... and a happy new year!

2009.

Det har hänt fantastiska saker under det här året. Saker som jag aldrig någonsin kommer att glömma eller för den delen, sluta glädjas för.
Om jag skulle sammanfatta året så skulle jag dela upp det i tre delar. Första halvåret, den stora tiden, tiden efter.

1. Första halvåret.
Jag har för mig att det var ganska snabbt efter nyår som Petter och jag började prata om att gifta oss. Efter lite research med framförallt Jennie och Mange men även andra viktiga personer, så tog vi beslutet att vi skulle gifta oss någongång under sommaren. Det är nästan magiskt att tänka tillbaka på detta.. Nästan direkt så började vi planera och skriva listor. Det visade sig ganska snabbt att det inte bara var att sätta ett datum för det var krångel med att boka kyrkan, att få en präst, att hitta ett datum där bygdegården var ledig etc. Det tog ett tag innan vi äntligen kunde skicka ut våra inbjudningar till vår stora dag. Då tror jag vi var framme i mars..
Hursomhelst så fortlöpte våren, men det mesta av vår övriga tid och energi gick åt till att planera och fixa inför bröllopet. Visst var det tufft ibland, och man undrade lite vad man gett sig in på, men å andra sidan så var det fantastiskt kul! Jag brann verkligen för det här, det skulle ju bli vår stora dag!
Vad som hände i övrigt under detta halvår har inte riktigt satt sig fast hos mig. Jag fyllde 28 i mars, men det passerade mest som vanligt. Lena hade 30 års fest i bygdegården och efter den så försökte Annas syrror att gå in till Åke och lägga sig;) Något som tackochlov slutade bra! ;)
Syrran voltade med bilen, och mitt hjärta stod still ett tag när jag fick nyheten innan jag förstod att allt gått bra!. Tack och lov.
Petter blev hämtade en lördagsmorgon med en buss, iväg på sin svensexa. Strax därefter kom en mystisk mcman och beordrade mig att göra mig redo och klä på mig skinnstället. Undrande stod jag och frågade vad jag skulle göra med min fina dotter?! Sen bar det av mot möhippa, som alldeles säkert är en av de roligaste och mest känslosamma dagar jag har upplevt. Jag har gjort det innan men gör det igen, TACK min kära kära vänner för en oerhört fin dag.
Elvira fyllde två år helgen innan den stora dagen och vi firade med släkt och vänner med massor av paket och tårta! Tänk att våran sessa blivit stora tjejen!


2. Den stora dagen.
Minns den som igår. Vaknade tidigt. Kunde verkligen inte sova. Jag har varit nervös tidigare, när jag tävlat på skidor, fotbollsmatcher, när jag skulle lägga straff under en match, när Elvira skulle komma till, anställningsintervjuer etc, men det gick inte riktigt att likna med känslan den här morgonen. Så fridfullt men ändå så nervöst.
Klockan halv åtta kom mina systrar, mina tärnor och hämtade mig för färd in till frissan och sminkösen i V-by. På vägen in hade de spelat in en skiva som var helt fantastisk. Då kom det tårar. (inte för sista gången den dagen dock).
Underbart att bli sminkade och fixad i håret.
Grabbarna anslöt och sedan blev det fotografering i Gästgivarhagen samt vid sjön Möckeln. Fem minuter innan vigsel anlände vi till kyrkan. Då kom känslorna!
När vi sett på kort efteråt så har vi insett hur sammanbitna och stela vi såg ut när vi gick in. Tycker ändå att det gick bra, det var avslappnande att komma fram till prästen och sedan ha alla andra bakom sig. Det var liksom bara vi två då. Samt våra syskon och Matilda som sjöng så oerhört fint så att det satt djupa fina spår i mitt hjärta.
Allt gick bra, vi sa ja och sedan var det dags för bilfärd innan festen. Dock tog det sin lilla tid innan chaffisen fick igång bilen men vi hann inte blir riktigt nervösa iaf, det var mest en rolig grej..
Festen var fantastisk. Är underbart att så många av våra underbara vänner ville vara med och dela vår stora dag med oss. Det gjorde den större än störst. Det var fina tal och roliga lekar. God mat och fantastiska känslor.
När vi åkte hem vid tre på natten så var det tre trötta men oerhört lyckliga personer som lämnade Tuna bygdegård! Som man och hustru! Familjen Källåker.

