä nog med klagan. Nu ska jag vila.

Hemma idag med

Japp, jag är hemma idag med. har värk i kroppen och huvudet känns tungt, dock bättre än igår så det är väl på G att bli bättre iaf!
Har legat tills för en timme sen. Nu har jag suttit här och läst post och sådant ett tag. Ska bara skriva några rader och sen ska jag nog krypa ner i soffan.

Elvira fick ett hysteriskt anfall igår. Det var riktigt otäckt. FÖrst skrattade jag åt henne och tyckte att hon var fjantig men när hon inte slutatde blev jag riktigt rädd. HOn skrek och skrek och var helt vansinnig. Slängde sig hit och dit och slog sig själv i huvudet. HOn tog tag i Petters hand och bet honom jättehårt och vägrade släppa. Allt detta hände hos Kajsa och Ingvar och på vägen hem därifrån. När jag sedan kom in med henne och satt mej i soffan ner och bara höll henne hårt och vyssade så blev hon helt stilla och alldeles lugn. Jättekonstigt. Satt så i en kvart kanske och sen började hon kika på mej och såg så skamsen ut stackarn. Men sen blev hon vanlig igen och somnade för första gången på en vecka som en stock i sin egen säng. Gumman! Jag var ritkigt skärrad.. var otäckt!

Imorse var det svårt att väcka henne, hon sov så sött och ville verkligen inte vakna. Men när hon väl gjorde det så var det med ett stort leende! Härliga unge. Jag ska hämta henne på dagis vid halv fyra.

Jaja, nu ska jag gå ner och plocka in frukosten och sen ska jag nog sätta mig vid tv n en stund, eller kanske börja på en ny bok...

Ha en härlig höstdag alla nis om inte har feber och ont i kroppen!

Ciao / Anna

Sjuk...

Hej alla vänner,

Idag är jag sjuk. Kände redan i förrgår på jobbet att det bara flög på mig något, jag fick huvudvärk, ont i kroppen och blev helt täppt i näsan. Igår gick jag på ibumetin och nässpray och varmt te på jobbet. Ändå värkte hela kroppen. Så idag när jag vaknade efter en ganska sömnlös natt och kände att kroppen fortfarande värkte så bestämde jag mig för att sjukanmäla mig och tillbringa dagen i sängen och försöka få bort förkylningen. Och nu sitter jag här. Har sovit från och till fram till kl 11 sedan har jag gått upp och druckit en kopp varm choklad och ätit två Finn Crisps och en dos c vitamin i form av en mandarin.

Är jobbigt när det känns som att man inte riktigt kan öppna ögonen, Ögonlocken väger massor.. suck!
Har tagit med mig täcket upp till soffan och har tänkt att ligga där och slumra en stund. Kajsa och Ingvar skulle hämta Ia på dagis vid två så hon får väl vara hos dem ett tag sedan. Hon vart jätteglad när de kom hit igår, de har ju varit utomlands i en vecka. Hon hoppade och studsade i soffan och vart alldeles tokig. Förresten så sa hon IA och häst igår. Duktig hon är ju!
Det har hänt så mycket sedan hon började på dagis. Hon SKA äta själv, vi får inte ens hjälpa henne att lägga upp mat på skeden längre. Men hon är så duktig, det tar lite tid, men vaddå? Vi har väl inte bråttom. Hon är så söt när hon sitter och kämpar på med skeden och så otroligt stolt när hon lyckas få en full sked med mat in i munnen!
Hon har kommit till en kramig period oxå, när vi kommer till dagis och hämtar eller när jag komme rhem  från jobbet så sätter jag mig på huk och frågar om jag kan få en kram, då springer hon in i min famn med händerna utsträkcta och säger mmmmm.. Min älskling! Så underbar!

Annars har vi flyttat upp tv rummet till övervåningnen nu och fått iordning (halvt) en matsal där vi tidigare hade tvrum. Nu håller Petter på att bygger vårat stora skrivbord här uppe så än så länge går det inte att ha städat i hela huset. Men snart. Jag längtar!

Den här helgen som kommer ska bli rätt lugn. Vi ska fixa här hemma och på söndag ska vi äta och fira tre födelsedagar i Stolpetorp. Det ska bli skönt att inte ha en massa planerat. bara vara. Försöka vara ute mycket med Elvira med. Skönt. Hoppas bara jag blir frisk tills dess.