3. Tiden efter
Brunsch på söndagen och bland ALLA fina presenter dök en resa till Rom upp. Det var våra fina fina föräldrar som gav oss detta och efter att ha landat några dagar hemma i Vibo bar det av till Rom och en underbar långweekendtillsammans. Jag har skrivit om resan tidigare så jag säger inte mycket mer än att det var fantastiskt och att jag gärna åker tillbaka till Rom någon mer gång!

Annars tog det sin tid att landa i allt och bara känna att det inte fanns mer att planera nu att allt var klart och även titta på kort och minnas!

Hösten har gått fort med mycket jobb och många trevliga kvällar och helger med släkt och vänner.

Nu senast en jul i Vansbro med min familj som varit helt underbar. Hemkomna igen och nu ser vi fram emot ett skönt jullov i en och en halv vecka till. Men ikväll tar det sagolika året 2009 slut. lite grann med vemod, eftersom det verkligen varit vårt år, ett magiskt år, men samtidigt med lycka, för vi går med all sannolikhet ett fantastiskt 2010 tillmötes, ja såklart ett fantastiskt liv tillmötes!


Gott nytt år till er alla vänner!
Hörs igen nästa år!


ALL YOU NEED IS LOVE!! /Anna

Finaste vinter..

Jahapp, vi är hemma i Vibo igen. Kom i måndags kväll efter en heldag på resande fot. Vi tog ett långt depåstopp i Örebro och sprang runt på Marieberg och försökte fynda lite. Gick så där. Efter en hamburgare på Max till Elvira så styrde vi kosan hemåt Småland. Ia sov som en stock mellan örebro och södra vi så det blev en lugn resa på den fronten.

Nu har vi varit hemma en hel dag och det har varit skönt. Igår kväll firade vi lite jul här hemma med Petters sida av släkten. Vi bjöd på hembakt bröd, kötbullar, jansson, skinka mm. Efter det blev det utdelning av paket och hela familjen fick fina och bra julklappar! Tack! ;)

Elvira fick en minivariant på snowracer som hon mycket lycklig senare på kvällen fick åka på bort till farmor och farfar där hon tillbringat natten.

På en spontan barnfri kväll så valde P och jag att titta på en film och sedan kröp jag ner och plöjde några kapitel i boken jag läser innan petter kom och gjorde mig sällskap för att ladda för en jobbardag idag!. Jag har (tackochlov) precis avslutat min roman och kan nu som jag har lovat mig själv, påbörja kurslitteraturen så att jag kan få ihop min uppsats som ska in om två veckor! (Tur man har framförhållning...)

Idag står de på schemat att strax dra in till stan för att inhandla maten till i morgon samt springa runt och byta några julklappar samt kolla vad rean har att erbjuda!
Sedan blir det förmodligen en promenad ner till sjön där svärmor och svärfar tillsammans med de tyska gästerna skulle gå och koka soppa redan är. Förmodligen då också Elvira. Ska kolla av först så att det är okej för dem att ha henne med. Annars får hon helt enkelt följa med till stan.

Det är inte utan att jag saknar familjen där hemma i vansbro. Det var lite extra sorgligt att åka hem i måndags. Vet inte varför men det var jobbigt. Känns som dagarna försvinner så fort.... Nu ses vi förmodligen inte förrens vi kommer och stannar en natt inför resan till fjällen! Långt kvar... kort tid att ses!


hoppas ni njuter av vintern, kom ihåg!! Det finns inga dåligt väder, bara dåliga kläder! Så klä på er varmt och ge er ut och njut av solen och vintern! Det är så här det ska vara den här tiden! Fantastiskt!


(Mina skidor ska nog fram snart med;) ))


Kärlek! / A

Hos Emma

Japp, sitter här på torget hos Emapemma och har precis fikat godaste kladdkakan och en kopp te. Mums!
Har som jag tidigare skrev inte haft någon tid och lust att blogga och detta kommer bara bli några få rader! se det som ett livstecken! ;)

Vi har det mycket bra och njuter i fullo av att vara lediga och vara hos familjen! gruvar mig redan för att åka hem imorgon, den här gången skulle jag vilja stanna länge...

Men sådant är livet och jag ser så klart även framemot att komma hem till Vibo och fina grannar och goda vänner!


God fortsättning på er!

/ A

Tipp tapp tipp tapp...

Tyst i husen, alla sova, släckta äro ljusen..

Nästan så.. tyst, förutom tvättmaskinen som är inne på sista minuten, alla sova, utom jag och p som jobbar, alltså sover Elvira, ljusen är släckta förutom de levande ljusen, som lyser upp i torpet så fint så fint!

Jag tackar kära Angelica för mysig fika och lite andrum idag. Tackar farmor som tog med sig Ia hem från stan så jag fick några timmar att göra det jag behövde. Tackar Elvira för hur smidigt det gick att prova ut nya skor! Som Tomten kommer med;)

Det har alltså varit en bra dag. Rusat runt hos vänner och lämnat små symboliska gåvor, en kopp te i Linden och sedan pussel med Ia innan läggning. Nu packat lite och duschat. Bestämt att jag packar resten imorgon, det mesta är ändå inte torrt än. Ska ta en skinkmacka och krypa upp i soffan en stund. Njuta av sista kvällen hemma. Jul hos oss. Sen när vi vaknar så drar vi, vaknar från den nybäddade sängen! Har bäddat i bröllopssetet! Myspys! Kommer sova gott i natt!

Imorgon bär det av mot Dalarna. Det snöar här, mycket. Har kommit en decimeter ikväll. Hoppas det avtar så vi slipper åka i snöväder. Sen kan den komma, när vi är framme, men helst inte under resan!
Det blir stopp i Linköping, förmodligen lunch i Laxå och sedan sedan sedan slutdestinatinoen: Mamma och Pappa! Gud att man kan längta så här! Och jag längtar efter julen bara för att se min lillskrutt förvånas och glädjas! För att åka pulka i snön och bara lägga mig i en driva och njuta!

Nu mina damer och herrar är det jullov med stora bokstäver. Jullov som betyder fokus på det som gör att JAG mår bra. Alltså ELVIRA!


God jul på er allesammans, räknar inte med att blogga så mycket från Vansbro! Så ta nu hand om er och njut! AV snön och av varandra!



All you need is love (and snow?)
 

Kärlek! /Anna

Myshelg!

Sjukt va vi behövde en barnledig kväll igår! Vi åt gott, hyrde film och låg i soffan och bara var! 23.02 så släckte vi lampan och somnade nog innan vi hade sagt godnatt! NÄr vi vaknade vid kvart i nio i morse var vi pigga och glada! Men lika fantastisk som kvällen var lika fantastiskt var det när vår lillskrutt kom hem igen idag. Finaste finaste Elvira! Undrar egentligen hur mycket kärlek jag har till denna lilla underbara varelse! Det går nog inte att förstå den kärleken!
Men underbar det är hon!
Just nu leker hon med de köksredskap hon kommer åt, jag föreslog att hon skulle gå och laga till ett ägg åt mig i sitt rum men de var tydligen slut på ägg, hon skulle köpa det i affären imorgon så hon. Efter dagis. Så jag får väl helt enkelt vänta med stekt ägg tills dess! ;)
sötast!