GI går helt okej. Är ett tag sen jag vägde mej nu, men jag känner ju att det går åt rätt håll. Hade planer på att öka takten nu i två veckor men så blir jag sjuk. Var ju just med motionen jag skulle öka och det är ju svårt när man har feber. Men men, jag får vara hård medmaten. Har tänkt väga mej nästa fredag och sedan förhoppningsvis fira med att åka in till stan och handla något nytt att ha på mig på Tuna festen som är på lördagen samt en hårfärg så jag kan få känna mig riktigt fräcsh då Men då måste vågen ha gått åt rätt håll. Håll tummarna för mig.
Igår gjorde jag riktigt god middag tycket både petter och jag. Jag stekte hela kycklingfileer och skivade upp när de var färdiga. La de sedan på en bädd med grönsaker och ost. och till det hade i mangorajadressing. Ett stort glas vatten och en mandarin till efterrätt. Mums!

Idag vet jag itne vad det blir. Hade tänkt omelett men Petter har inte med sig nån mat till jobbet så han lär väl vara jättehungrig ikväll. Kankse gör tacoköttfärs och så får han göra tacos och jag gör en sallad. Vi får se.

Nej nu har jag uppdaterat er lite på vad som hänt på sistonde och hur livet är här i Småland. Hoppas ni har det bra!
hörs snart igen!

Ciao / Anna

Utkast: 1. Hur ...


1. Hur gammal är du om fem år?
32

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Elvira

3. Hur lång är du?
168

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
kommer inte ihåg vad den hette...

5. Vem ringde du senast?
Johanna

6. Vem ringde dig senast?
- Lena

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"absolut"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
-Skicka sms.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Inget av dem!

10. När såg du senast din mamma?
två veckor sen

11. Vilken ögonfärg har du?
-Blå

12. När vaknade du i dag?
20 över sex

13. Vilken är din favoritjulsång?
Ingen aning

14. Vilken är din favoritplats?
Hemma med familjen

15. Vilken plats föredrar du minst?
Höga höjder

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Överallt:)

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
vet ej

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Elvira

19. Hur stor är din säng?
160 x 200

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Både.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Med

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Massor

23. Hur många landskap har du bott i?
Dalarna, värmland och nu småland

24. Vilka städer har du bott i?
Karlstad och borlänge

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
barfota

26. Är du social?
- Ibland.

27. Vilken är din favoritglass?
Melon kulglass

28. Vilken är din favoritefterrätt?
De flesta, kladdkaka kanske?

29. Tycker du om kinamat?
nja

30. Tycker du om kaffe?
- Ja.

31. Vad dricker du till frukost?
jos ibland, men nu förtiden mest vatten eller te

32. Sover du på någon särskild sida?
mest höger tror jag

33. Kan du spela poker?
sådär

34. Tycker du om att mysa/kela?
- Mysa.

35. Är du en beroendemänniska?
nej

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
japp, fyra tror jag

37. Vill du ha barn?
Ja, klart Ia ska ha ett syskon

38. Kan du några andra språk än svenska?
Är engelskalärare, och kan väl sisdär tyska och spanska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
-ja

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
-Havet på sommaren, och bassäng på vintern :)

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Vet inte, huset tror jag

42. Äger du dyrbara smycken?!
NÅgra

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
greys anatomy

44. Kan du rulla med tungan?
- nej.

45. Vem är den roligaste människan du känner?
vet ej

46. Sover du med gosedjur?
nej

47. Vad har du för ringsignal?
I', yours

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
japp några få

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
en sopkvast

50. Flirtar du mycket?
nej

51. Kan du byta olja på bilen?
nej

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
nej

53. Vilken var den senaste boken du läste?
sebastian och stella..

54. Läser du någon dagstidning?
- DN

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
nej

56. Dansar du i bilen?
- nej

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Mixmegapol

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Lista till shopping på Ikea

59. När var du i kyrkan senast?
Idag när Ia fick en dopängel!

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Marja tror jag jag tycket då!

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
en natt gissar jag?

lunch avverkad

japp, nu är lunchen avverkad för dagen, blev tacosallad. Mums! Sitter och försöker komma på i vilken ordning allt ska göras nu. Men kommer inte på något bra än, ska gå och ta en kopp te och sedan samla tankarna och försöka komma igång.
Efter att ha hämtat Ia på dagis ska jag nog promernar lite med henne och sedan ska vi se till att maten är klar när petter kommer hem. Ikväll ska vi städa av den delen uppe som är klar och flytta ut alla grejor dit så vi kan börja fixa i nästa del.

Fortsatt trevlig dag! / A

RSS 2.0