VI ska griljera skinka nu och Ia ska bada, sen är det kvällen för henne och jag ska nog oxå ha en myspyskväll i soffan! Kanske kolla över julklapparna först bara!


Det fantastiskt fint ute nu, men dock lite kallt inne!


Ha det! Kärlek / Anna

Fantastiskt;)

Idag är en sjukt fin dag. Jag bara går här hemma och njuter. Tackar för att vi har golvvärme;) Solen skiner och det är minus 16 grader ute. Det snöade en sväng innan men nu är det uppehåll. Det är vitt och underbart! Ja helt fantastiskt! Julmusik går varm på Spotify och det luktar saffransbröd i huset. Det är min lördag, saffransbak och rågkakor ska det bli också. Den degen står på jäsning! Elvira sover middag i soffan uppe och är så avslappnad så. Hon har varit vaken i natt och haft ont i magen så hon tar igen lite sömn nu! Hon ska få sova hos farmor och farfar i natt, helt utan anledning, bara så där..


Hoppas ni alla har en så här fin jullördag och att ni njuter av allt det fina!


All you need is love!

/ Anna

Religös

Från gårdagens inte så positiva och glada tre ord till dagens ord: religös.

För det var nästan så det kändes att komma hem från jobbet, byta om till vinterkläder, och sen bara ut i snön. Det är så fint med snön. När den dalar ner på marken, när det blir ljusare igen. Och för att inte tala om Elviras glädje... "mamma nöööööö", "åta mytte ortare mamma". Vi åkte pulka med Hugo och Axel, vi bygde snölykta, gjorde snöänglar, skottade snö och bara gosade. Och hon var sååå glad! Det är lycka det, nästan en religös känsla. Så som jag tror att de som tror på något kan känna ibland. Religöst.

Efter ett tag så kom även Alva, Albin och Lena ut och lekte en stund men sedan så tyckte barnen att det var kallt så vi bestämde oss för att gå in, var och en till sig. Då hade Elvira och jag varit ute i två timmar. Gissa om våra kinder var rosiga och fina!
Finns inget tvivel om att vi kommer vara mycket ute nu när vi ska ha ett härligt jullov, hela familjen vissa dagar och Elvira och jag andra dagar! underbart.

Konstaterar att det verkligen är på sparlåga jag går just nu. Det är verkligen inte mer än de sista dropparna energi som jag kramar ur ut mig nu varje dag på jobbet. Kan inte mer än konstatera att det här jullovet kommer välbehövligt och nödvändigt. Ska bli grymt skönt. Tre härliga veckor! Första veckan tillsammans med "the family". Då får jag energi. Mycket hoppas jag!

Längtar efter att hugga in på Läckbergs bok som ligger i en påse i hallen. Men dock har jag ju en studieuppgift i kursen som ska vara inne den 15 januari, så jag vet inte, kanske inte borde börja med en roman överhuvudtaget1


Den som lever får se!

Mer snö till vibo!


 /A

Fy...

Tre ord. Ledsen. Arg. Besviken.

Det är min tisdag det.


julefint

Jaha, nu kan jag bocka för storstädning av huset på min lista. För det är klart. Och tomtarna är framplockade och tillsammans med Elvira har vi placerat ut dem på bra ställen i huset! Mysigt!
Imorgon tror jag på ett lussebullsbak och sedan måste jag skriva min del av arbetet oxå. Elvira ska ev vara tomte i bygdegården vid 18 och Hanna och Otto kommer nog förbi på fika!

Ikväll ska jag laga till lite kött och klyftpotatis, fast jag är inte ett dugg sugen på mat! Men äta bör man..
Tänkte Ia skulle få somna först, hon är megatrött! Men varit en duktig tjej hela dagen!


Hoppas ni har en bra lördag!

Just det, jag ska ju hämta Jennie i stan vid två i natt!
Bäst att ställa klockan!;)

/A

tacoänka

Jaha, här hade man gjort sig till och fixat hem tacos och så visar det sig att mannen har helt andra planer. En dotter som sover och en make som åkt till stan på innebandy betyder att jag lagar och äter tacos själv... skumt. Inte lika gott heller!


Men sen väntar en stor godispåse på mig och den tänker jag inta i soffan när jag hejar på Calle i idolfinalen!


Förresten så tog Ia sin andra vaccinspruta idag och jag min första och enda. Dum som jag är så tog jag i vänster arm och Ia i höger. Vilket resultarar i att vi inte kan ligga gosigt alls i natt för att vi båda typ skriker när vi lägger oss på sprutarmen!



/A

Föbaskade mage

Så himla typiskt att jag ska få så där megadunder ont i magen nu när det är slutklämmen på terminen. Stressen gör sig plötsligt påmind. NÄr det är som värst är det som om någon kör runt en tio knivar och vrider om dem lite extra.. suck.
Hem från jobbet. Snäll svärfar som ställde upp och hämtade på dagis så jag kunde åka raka vägen hem och krypa ner under täcket i soffan. Slumrade en timme, välbehövligt. Sen slökollade jag på Tv tills Petter och Ia kom hem runt sex tiden.

Nu har Petter åkt på möte och jag har lagt Ia, eftersom hon absolut inte ville somna och jag kände att jag inte hade ro att ligga därinne flera timmar idag så frågade jag om hon ville ligga själv och lyssna på musik. Hon svarade ja och jag satte på barnkammarvisor och gick ut. Än är det tyst. Få se hur det funkar.


Jag behöver äta med, men det får bli en senare fråga. Nu ska jag plöja mitt kapitel i boken och sen börja spåna på min del av papret!  I helgen måste det bli klart. På tisdag skickar vi in. Förhoppningsvis!


Nähä,

Nu så!

//Anna

God morgon!

Jaha, det är samma situation som vanlig här hemma. Jag är uppe och nästan färdig medan de andra två snarkar för fullt. Var precis in och frågade Petter om han slutat ställt klockan för den har inte ringt än och klockan är snart sju....
Idag får jag hämtning här hemma vid tjugo över så jag är inte så stressad. Men Petter kommer däremot bli det när han kommer upp och kommer på att det är han som lämnar på dagis idag!

Annars är det bra med oss. Jobbet flyter på även om det är mycket och här hemma hinns det inte med så mycket. Men det är helt okej tänker jag. Helt okej. Fast iofs får jag tänka så några gånger snabbt när jag håller på att bryta ihop över att det är saker precis över allt. Att det är okej. Vi har annat just nu. ;)

Lång jobbdag med spännande eftermiddag idag! Ska bli skoj. Få se om jag kan få till lite ledig förmiddag på fredag så jag kan åka in och vaccinera Elvira en gång till och försöka få mig en spruta med.

Hoppas ni har det bra där ute så här i ljusets vinter!

Kärlek till er! / Anna

julkänsla

Jag smög nyss upp ur sängen... de andra två ligger kvar. Jag har tänt adventsstaken i köksfönstret. Tänt adventsljuset på bordet, ljusstakar överallt. Satt på spotify och hittat min favoritjulsång, "the little drummerboy". Sitteri halvskummet och bara njuter. Det här är avslappning och jul för mig! Det är så fint med ljusen.. med musiken... med morgonen!


Vi ska fortsätta dagen med att åka till Linköping och försöka handla de julklappar som ska handlas. Skönt att ha det gjort då kan man slappna av ännu mer och koncenterara sig på hemmet. Städa och framförallt baka. För det är ju riktigt laddad för. Saffransbröd och matbröd får det bli nästa helg.

Det var häftigt igår på idol. Jag gillar ju Calle, helt klart. Men igår kändes det som att det var hans tur att åka, så rätt chokerande när han var klar direkt!;) Men kul. Jag tycker han är värd det för ingen har nog utvecklats som han gjort under tiden!

Hoppas ni andra får en trevlig och mysig lördag! Se till att ta hand om varandra!!


Kärlek! / Anna

Information

Vill bara informera er om att Elvira sedan en timme tillbaka sover i SIN SÄNG!! Utan gnäll och gråt så valde hon själv att sova i "min säng". Jag läste saga och sen somnade hon efter en stund och sover fortfarande. Även om det bara är två timmar så är det KANON! Ett framsteg!

Mammas stora duktiga flicka! ;)

LOOOOVVVEEEE!!

Saknad

Tänkte förut att det är sjukt hur mycket tid jag lägger på jobbet just nu, jag hinner inte ens hör av mig till vänner och familj. (Hann med mamma en liten stund idag, men om man jämför med tidigare så är det inget...). Jag hoppas ni vet allihopa att jag är här ute även om jag är kass på att höra av mig just nu. Snart kommer det att lugna ner sig och då jäklar!
Och jag tänkte det att ni där hemma, eftersom vi inte pratat lika mycket nu som vi brukar göra jämt, så kommer vi ju ha massor att prata om när vi kommer till jul! Hur bra är inte det?!
Skam den som inte ser positivt i det negativa! 


                                                Tadaaaa / Anna

Den där dagen i månaden..

Det brukar vara mycket, ja riktigt MYCKET ångest för mig när räkningarna ska betalas. Men den här månaden, eller ja. förra månaden egentligen, men vi har inte kommit till skott förrens idag, så gick det himla bra. Kanske för att jag upptäckte ett antal tusenlappar som jag inte visste om, eller hade glömt bort. Kanon. Alltså var fjällensemestern redan klar.. fast vi hade två månaders sparande kvar trodde vi! ;) Gött!
Det kan ju faktiskt vara roligt med räkningar. Eller iaf mindre jobbigt. Förra månaden satt vi faktiskt ner och pratade ekonomi och så, la om lite grejor och gjorde upp en plan. Den visar sig att den funkar. Vi kommer ha mer pengar över varje månad. Och det är jag glad för. Det behöver vi just nu.

Skönt att ha den dagen gjord nu, för en månad framåt iaf!

Det har hunnit vara första advent, och eftersom familjen min inte hann med något större mys i söndags så passade vi på att mysa med ljus, glögg, lussebullar och elviras egetbakade pepparkakor igår kväll efter hemkomst. Mycket trevligt.

Just nu sover skruttan uppe, ja vi har nog flyttat upp, och petter ligger framför tvn. Jag sitter här nere men ska strax gå upp. Har sen dag imorgon, inte slut i Hultsfred före 20.00 vilket innbär hemkomst raka vägen till soffan och greys. ..

Sen är det två "vanliga" dagar kvar den här veckan innan vi når fram till vår än så länge helt obokade helg. Japp, ni läste rätt: obokade helg!!

Men jag har ändå tänkt att satsa på antingen bakning eller också bocka av de flesta klapparna i stan. Vi får se. Mysigt iaf att inte ha några tider att passa.

Elvira har en chokladkalender som hon gillade stenhårt, och ikväll har farmor och farfar varit här med en kalender där det hänger 24 paket. Jag längtar efter att se hur hon kommer reagera imorgon bitti när hon kommer ner i köket!
Japp, så är det med, hon är MYCKET bortskämd, hon är första och enda barnbarnet på båda sidor. Men hörrni, vad sjutton?! Låt henne va det!;)

Nähäpp, nu är det dags att krypa till kojs, har ca 100 sidor uppkopierat och en överstrykningspenna fast satt på, som ska plöjas innan ögonen ger upp för kvällen!

;)


Life is wonderful!


Kärlek! / Anna

Förresten så har de lite snö i vansbro. Det är ORÄTTVIST!!

RSS 2.0